Enlaces accesibilidad
Noms propis

El periodista i escriptor Martí Gironell, aquesta setmana a 'Noms propis'

Va marxar de Barcelona i va deixar la feina de presentador de televisió per viure a la Garrotxa i dedicar-se a l'escriptura

Dissabte, 18 de febrer, a les 12:00 h a La 2

Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Martí Gironell, escriptor i periodista
Martí Gironell, escriptor i periodista

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Aquesta setmana a 'Noms propis', Anna Cler parlarà amb Martí Gironell. Escriptor i periodista, el seu somni sempre havia estat escriure i amb els anys, ho ha pogut fer realitat.

Nascut a Besalú, de jove ja li agradava explicar històries i va començar a treballar de guia turístic. Anys més tard, començaria en el món de la ràdio a l'emissora local de Besalú.

La seva última novel·la es titula: 'El fabricant de records'

La seva última novel·la es titula: 'El fabricant de records' RTVE CATALUNYA

Va treballar també a Ràdio Olot i va estudiar Filologia anglesa i periodisme. Va exercir a emissores de ràdio com RAC 105, Catalunya Ràdio i RAC1, fins que va començar a treballar a TV3. Anys més tard, va decidir deixar la feina i tornar a viure al poble per iniciar-se en l'escriptura i l'edició i creació de novel·les. Des de 2005, ha escrit deu llibres i una col·lecció de llibres infantils. 'La ciutat dels somriures. 'Històries de supervivència a Bombai' (2005); 'El pont dels jueus'; 'Strappo' són alguns dels títols publicats. Va aconseguir el Premi Néstor Luján al 2008 amb 'La venjança del bandoler'.

Martí Gironell, protagonista a 'Noms propis'

Martí Gironell, protagonista a 'Noms propis' RTVE CATALUNYA

Al programa 'Noms propis' confessarà que li agrada escriure sobre personatges reals que han deixat empremta i crear ficció al voltant de la seva vida. La seva última novel·la, que ja va per la tercera edició, es titula 'El fabricant de records'.

RTVE

anterior siguiente