Enlaces accesibilidad
Noms propis

La neuròloga Mar Tintoré, aquesta setmana a 'Noms propis'

Vinculada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, un dels centres pioners en la investigació i tractament sobre l'esclerosi múltiple

Dissabte, 25 de febrer, a les 13:15 h a La 2

Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
La Dra Mar Tintoré protagonista a 'Noms propis'
La Dra Mar Tintoré protagonista a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Al 'Noms propis' d'aquesta setmana, Anna Cler entrevista Mar Tintoré. Actualment, és neuròloga del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, investigadora principal del Grup de Recerca en Neuroimmunologia clínica del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), coordinadora assistencial del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT) i presidenta del Comitè Europeu per al Tractament i la Investigació en Esclerosi Múltiple (ECTRIMS), organització de referència mundial en la divulgació, la recerca i el tractament de l'esclerosi múltiple.

Explicarà que més de dues terceres parts dels seus pacients, són dones joves i que els factors de gènere han jugat un paper determinant en la seva carrera d’investigadora. En aquest sentit, el paper de l'embaràs, la lactància i altres aspectes com la menopausa, són prioritaris en la seva assistència.

La Dra Mar Tintoré durant una consulta mèdica

La Dra Mar Tintoré durant una consulta mèdica RTVE CATALUNYA

La doctora Tintoré es mostra optimista tant en la diagnosi com en el tractament de l’escleròsi múltiple, donat que avui en dia ja es coneixen alguns dels factors que la causen i la farmacologia ha avançat moltíssim en el tractament.

Mar Tintoré porta tota la seva carrera professional treballant amb l'esclerosi multiple

Tota la seva carrera professional vinculada amb l'esclerosi multiple RTVE CATALUNYA

A 'Noms propis' explicarà l’origen de la seva passió per la medicina que, segons diu, tal i com tracten als metges al nostre país, "o és absolutament vocacional, o és impossible dedicar-s’hi". Reivindica una millora en les condicions laborals dels sanitaris, que dediquen totes les hores del món a canvi de sous baixos.

També sabrem què opina de les dones com ella que han compaginat un tipus de feina intensa amb la família. Mare de tres fills, reconeixerà que no va ser fàcil conciliar quan eren petits.

RTVE

anterior siguiente