Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els retrets entre Junts i Esquerra han pujat tant de decibels que Albert Batet (Junts) ha arribat a insinuar que Aragonès hauria d'avançar les eleccions si no rectifica els acords amb el PSC. Batet ha reclamat a ERC rectificar l'acord amb el PSC per les diputacions de Lleida i Tarragona.  Aragonès li ha recordat que Junts va fer el mateix amb la Diputació de Barcelona. L'agre cara a cara el mirava de reüll el tercer protagonista dels pactes. Salvador Illa també veu Aragonès sense lideratge i amb un rumb equivocat.

Junts es queda fora de l'equació el que provoca retrets creuats entre els exsocis. L'altre protagonista, Salvador Illa... esquiva els pactes amb els republicans i marca perfil al Parlament. 

Colau s'acomiada com a presidenta de plenari de Barcelona constatant que no el tornarà a presidir en els pròxims 4 anys... Les negociacions per l'alcaldia avancen amb comptagotes i ara... amb el rerefons d'aquest pacte de republicans i socialistes a les diputacions.

Feina de neteja. És el que ha tocat fer a algunes empreses a Terrassa. Com aquesta, de material per autocaravanes, que ahir va veure com el fort aiguat inundava el local. Hi va haver 200 trucades a emergències i 50 incidències sense haver de lamentar danys personals.

L'Ajuntament encara està valorant els danys materials, però algunes empreses calculen pèrdues de milers d'euros. 

The Who actua aquesta nit al Sant Jordi i ho faran acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès.




A quatre dies per la constitució dels ajuntaments, Ada Colau ha proposat aquest matí al Cafè d'idees compartir l'alcaldia amb Jaume Collboni i Ernest Maragall per evitar que Trias torni a ser alcalde. Tant el PSC com Esquerra ho descarten i asseguren que no en sabien res.

I mentrestant, Junts no s'acaba de decidir què fer a Ripoll si pactar o no amb el partit d'extrema dreta Aliança catalana. A València, en canvi, sí que s'han posat d'acord PP i Vox per manar a la generalitat.

Enguany presenten pianistes que experimenten amb un sistema d'intel·ligència artificial que reacciona en viu a cada nota del músic. Aquí comença el joc: el pianista toca i el so que emet el capta aquesta màquina. La intel.ligència artificial li retorna més música, més ritmes. Noves textures. De dijous a dissabte hi haurà 6 sessions úniques que s'engloben dins del Sónar + D.

Rebuig i crítiques a la proposta d'Ada Colau de compartir l'alcaldia de Barcelona... Els socialistes es desmarquen, els de Trias parlen de moviment a la desesperada i Esquerra creu que no és una oferta real.

La Presidenta del Parlament inicia la ronda de contactes amb els grups. Ho farà primer amb Junts i tot seguit amb el PSC.

Activat el Pla Inuncat per pluges intenses a bona part de Catalunya. Unes tempestes que es preveuen entre aquesta tarda i demà i que poden descarregar calamarsa i anar acompanyades de fortes ratxes de vent.

El mercat blaugrana continua encallat. Per poder fitxar, calen més sortides a part de les de Busquets i Alba. 


Des del Cafè d'Idees proposa repartir-se l'alcaldia amb Collboni i Maragall. Una fórmula de govern per allunyar Trias de l'alcaldia. 

Miquel Iceta aposta perquè Collboni sigui l'alcalde de Barcelona, el segon candidat més votat. El ministre creu que el PP no hauria de facilitar l'alcaldia de Trias i defensa que els pactes amb el partit socialista funcionen i són transparents. 

El nou govern de la Generalitat comença a treballar... aquesta és la primera imatge dels consellers Simó, Capella i Mascort participant en la reunió de l'Executiu.

Demà els nous consellers acompanyaran el president al Parlament, on Aragonès compareixerà al ple per retre comptes d'aquests canvis al Govern. 

A Ripoll, Esquerra Republicana, PSC i la Cup han signat un pacte de govern per evitar que l'alcaldia acabi en mans d'Aliança Catalana, que ha estat la formació més votada. 

Apunt econòmic. Es confirma una moderació en la pujada dels preus durant el mes de maig. La inflació a Catalunya es va situar en el 3,2%

Els Mossos investiguen, juntament amb l'Agència de Ciberseguretat, l'atac informàtic que ha patit la Universitat Pompeu Fabra. 

Miki Nuñez estrena '121', un viatge musical dedicat a la intensitat de l'amor químic.

  • La caiguda dels preus relacionats amb l'habitatge i el transport rebaixen la inflació de maig
  • Estadística atribueix la moderació al menor cost dels carburants i aliments com la llet, els ous o el peix

Ada Colau proposa compartir l'alcaldia amb Jaume Collboni i Ernest Maragall. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa un pacte que doni un any d'aldaldia al republicà, un i mig per a ella i un altre un i mig per al socialista. L'alcaldessa de Barcelona en funcions assegura que Collboni i Maragall estan "disposats" a parlar sobre compartir l'alcaldia de la seva formula imaginativa, però amb "desconfiances mútues". Descarta un pacte Trias-Collboni perquè "el PSC no es troba aquí", però el repta a "donar-li una governabilitat estable a Convergència" o el govern progressista. "Si queda descartat, amb l'organització em plantejaré el següent pas", ha apuntat. Colau també ha admès la derrota del 28-M, però puntualitza que va ser una "derrota ajustada" i "digne". I celebra les "converses serioses" per buscar un acord municipal sobre el que veu "possibilitats".

Sobre l'acord de Podemos amb Sumar, veu Irene Montero com "un actiu polític que pot aportar", però defensa que "no tothom pot estar sempre en una mateixa llista". Nega que hi hagi hagut un veto i remarca que Podemos ha signat l'acord. Assenyala que "tothom ha de renunciar" en un acord a 15, però descarta que això signifiqui "que no es compta" amb Montero. I descarta presentar-se a les eleccions catalanes perquè el seu projecte és Barcelona.

Els nous consellers de la Generalitat han pres possessió aquesta tarda. Pere Aragonès ha rellevat a Josep González Cambray i ara la nova consellera d'educació és la nostra col·laboradora Anna Simó.

Teresa Jordà anirà de número 2 al congrés i ha deixat la conselleria d'Acció climàtica en mans del seu segon al departament David Mascort. I el president substitueix a Juli Fernández per Esther Capella com responsable de territori.

Nacho Martin Blanco serà el cap de llista per Barcelona del PP.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat la sortida dels consellers Teresa Jordà (Acció Climàtica), Juli Fernàndez (Territori) i Josep Gonzàlez-Cambray (Educació). Seran rellevats aquesta mateixa tarda per David Mascort, Ester Capella i Anna Simó, respectivament. El president català ha argumentat davant els mitjans en la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat que els canvis serviran per aportar "energies renovades", i el més destacable, per afrontar "la segona part de la legislatura".

L'onatge per l'avançament de les generals provoca moviments també al Palau de la Generalitat. La inclusió de Teresa Jordà a la llista d'Esquerra deixa la conselleria que comandava, amb el repte que suposa la gestió de l'aigua, en mans del seu número 2: David Mascort, exalcalde de Vilablareix. Aquest relleu al departament d'Acció Climàtica ha obert la porta a dos canvis més en el Govern. 

Finalitza trajecte, després de 8 mesos, el conseller de Territori, Juli Fernández. Exalcalde també de Sabadell, es va veure obligat a acceptar un dels acords pels pressupostos entre Esquerra i el PSC: la B40. Ester Capella, fins ara delegada de la Generalitat a Madrid i exconsellera de Justícia, pilotarà un departament que té el repte de desbloquejar el Quart Cinturó i d'aconseguir el traspàs de Rodalies.

I canvi de cartera també en Educació. L'agafa Anna Simó, expresidenta del Consell Escolar de Catalunya i consellera de Benestar i Família en època del tripartit. Recentment, s'ha revisat la seva condemna d'inhabilitació per desobediència durant la seva etapa en la Mesa del Parlament que presidia Carme Forcadell. Substitueix un dels consellers més polèmics: Josep Gonzàlez-Cambray. Autor de l'avançament del curs escolar, defensa que amb la seva gestió ha volgut millorar i transformar el sistema educatiu en un moment complex.

Com va experimentar el mateix Manuel Puig, l'escriptor es desdobla en dos personatges en lluita contra l'opressió: sexual pel que fa a Molina, dona en cos d'home, i de terrorisme d'estat, en el cas de Valentín. El primer cop que el ballarí Igor Yebra va pujar a un escenari va fer d'actor.
Retirat com a ballarí, Yebra explora ara la faceta d'actor. Un viatge d'alliberament en l'etiquetatge d'identitats, en política, en l'artificialitat de la intel·ligència o en aconseguir ser un mateix fins a la mort.

Presa de possessió dels 3 nous consellers del Govern de Pere Aragonès. Ja són a Palau, hi han arribat fa poc menys d'una hora. Anna Simó estarà al capdavant d'Educació, Esther Capella a Territori i David Mascort a Acció Climàtica.

Una remodelació de Govern que arriba després dels mals resultats d'ERC a les municipals i que està motivada perquè Teresa Jordà va de número 2 dels republicans a les generals. Aragonès aprofita per rellevar González-Cambray, molt criticat per la comunitat educativa, i Juli Fernàndez, contrari a la B-40. 

L'aigua torna a inundar les finques de fruiters a la zona regable del canal d'Urgell. Estava tancat des de final d'abril. L'objectiu és salvar almenys els arbres per a evitar pèrdues pitjors més enllà de la collita. Estarà obert durant 10 dies perquè les darreres pluges no ha estat prou intenses.

L'Espanyol ja té un nou nom per al seu Estadi: Stage Front Stadium.