Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Ernest Urtasun demana "fermesa" davant els "atacs d'extrema dreta" al govern i a Pedro Sánchez, després de la carta anunciant que medita la seva dimissió davant l'assetjament a la seva dona. El ministre de Cultura reivindica la continuïtat a l'executiu progressista i assegura que "en absolut" tiren la tovallola. "Els reaccionaris i l'extrema dreta estan en una ofensiva bestial. Els progressistes hem d'estar més units que mai", ha dit en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga sobre el cas de Sánchez, demanant respecte cap al temps que ha demanat. Admet que la carta els va agafar per sorpresa, no dona cap credibilitat a la denúncia de Manos Limpias a Begoña Gómez i creu que els atacs de l'extrema dreta aniran "per terra, mar i aire amb 'lawfare'". En clau catalana, critica "un cert engany a la ciutadania" del Govern amb el Hard Rock. Assenyala que Junts "estigui especulant" amb que Carles Puigdemont sigui investit amb vots d'Aliança Catalana. I defensa un Govern progressista amb ERC i "totes les forces progressistes": confia que els números donaran. Urtasun celebra que Xavi continuï com a entrenador del Barça i revela que a l'eliminatòria City-Madrid anava "amb un entrenador català": "Sempre portem una mica de Pep Guardiola al cor".

El Govern regula el lloguer de temporada per evitar que s'utilitzin habitatges de manera fraudulenta per saltar-se el topall al lloguer.

El Hard Rock torna a generar polèmica la vigília que comenci la campanya electoral. El Govern va renovar el compromís amb el macrocasino minuts abans de signar l'acord de pressupostos amb el PSC.

En esports, reunió ordinària de la junta directiva del Barça sense la continuïtat de Xavi sobre la taula. Continua la polèmica per l'arbitratge del clàssic.

El Hard Rock entra en campanya electoral. La línia vermella que els Comuns van marcar per no donar suport als comptes, i que va propiciar que Aragonès convoqués eleccions. Ara li retreuen al Govern que renovés el seu compromís amb el Hard Rock minuts abans de firmar l'acord de pressupostos amb el PSC.

El decret aprovat per l'executiu català delimita que l’arrendament d’habitatge per a finalitats professionals, laborals, d’estudis, d’atenció o assistència mèdica o d’altres anàlogues és lloguer destinat a cobrir necessitats d’habitatge permanent, tot i que amb una durada temporal.

Aquests casos, doncs, estan sotmesos al règim de contenció de rendes i la resta de normativa sobre la renda.

Han de ser per un temps determinat i per un motiu concret, com: unes vacances, l'assistència a un congrés, una estada mèdica. Si no s'acredita que és un lloguer puntual se'l considerarà un habitatge habitual i, per tant, haurà de complir amb el topall al preu del lloguer que marca la llei estatal. El Govern català vol evitar la picaresca dels qui troben en el lloguer de temporada i d'habitacions una via per esquivar el topall als arrendaments.

El Hard Rock entra en campanya. La línia vermella que els Comuns van marcar per no donar suport als comptes, i que va propiciar que Aragonès convoqués eleccions. 

Mossos i Policia Nacional desmantellen a Toledo el taller de monedes falses de 2 euros més important d'Europa en l'última dècada. 

  • Queden exempts aquells amb finalitats de lleure, vacances, recreatives o culturals
  • La suma d’habitacions llogades individualment no podrà superar el llindar màxim de preu de l'habitatge
  • El decret entrarà en vigor des de la seva publicació al DOGC, probablement aquesta mateixa setmana

És una de les imatges del dia, llargues cues per conèixer els autors preferits. Només a Barcelona hi ha 214 espais de signatures.

És el primer Sant Jordi que posar una parada aquí a la superilla de passeig de Gràcia té cost, entre 100 i 480 euros que s'utilitzen per pagar l'electricitat o la seguretat.

Protagonisme pels llibres i per la llengua, amb el català i la immersió lingüística de nou al centre del debat polític. El PSC reivindica el català com a centre de gravetat, però des de Junts no se'ls creuen. Tant els comuns com la cup demanen un front comú per la immersió a l'escola.

Sant Jordi, festa de concòrdia pel líder dels populars, que des de Barcelona, ha volgut deixar clar quin és el seu model. I si parlem de desitjos... Com creuen Ciutadans i Vox que serà la Catalunya d'aquí a un any? Una Catalunya que es començarà a dibuixar el proper dotze de maig.

Escriptores i escriptors viuen amb la il·lusió de trobar-se amb els lectors. A Barcelona hi ha més de 200 parades de signatures de llibres i és el primer any que els paradistes han de pagar una quota. A aquesta hora tranquil·litat, després d'un matí de molta activitat.

Un Sant Jordi marcat per la política. A 48 hores perquè arrenqui la campanya electoral missatges que reivindiquen la llengua catalana o la immersió lingüística.

Aquest Sant Jordi pendents del cel. Avui ens hem aixecat amb imatges com la de la platja d'Altafulla tenyida de blanc. La calamarsada d'aquesta nit ha afectat també Torredembarra. A la zona hi han caigut més de 50 litres per m².

La decisió de Xavi de marxar el pròxim 30 de juny pot ser revocable. L'entrenador del Barça està pendent d'una reunió amb la direcció esportiva del club per valorar si acaba complint l'any de contracte que li queda.

Un Sant Jordi que ha començat amb estampes blanques en diversos municipis, sobretot al Tarragonès, després d'una nit amb precipitacions acompanyades d'una forta calamarsada. L'episodi ha deixat afectacions sobretot a la via pública, amb acumulacions de gel. Avui és dia de neteja per les brigades municipals. 

Especial informatiu a la Superilla literària, un dels punts que a aquesta hora concentra centenars de persones que des de primera hora del matí passegen per viure de prop aquest dia... 

Ambient que enguany torna a estendre's per tota la Rambla fins a Drassanes, on acaben més de 3 quilòmetres de llibres i roses. 

És una de les imatges del dia llargues cues per conèixer els autors preferits. És el primer Sant Jordi que per posar una parada a la superilla de passeig de Gràcia té un cost.

Una Diada que obre portes de museus i edificis emblemàtics i que omple carrers i places de tot el territori. 

Sant Jordi arriba a tot arreu, també a la política. A dos dies de l'inici de la campanya electoral, també s'han colat els estira-i-arronses al voltant de la unitat.

El català i la immersió lingüística a l'escola, també han marcat el discurs de la majoria de forces polítiques 

Laura Borràs critica que ERC ha tingut un executiu en "minoria absoluta" i "funcionant com un tripartit" amb PSC i comuns: "Que el Govern ha de ser independentista és inequívoc". La presidenta de Junts per Catalunya diu que des del seu partit han "practicat" la unitat i nega que Carles Puigdemont acusi als republicans. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, no contempla la possibilitat que l'expresident "hagi d'anar cap a casa" després de les eleccions del 12M: veu els comicis com la possibilitat que pugui tornar a exercir com a cap de l'executiu "en plenitud de funcions" després del 155 "que el va foragitar" del càrrec. L'expresidenta del Parlament assegura que Puigdemont ha estat "taxatiu" dient 'no' a negociar amb Aliança Catalana després dels comicis. Borràs descarta haver-se sentit arraconada a Junts perquè és la "presidenta de tots" i diu que al partit "tothom és puigdemontista". I demana esclarir les responsabilitats de Salvador Illa en la presumpta compra irregular de material sanitari quan era ministre de Sanitat: "Va marxar cap a Madrid sent una quota del PSC i va tornar cap a Catalunya sent una quota del PSOE".