Enlaces accesibilidad
Noms propis

L'actor Dafnis Balduz a 'Noms propis'

Apassionat de la seva feina, està compromès amb causes com la defensa del moviment LGTBIQ+

Dissabte, 3 de desembre, a les 10:55 h a La 2

Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Dafnis Balduz, en un moment d'assajos
Dafnis Balduz, en un moment d'assajos

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Al 'Noms propis' d'aquesta setmana, Anna Cler conversarà amb l'actor Dafnis Balduf. Actualment està de gira amb l'actriu Emma Vilarassau representant 'L'oreneta', un espectacle que tracta sobre l’homofòbia.

Dafnis Balduz, protagonista a 'Noms propis'

Dafnis Balduz, protagonista a 'Noms propis' RTVE CATALUNYA

Nascut a Vilafranca del Penedès, bona part de la seva infantesa la va passar en un petit poble de la comarca de l’Urgell, Belianes. Als 10 anys se’n va anar a Vilanova I la Geltrú, on va començar a fer teatre. Més tard, va estudiar cant al Conservatori Mestre Montserrat i també interpretació a l'Institut del Teatre de Barcelona, on ens recordarà, entre d’altres anècdotes, la d’una professora que li va deixar molt clar que no arribaria enlloc, a causa de la seva alçada.

Actualment està de gira amb l'actriu Emma Vilarassau representant 'L'oreneta'

Actualment està de gira amb l'actriu Emma Vilarassau representant 'L'oreneta' RTVE CATALUNYA

Dafnis Balduz, ha participat com a secundari en una cinquantena d'obres de teatre, ha fet prop de vint pel·lícules i ha compartit repartiment a una trentena de sèries de televisió. L'any 2009 va estar nominat al Premi Gaudí a la Millor interpretació masculina secundària pel seu paper a la pel·lícula 'Forasters', de Ventura Pons, i a l'edició de l'any següent en va ser un dels presentadors. Guanyador del premi Cinema Gavia a millor actor de teatre per 'La Golondrina' el 2021, ha estat guardonat recentment amb un Premi Butaca a la XXVIII edició per la seva interpretació en la versió en català, ' L'Oreneta'.

RTVE

anterior siguiente