Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Gairebé tots els divendres durant dos anys, Jorge Carrión i Sagar han recorregut els passadissos del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) per conèixer pam a pam l'edifici. Les obres passen de les parets del museu a les pàgines d'un còmic. Estan dibuixades, però també s'esbossen les històries viscudes. Per les pàgines de l'obra, que porta per títol 'El Museu', hi passegen figures de la talla de Goya o Picasso, que va visitar l'equipament just abans de marxar a l'exili.

Les dues persones mortes tenien 31 i 48 anys. Una de les víctimes mortals l'han trobada en un pis del número 18 del carrer Masnou i l'altra estava a pocs metres del domicili, on encara són visibles les taques de sang a la vorera. L'alcalde, Marc Almendro, admet que la hipòtesi del tràfic de drogues "està sobre la taula i pot ser real", però descarta cap vincle amb un altre tiroteig al municipi que va passar el 3 de juny.

Durant la revetlla de Sant Joan, al conjunt de Catalunya mig miler de persones han estat ateses en hospitals o ambulatoris per cremades, lesions, amputacions o afectacions oculars provocades per les fogueres o els petards. L'incident més greu ha passat al municipi de Gimenells i el Pla de la Font (Segrià), on un home ha caigut dins una foguera i ha mort. S'investiga si es tracta d'un accident o bé s'hi va llançar voluntàriament.

Els Bombers de la Generalitat han rebut 934 avisos, la majoria per incendis urbans, i el telèfon 112 ha atès 7.324 trucades relacionades amb 4.383 incidents. Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra han detingut 91 persones, 35 d'elles per robatoris, onze per lesions i quinze per violència de gènere o violència en l'àmbit de la llar i 30 per altres fets.

A finals de juny, i amb el curs escolar esgotat, és l'hora de les activitats de lleure que s'organitzen per a infants i joves a l'estiu. Ara bé, enguany Fundesplai alerta que ha hagut d'augmentar la xifra de beques concedides perquè l'impacte de la inflació sobre l'economia de moltes famílies posava en risc la participació de molta canalla. Es calcula que de les 82.000 places que ofereix l'entitat, un 10% estan parcialment o totalment subvencionades.

L'ocupació mitjana dels establiments turístics catalans se situa aquests dies al voltant del 80% de mitjana. Les cases rurals registren unes bones dades, sobretot a les zones més properes a Barcelona, però també hotels i càmpings parlen d'una afluència de clients positiva.

  • 91 persones han estat detingudes i el telèfon d'emergències 112 ha rebut un 30% més de trucades que l'any passat
  • Les platges de Barcelona apleguen unes 80.000 persones i hi ha dues persones arrestades per violència de gènere

Nit de Sant Joan de rècord. Les platges de Barcelona tornen a ser el centre de la festa, en una nit que deixa una persona morta en caure a una foguera a Gimenells, al Segrià. També s'han produït 15 detencions per violencia masclista.

L'ocupació mitjana aquest dies als allotjaments turístics catalans és d'un 80%. Alguns càmpings, hotels de costa i cases rurals freguen la plena ocupació, coincidint amb el primer episodi d'altes temperatures de l'estiu. 

Unes 8.000 famílies es beneficien enguany de les beques que concedeix la Fundesplai perquè els infants gaudeixin d'una estada de lleure.

Les obres i els espais del MNAC es traslladen a les vinyetes d'un còmic, de la mà del guionista Jorge Carrión i el dibuixant Sagar.

El Barça de futbol sala guanya la lliga i completa una temporada històrica per a les seccions professionals del club blaugrana: totes s'han adjudicat el títol de la regularitat.

Situació complicada a les carreteres. Fins a 40 quilòmetres de cua s'acumulen a l'AP-7 en plena operació sortida per la revetlla de Sant Joan.  Les zones més conflictives, entre Martorell i Sant Cugat del Vallès en sentit sud i entre Montornès i Santa Perpètua de Mogoda en sentit nord. L'ocupació supera el 80% arreu de Catalunya i el ple a les zones de costa. La revetlla coincideix amb l'inici de les vacances de moltes famílies. 

Tràfec al llarg de tot el dia a fleques i pastisseries perquè la coca de Sant Joan no falti aquest vespre a cap taula durant la revetlla. Enguany se'n vendran més, segons el sector. Compres també d'última hora d'elements pirotècnics per una nit festiva.

Llibertat provisional per al responsable de la Taula del Tercer Sector Social de Sitges i la seva dona. S'han acollit al seu dret a no declarar davant la jutgessa que investiga una trama de presumpta corrupció en l'adjudicació de subvencions. Els propers dies també hauran de declarar l’alcaldessa Aurora Carbonell i l'antic alcalde Miquel Forns.

El Barça continua buscant un relleu amb garanties per Sergio Busquets.

La revetlla de Sant Joan per a molts és dia d'inici de vacances d'estiu. Això es nota en l'ocupació a càmping i hotels, que supera el 80% arreu de Catalunya. De fet, els càmpings són els espais preferits per passar la revetlla de Sant Joan. Bones xifres també a cases rurals, sobretot les més properes a Barcelona i als hotels. A la Costa Brava centre superen el 90% d'ocupació.

 Situació complicada a les carreteres, on es comencen a registrar les primeres retencions en l'arrencada de l'operació sortida per la revetlla de Sant Joan. L'ocupació supera el 80% arreu de Catalunya i el ple a les zones de costa.

Tràfec al llarg de tot el dia a fleques i pastisseries perquè la coca de Sant Joan no falti aquest vespre a cap taula durant la revetlla.  

Llibertat provisional per al responsable de la Taula del Tercer Sector Social de Sitges i la seva dona. S'han acollit al seu dret a no declarar davant la jutgessa que investiga una trama de presumpta corrupció en l'adjudicació de subvencions.

L'alcalde de Badalona Xavier García Albiol, s’ha reunit amb la conselleria de drets socials per abordar la problemàtica de les agressions sexuals a la ciutat.  

  • Les guinguetes de la platja de Barcelona hauran de tancar a les 3.30h
  • L'Ajuntament de Barcelona preveu una assistència de 60.000 persones a les platges

Miguel Ángel Moratinos critica que no es posi la fi a la guerra d'Ucraïna amb diplomàcia, acords i garanties: "L'única manera que tenim per parar una guerra és amb més guerra. Per què hem avançat?", lamenta. "No hi ha voluntat de solucions. Ara als pacifistes ens diuen bonistes", ha dit l'Alt Representant de l'Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides (UNAOC). En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga critica el "fracàs" del Consell de Seguretat de les Nacions Unides i assenyala que occident està perdent cada vegada més influència al món: "La doble vara ja no serveix. Estem amb Ucraïna, però hem oblidat altres problemes". L'exministre d'Afers Exteriors defensa "construir ponts d'entesa i respecte" davant l'enfrontament est-oest perquè "anem cap a una societat internacional multipolar".

Moratinos defensa la tasca en política exterior del govern de Pedro Sánchez i creu que "la diplomàcia espanyola està en el millor dels moments". Defensa que l'opció més realista pel Sàhara és la proposta marroquina d'autonomia: "Hi ha un matís més, però no hi ha un gir". "Si ignores què està passant a Africà, si ignores el nostre potencial geogràfic i polític, no fas bona política exterior", afegeix. I critica l'obsessió dels "populismes" per religions i creences.

A Catalunya hi ha 143 municipis tensionats pel que fa al preu del lloguer. Són zones on els llogaters paguen més del 30% del sou mitjà a fer front a les despeses de l'habitatge. És on viu el 80% de la població a Catalunya o sigui més de 6 milions de persones. Principalment, són pisos a la regió metropolitana i a la costa. En aquestes zones no es podrà augmentar el lloguer vigent els últims 5 anys, amb la correcció de l'IPC. En el cas d'un gran tenidor haurà d'aplicar un preu preestablert pel ministeri.

El Govern identifica 140 municipis com a zones tensionades pel que fa al preu de l'habitatge i on caldrà limitar el preu de lloguer. Es concentren sobretot a les 4 capitals, a l'àrea metropolitana de Barcelona i a la costa. Són localitats on hi ha un especial risc d'oferta insuficient d'habitatge assequible. Afecta més del 80% de la població.

Els tumors infantils estan relacionats amb el desenvolupament. Els dels adults amb l'envelliment i causes externes. I enmig els adolescents i joves d'entre 15 i 25 anys amb un diagnòstic i abordatge diferents. També, d'específics de la seva edat. Per això la creació d'aquesta consulta a l'hospital Vall d'Hebron. L'equip també compta amb un treballador social per fer acompanyament emocional.