Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els populars afirmen que la proposta respon al nerviosisme del president.

Enmig de les negociacions per mirar de tancar una llista conjunta, tant Podem com la vicepresidenta i líder de Sumar, Yolanda Díaz, acusen Pedro Sánchez de voler tornar al bipartidisme.  

Santiago Abascal assegura que la proposta de cara a cara demostra que Pedro Sánchez té por de debatre amb Vox.

La CUP anunciarà aquest dissabte si es presenta o no a les eleccions generals del 23 de juliol. 

En marxa a aquesta hora l'operació tornada amb motiu de la segona Pasqua, festiu a part de Catalunya. 280.000 vehicles han de retornar avui a Barcelona i a la seva àrea metropolitana.

La indústria de l'automoció mundial presenta a Fira Barcelona els darrers avenços del sector del transport públic. 

Aquesta setmana entraran en vigor noves mesures d'alerta per sequera a 52 municipis de la província de Tarragona.


Jordi Ballart creu que s'hauria de plantejar il·legalitzar partits "que generen odi, intolerància i atempten contra els drets de les persones" com Vox: "En la democràcia, hi ha discursos que no es poden permetre de cap de les maneres", diu demanant més fermesa. L'alcalde de Terrassa en funcions encara no té clar a qui votarà a les eleccions generals, però descarta votar Pedro Sánchez: "M'ha decebut molt. Havia de solucionar el problema a Catalunya i no ho va fer. És un polític camaleònic". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assenyala que "de moment" el front comú que busca el sobiranisme ha estat "pactar l'alcaldia de Roses".

En clau local, prioritza refer el pacte amb ERC i obre una porta a incorporar Junts al govern. No descarta pactar amb el PSC per governar, tot i que "és més difícil un pacte estable". Defensa la Ronda Nord dels sistemes urbans de Terrassa i Sabadell i demana celeritat perquè no sigui "una nova oportunitat perduda": "Dubto que un govern el PP amb el suport de Vox acabi fent la Ronda Nord", ha dit. Ens parla del cas del seu fill diagnosticat amb leucèmia i reivindica la via d'adopció de nens amb necessitats especials.

  • El club recupera l'antiga tradició de festejar els títols amb l'afició a la seu de l'Ajuntament i la Generalitat
  • Milers de persones gaudeixen d'una celebració amb els parlaments de jugadores carismàtiques com Alèxia, Aitana i Mapi León

Fer esport al carrer té cada vegada més adeptes. La calistènia és una de les pràctiques que més creix. Consisteix en una sèrie d'exercicis que es fan, pràcticament sense equipament, i valent-se del pes corporal. A Barcelona hi ha 10 parcs per practicar-la, alguns construïts pels mateixos usuaris.

La música electrònica i les dones no sempre han anat de la mà. Però per desterrar mites, una mostra al Museu de la Música de Barcelona pretén fer visibles aquestes creadores, que van ser menystingudes als anys 70 i 80 per dedicar-se a un àmbit de la música fora del circuit més comercial. A la mostra es pot sentir, per exemple, la primera obra escrita per una dona a l'electroacústica a Barcelona.

Les jugadores del Barça celebren aquest diumenge la Champions recuperant una vella tradició del club blaugrana: visita a la Generalitat i l'Ajuntament, i festa grossa amb l'afició a la plaça Sant Jaume.

Un 15% de les parelles tenen problemes de fertilitat. En el dia Mundial ens fixem en una tendència creixent que afecta homes i dones per igual. Els especialistes alerten de la importància de posar el focus en tots dos. El sedentarisme, el tabac o l'alcohol són algunes causes de la baixa qualitat de l'esperma.

Continua el risc elevat d'incendi malgrat les darreres plugues poden donar un falsa sensació d'alleugeriment. La sequera persisteix i el risc de foc es manté. A l'Informatiu hem compartit una sessió formativa entre bombers i agents rurals.

Última jornada de l'Aplec del Cargol a Lleida. S'han repartit 14 tones en els tres dies de la celebració. I això que la sequera també n'ha afectat la producció: hi ha menys cargols i són un 30% més cars.

El risc d'incendi a Catalunya continua sent elevat, malgrat les pluges del mes de maig que han ajudat a remullar el territori. Els Bombers avisen que aquestes últimes precipitacions poden donar una falsa sensació de seguretat, quan en realitat la sequera i el risc de foc persisteixen. Per aquest motiu els cossos d'emergències fan una crida a extremar la prudència.


Fa 25 anys, la temporada 97-98, el TDK Manresa va donar la campanada en proclamar-se, contra tot pronòstic, campió de la Lliga ACB de bàsquet. L'equip entrenat per Luis Casimiro va acabar aquella temporada sisè de la lliga regular, però als play-off va eliminar l'Estudiantes als quarts, el Reial Madrid a les semifinals, i a la final es va imposar al Baskonia per 3 victòries a 1.

Els especialistes en psicologia recomanen als estudiants que s'enfronten a la selectivitat no obsessionar-se amb la importància de les proves. Perquè és cert que poden marcar el futur acadèmic dels alumnes però recorden que la immensa majoria superen els exàmens i no es guanya res posant-se excessiva pressió al damunt. És més, el més important aquests dies previs a les proves és seguir una rutina i no abandonar els bons hàbits alimentaris i de descans.

Un 15% de la població té problemes de fertilitat i es tracta d'una tendència creixent que afecta homes i dones per igual. De fet, es calcula que aproximadament el 40% dels casos de parelles que presenten problemes de fertilitat tenen l'origen en l'aparell reproductor de l'home i un altre 40% a problemes en la dona, mentre que el 20% restant s'atribueix a causes desconegudes.

La celebració de les campiones d'Europa deixa imatges ben bones. Amb eufòria a la graderia entre els milers de seguidors que, aquest cop sí, han pogut festejar al camp la victòria a la Champions. En el triomf a Goteborg de fa un parell d'anys, el partit es va disputar sense públic per culpa de la pandèmia.

  • El sedentarisme i el consum de tabac i alcohol són les causes més freqüents de la baixa qualitat de l'esperma
  • La dificultat per tenir fills afecta tant a homes com a dones, i a un 20% de les parelles que desitgen tenir-ne
  • Un conflicte laboral deixa milers d'estudiants sense sales d'estudi a 10 biblioteques municipals de Barcelona
  • Una trentena de treballadors segueix la vaga convocada per la CGT per denunciar que no s'abonen hores extres

Gairebé 42.000 alumnes catalans s'enfrontaran la setmana vinent a la temuda selectivitat, és a dir, les proves d'accés a la universitat. Els primers exàmens seran dimecres. Molts joves aprofiten que les biblioteques obren en festiu com a sales d'estudi per repassar, pensant en la importància d'unes proves que generen molts nervis i inquietud entre els joves.

Ni fumar només al balcó o a la terrassa, ni fer-ho amb la porta tancada. Cap d'aquestes accions evita que les substàncies nocives del tabac s'expandeixin per tota la casa arribant, fins i tot, a les habitacions dels nens. Per eliminar el tabac completament de l'entorn familiar, l'Insitut Català d'Oncologia impulsa el programa 'Llars sense Fum'. Hi participen 400 famílies que que rebran material informatiu i tindran un seguiment telefònic mitjançant un especialista.

Cada vegada són més els que creuen que la boxa, més enllà de l'activitat física, serveix per a esbargir-se, per canviar rols, rutines i horaris. Per a persones que són drogodependents pot ser una salvació, tal com demostra el programa que té en marxa l'Associació Benestar i Desenvolupament del qual se n'han beneficiat ja 200 persones.

Aconseguir diners per finançar iniciatives i projectes és un dels objectius d'associacions i entitats sense ànim de lucre, que escullen dates assenyalades durant l'any per a recaptar-los. Aquestes campanyes són essencials, però es busquen fórmules per desestacionalitzar els donatius i el voluntariat, de manera que n'hi hagi els 365 dies de l'any.

Nou pas endavant en l'estudi de les teràpies contra el càncer de mama de tipus més agressiu. Un assaig clínic internacional liderat des d'Espanya demostra que un 30% de les pacients es podrien curar sense quimioteràpia, administrant-los anticossos per bloquejar el tumor. D'aquesta manera, la teràpia no causaria tants efectes secundaris.

Hotels i restaurants de Barcelona pengen pràcticament el cartell de complert aquest cap de setmana. La segona Pasqua coincideix amb dos grans esdeveniments, com són el Primavera Sound i el Gran Premi de Fórmula 1 a Montmeló. Entre els 2 s'han venut més de 165.000 entrades. Tot plegat provoca una alta mobilitat a les carreteres.

Nou pas endavant en l'estudi de les teràpies contra els càncers de mama més agressius. Un assaig clínic internacional liderat des d'Espanya demostra que un 30% de les pacients es podrien curar sense quimioteràpia, cosa que comportaria patir menys efectes secundaris.

Rosalia, Maneskin o el DJ Calvin Harris tanquen la propera matinada el Primavera Sound. Tot i reduir l'aforament, enguany s'han programat més de 200 concerts. El festival es trasllada, per primera vegada, a Madrid. Serà el cap de setmana vinent.

Cap de setmana llarg per molts amb motiu de la segona Pasqua, que s'ha notat el matí d'aquest dissabte a les carreteres catalanes. A l'AP-7 les cues han superat els 10 qilòmetres, mentre a Girona es continuen reparant els danys causats per l'incendi d'un camió ahir a l'AP-7 a Vilobí d'Onyar. Un dels punts calents a les últimes hores ha estat a les vies d'accés al circuit de Montmeló.