Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Govern identifica 140 municipis com a zones tensionades on s'ha de limitar el preu del lloguer. Localitats que es concentren a l'àrea metropolitana de Barcelona i al litoral i on hi ha un especial risc d'oferta insuficient d'habitatge assequible. Hi viuen més de 6 milions de persones, el 80% del total de la població.

Interior reforça la seguretat per la revetlla de Sant Joan. Més de 5.000 efectius de Bombers, Mossos i personal del 112 vetllaran per evitar incidents. Molta precaució a les carreteres i també amb els petards i les fogueres. Hem acompanyat la Guàrdia Civil en una de les inspeccions que fan a les casetes per assegurar-se que la pirotècnia compleix totes les mesures de seguretat.  

És la nova consulta oncològica que ha creat l'hospital Vall d'Hebron per tractar de forma específica els tumors propis dels adolescents i els joves adults. És la primera unitat d'aquestes característiques a tot Espanya.

Gündo¿an jugarà al Barça les dues pròximes temporades. El migcampista alemany, de 32 anys, acaba de guanyar un triplet amb el Manchester City, però ha prioritzat vestir de blaugrana. L'acord, pendent de fer-se oficial, el va tancar anit el director esportiu, Mateu Alemany, a Munic.


 

 

El Govern ha ampliat de 60 a 140 els municipis amb zones tensionades pel preu de l'habitatge on els propietaris hauran de limitar el preu del lloguer.

El departament d'Interior posa en marxa un operatiu especial per la revetlla de Sant Joan. Més de 5.000 efectius, entre bombers, mossos i personal del 112 vetllaran per evitar incidents.

Dia d'alegria pels alumnes que avui comencen les vacances. I a les escoles s'han acomiadat amb activitats festives del final de curs.

La vigília de Sant Joan s'està convertint en el tret de sortida de les rebaixes d'estiu. Les principals marques de roba ja pengen els cartells de descomptes.


Joaquim Nadal no entén per què Ada Colau ha facilitat la investidura de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona, i hauria trobat més "coherent" fer un pacte de govern de les esquerres, on es "podria" incorporar ERC. "A Barcelona va guanyar el més votat al ple. És la llei", ha reivindicat. "No es pot qüestionar res, a no ser que canviem la llei i fem un sistema de segona volta", ha dit sobre la legitimitat de l'alcalde. El conseller de Recerca i Universitat demana que l'independentisme reflexioni sobre si "la suma de l'espai és una suma estratègica que hagi de comptar". "No em diu res que el govern de Girona serveixi només per acreditar-lo com l'únic govern independentista de capital de província", afegeix en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga. I defensa una suma dels partits polítics de "matriu catalana" per "apuntalar un govern de Pedro Sánchez" i "frenar l'avenç de l'extrema dreta".

Defensa que lallei d'universitats és "millor" i "ordena en part el sistema universitari", però tem que en el desplegament reglamentari algú tingui la intenció "d'anar tancant les escletxes que la llei d'universitats obra": "No facis un decret que es poleix la filologia catalana", ha dit. Admet que l'escola privada infla lesnotes de batxillerat, però "en menor proporció" que a Espanya. Sosté que el decret de preus "satisfà algunes expectatives, i encara no en satisfà unes altres". I admet que hi pot haver més casos d'abusos a les universitats, però espera que els casos d'abusos a les universitats no taquin la seva reputació "generalització excessiva".

La policia ha detingut a l'alcadessa de Sitges, Aurora Carbonell, d'ERC en el marc d'una operació anticorrupció. 11 detinguts per una acusació d'adjudicació irregular de subvencions i contractes a la Taula del Tercer Sector del municipi. El jutge Pablo Llarena torna a dictar una ordre de detenció nacional contra Clara Ponsatí per no haver-se presentat a la citació del 24 de juliol.

La policia nacional se'n portava detinguda i emmanillada l'alcaldessa republicana Aurora Carbonell quan faltaven pocs minuts per la una del migdia. Hi ha almenys 8 detinguts més, entre ells el regidor Jaume Monasterio, tres tècnics municipals i 4 persones vinculades a una cooperativa social.

Tot en el marc d'una operació anticorrupció ordenada pel jutjat d'instrucció 8 de Vilanova i la Geltrú que investiga des de maig de 2022 la concessió de subvencions municipals i contractes menors a 2 entitats socials entre 2017 i 2022.  En total, s'investiguen 13 persones i abasta dos mandats, el de Carbonell i el del seu antecessor Miquel Forns de Convergència. La causa està oberta per presumptes delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental.

Agents de la unitat de delictes econòmics i fiscals han escorcollat oficines municipals, la Mesa del Tercer Sector de Sitges Garraf, una cooperativa i domicilis particulars.  En un comunicat, l'ajuntament s'ha posat a disposició de les autoritats. Reconeix que havia detectat irregularitats i que després de revisar els expedients havia aturat ja les subvencions i havia demanat el retorn dels diners que no estaven justificats. 

Detinguda l'alcaldessa de l'Ajuntament de Sitges, Aurora Carbonell, d'ERC, en el marc d'una operació anticorrupció. Hi ha 8 detinguts més. S'investiga l'adjudicació irregular de subvencions i contractes a la Taula del Tercer Sector del municipi. 

El jutge Llarena torna a dictar una ordre de detenció nacional contra Clara Ponsatí. El magistrat del Suprem considera injustificable que l'eurodiputada desatengués la citació judicial del passat 24 d'abril per declarar per un presumpte delicte de desobediència. 

El 36% dels municipis de les conques internes no compleix amb el límit de consum d'aigua per habitant i dia tot i estar en situació d'excepcionalitat per sequera. L'Agència Catalana de l'Aigua ho atribueix a una xarxa envellida o l'augment de la població segons l'estació de l'any.  

Detinguda l'alcaldessa de l'Ajuntament de Sitges, Aurora Carbonell, d'Esquerra Republicana en el marc d'una operació anticorrupció per l'adjudicació irregular de subvencions i contractes a la Taula del Tercer Sector del municipi. 

Una dona ha mort en l'incendi d'un pis a Balaguer quan ha intentat fugir i ha saltat per la finestra. 

El jutge Llarena torna a dictar una ordre de detenció nacional contra Clara Ponsatí després que l'eurodiputada desatengués la citació judicial del passat 24 d'abril.

El 36% dels municipis de les conques internes no compleix amb el límit de consum d'aigua per habitant i dia, tot i estar en situació d'excepcionalitat per sequera. 


Xavier García Albiol espera que el PP tingui majoria suficient per governar en solitari després de les eleccions generals, ja que l'incomoden algunes polítiques de Vox: "No em ve de gust governar amb Vox. Les polítiques que planteja respecte a Europa, l'economia i la igualtat m'incomoden". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, veu com "una evidència objectiva" l'existència de la violència de gènere: "Una cosa és que, en base un acord, s'adopti la terminologia". L'alcalde de Badalona confia que el PP estudiarà rebaixar l'edat penal si arriba a la Moncloa, defensant que els menors de 14 anys deixin de ser inimputables: "El conseller Campuzano em donarà un copet a l'esquena. Per mi això no és solució. Vull mesures concretes". Demana mesures més contundents contra l'absentisme escolar per casos com el barri de Sant Roc perquè "els pares prenguin consciència". Creu que el PP "haurà d'actuar en conseqüència" si els comuns entren al govern de Barcelona, ja que "o podria arribar a acords amb un partit que m'ha enganyat". I defensa que Alejandro Fernández "és un gran parlamentari" i "ha fet una bona feina" com a president del PP de Catalunya: "Quan tinguem Congrés, es prendrà la millor decisió per ell i pel partit".

Continuen les converses per anar tancant pactes com avantsala de les eleccions del 23 de juliol. A Catalunya les mirades se centren a la Diputació de Barcelona. Mentre que a la resta de comunitats l'atenció es posa en els pactes del PP i VOX que han fructificat a Balears però que ha fracassat a Extremadura i unes declaracions de Feijóo en les que diu que si necessita pactar amb Vox serà per decisió del PSOE.

L'horror de la guerra dins del Guernica de Picasso. La Laura l'ha reinterpretat. És una refugiada. Va haver de marxar de Colòmbia perquè la seva família estava amenaçada de mort per les FARC. Li ha posat color, diu, per donar esperança als refugiats com ella. També hi ha pintat, explica, l'abraçada d'una mare perquè sempre és a casa. Aquesta és una iniciativa de l'Agència de l'ONU pels Refugiats: ha convidat artistes refugiats a repintar el Guernica.