Enlaces accesibilidad
Noms propis

El mecànic de Moto GP Santi Hernández, aquesta setmana a 'Noms propis'

Tot i que de petit no li agradaven les motos, porta més de 20 anys dedicat a la mecànica de competició

Dissabte, 18 de març, a les 13:10 h a La 2

Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Santi Hernández, protagonista a 'Noms propis'
Santi Hernández, protagonista a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Aquesta setmana a 'Noms propis', Anna Cler conversarà amb Santi Hernández, cap de mecànics del pilot de Moto GP, Marc Márquez. El seu pare tenia un taller mecànic i era un apassionat d’aquest esport. Ell, en canvi, somiava amb ser futbolista.

La família Hernández porta tota la vida dedicada a les motocicletes

La família Hernández porta tota la vida dedicada a les motocicletes RTVE CATALUNYA

Nascut a Santa Coloma de Gramanet el 1975, des de l'any 2011 ha estat al costat de Marc Márquez, amb qui ha guanyat sis mundials. Explicarà a 'Noms propis' que el seu pare insistia amb les motos i, fins i tot, li’n va regalar una quan tenia 4 anys.

En un moment de feina, Santi Hernández donant instruccions a Márquez

En un moment de feina, Santi Hernández donant instruccions a Márquez RTVE CATALUNYA

De jove no era bon estudiant, tot i així, va començar a estudiar mecànica i més tard trobaria la seva primera feina amb Juan Martínez, que el va introduir en el món de la competició, i li va oferir feina com a tècnic de suspensions. Així va començar el seu vincle amb Moto GP.

Des de 1996 ha treballat com a tècnic de suspensions amb pilots com Sete Gibernau, Álex Barros, Max Biaggi o Álex Crivillé. Amb aquest darrer va guanyar el Mundial el 1999 i quatre anys més tard, el 2003, va fer-ho amb Valentino Rossi.