Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els mals resultats del partit la porten Inés Arrimadas a abandonar el Congrés on va arribar ara fa 4 anys. La líder del partit admet errors en la seva etapa política, però en el seu comiat s'enorgulleix de la feina feta a Catalunya. Va entrar com a diputada al Parlament el 2012 de la mà del mateix Albert Ribera.

5 anys després, arribava la fita que marca la seva trajectòria amb la victòria electoral a les eleccions catalanes de desembre de 2017. Amb 36 diputats, Arrimadas decideix no presentar-se a la investidura. I converteix la lluita contra els independentistes en la seva màxima. La seva manera de fer política, erigint-se en la líder del partit que millor defensa els constitucionalistes, la va portar al carrers i fins i tot a les portes de la residència de Puigdemont a Waterloo.

Ho ha anunciat des del Congrés, on va marxar fa 4 anys. La líder de Ciutadans ha admès errors en la seva etapa política, però en el seu comiat s'ha enorgullit de la feina de Ciutadans a Catalunya.

Ciutadans no concorrerà a les eleccions generals però sí a les catalanes i a les europees. A Catalunya, el president Aragonès continua buscant suports a la seva proposta de fer un front comú de cara als comicis del 23 de juliol. Aquest matí s'ha reunit amb el PDECat. Les discrepàncies però es mantenen. Esquera descarta la llista unitària que voldria junts i tampoc coincideixen en com han de fer valdre el seu vot a Madrid. 

Els contactes per a l'alcaldia de Barcelona van en totes direccions, tot és obert. El PP s'ofereix a PSC i Junts, si descarten Colau i Esquerra. I els republicans esperen esdeveniments i veten Collboni.

Des de la patronal Foment del Treball esperen que l'acord per un nou govern a la ciutat es tradueixi en un canvi en el model econòmic i social dels últims anys. 

Entra en vigor la baixa per regles doloroses. Això sí, només a podran demanar les dones que tinguin una menstruació incapacitant associada a malalties com l'endometriosi o miomes i que estiguin diagnosticades.

Oriol Junqueras descarta clarament la proposta de llista unitària que proposta Junts per Catalunya pel 23J: "És una fórmula antiga que s'utilitza tàcticament per desgastar al president i el Govern. El pluralisme és bo", ha dit. El president d'Esquerra Republicana de Catalunya lamenta que el Govern "ha d'actuar molt en solitari" perquè la resta de partits "actuen de manera massa egoista". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, considera "malaguanyat" qualsevol vot al PSC perquè pot investir Feijóo perquè "el partit socialista ja ho ha fet". I diu que tornar a investir Pedro Sánchez "dependrà de les circumstàncies que es donin".

En clau municipal, descarta "afavorir" que Collboni sigui alcalde de Barcelona: critica que el PSC En Comú Podem van "privar" que Maragall fos alcalde "amb un acord amb l'extrema dreta" de Valls. Defensa prioritzar acords entre formacions independentistes en àmbits municipals i supramunicipals, i aposta per "un acord de tipus programàtic". Veu "innecessari regalar al PSC" la presidència de la Diputació de Barcelona i creu que "Junts s'ha equivocat". I recorda les "classes d'amagat" que feia a Estremera amb presos com Rato o Bárcenas.

Aquest dimecres a la tarda, el president Pere Aragonès continua les converses per fer un front comú independentista de cara a les eleccions generals. També hem sentit el president espanyol Pedro Sánchez i el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, qui ha estat a Barcelona per participar en el Cercle d'Economia.

A Barcelona, Xavier Trias i Jaume Collboni mantenen la seva candidatura a l'alcaldia. Ada Colau, per la seva banda, insisteix per apostar per un pacte progressista.

En aquest camp acaben de tallar alfals. Només han tret 200 quilos per hectàrea, una novena part dels 1.800 habituals. Reguen del canal d'Urgell i lamenten que a farratge i cereal no s'hi destini ni una gota d'aigua. Els que fan panís diuen que ho tenen clar. Per a salvar els arbres fruiters, la CHE ha assignat 12 hectòmetres cúbics i mig pel canal d'Urgell i 2 pel Segarra-Garrigues. La plataforma del Gran Urgell ha traslladat a la Comissió Europea el neguit de més de pèrdues econòmiques i el conflicte social entre els pagesos. Ha instat a mobilitzar fons per a ajudar-los i a fixar criteris clars de priorització de l'aigua. 

Pere Aragonès es reuneix amb els partits independentistes i els comuns buscant un front comú sobiranista de cara a les eleccions. Esquerra aposta per un acord programàtic on no només entri la independència com demana Junts.

Trias es reivindica com a guanyador de les eleccions municipals en la pugna per aconseguir l'alcaldia de Barcelona mentre Collboni està convençut que podrà aconseguir un tripartit amb comuns i ERC. La clau la tenen els republicans que ja s'han reunit amb tots.

Dues denúncies davant els Mossos d'Esquadra contra els Jesuïtes de Casp per agressions sexuals. Víctimes que les van patir fa 40 i 29 anys i que ara volen que no quedin impunes. 

Leo Messi vol resoldre el seu futur en els pròxims dies. El Barça encara no li ha presentat una oferta oficial perquè està esperant el vistiplau de la lliga al pla de viabilitat que van presentar.  

 

Arrenca la temporada de bany a les platges de l'àrea metropolitana de Barcelona. Una temporada marcada per la sequera i amb intenció de protegir els 30 quilòmetres de platja dels temporals. L'aigua a les dutxes i rentapeus no estarà disponible a moltes platges per tal de reduir el seu consum i també es retallarà un 80% la neteja amb aigua a pressió.  

A Barcelona continua la pugna per aconseguir l'alcaldia. Xavier Trias es reivindica com a guanyador dels comicis, però Jaume Collboni i Ada Colau no descarten un tripartit amb ERC. A hores d'ara el president del partit, Oriol Junqueras, diu que prefereix un alcalde vinculat a un partit independentista, aplanant així el camí a Trias.

El President defensa que l'acord ha d'anar més enllà d'una llista unitària, que ha de ser de fons. Aprofitant que tots els actors estaven al Parlament participant al ple, ha encetat aquesta ronda de contactes. Després de reunir-se amb el seu partit, amb Esquerra, a aquesta hora ho fa amb els comuns.

El president defensa que l'acord ha d'anar més enllà d'una llista unitària, que ha de ser de fons, i aprofitant que tots els actors estaven al Parlament participant en el ple, ha encetat aquesta ronda de contactes. Després de reunir-se amb el seu partit, amb Esquerra, a aquesta hora ho fa amb els comuns. 

A Madrid, al Congrés, reunió de Pedro Sánchez amb els diputats i senadors del PSOE per preparar les eleccions, quan falten 53 dies. 

Les eleccions han fet que Sánchez no participi en la reunió anual del Cercle d'Economia, en el seu lloc ha vingut a Barcelona la ministra Calviño. Ha obert la jornada el líder del PP, Núñez Feijó. 

A Barcelona, tant Xavier Trias, guanyador de les eleccions, com el candidat socialista, Jaume Collboni, es veuen alcaldes de la ciutat. 

Donar la cara per demostrar que qui s'ha d'amagar és l'agressor sexual. És el que ha decidit fer una de les víctimes que ha denunciat un capellà dels jesuïtes de Casp. Com ell, una altra dona han presentat denúncia. 

El Primavera Sound arrenca amb els concerts gratuïts al Fòrum. Aquesta nit obren el Festival els Pets Shop Boys. 



Donar la cara per demostrar que qui s'ha d'amagar és l'agressor sexual. És el que ha decidit fer una de les víctimes que ha denunciat un capellà dels jesuïtes de Casp. Com ell, una altra dona han presentat denúncia. 

És una de les situacions que relata l'Enric en la seva denúncia. Uns fets amb els quals assegura que ha conviscut 40 anys i que l'indignen profundament quan els recorda. Ara ha decidit explicar-ho, i ara és quan ho ha sabut també la seva família...

La seva és la primera denúncia als Mossos contra el jesuïta Francesc Peris per agressió sexual. Ahir una altra dona també feia el pas. En total, han aflorat una desena de casos que s'haurien produït durant els 30 anys en què el professor va treballar al carrer Casp i també durant l'any que el van traslladar a Bolívia.



Jordi Turull defensa que el front comú sobiranista que demana el president Pere Aragonès sigui un "front independentista", descartant així als comuns: "Els valors que demanava defensar ja se'ls hi suposa. No fa falta un front comú". El secretari general de Junts per Catalunya avança que han quedat aquesta tarda amb el president català. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que aquesta proposta i la llista unitària que proposa Junts "no és exactament el mateix", perquè "el president se situa en un marc mental espanyol". Demana convertir el 23J en "una gran oportunitat" perquè es visualitzi a l'Estat que guanya l'independentisme: "Això no va de PSOE, PP o Vox. Això va de Catalunya". "Si això va de Vox, PP o PSOE, convida els catalans a votar al PSC", diu criticant del "concurs de lamentacions" d'Aragonès. I defensa que les primàries de Junts no seran un "obstacle" per fer una llista unitària.

En clau municipal, dona "tota la confiança" a Xavier Trias per liderar les converses per formar govern a Barcelona: "És un tema que lidera ell". Creu que "potser el guirigall ha canviat de cantó", després de les paraules de Tardà qüestionant l'estratègia d'Aragonès. Dona prioritat a acords amb forces independentistes a la Diputació de Barcelona. I defensa batallar la presidència del parlament de Laura Borràs i recorda que la condemna no és ferma: "El debat sobre si continuarà sent la presidenta del partit, a Junts no hi és. Hi ha molta literatura fora de Junts".

El president de la Generalitat Pere Aragonès ha comparegut avui per demanar unitat a l'independentisme de cara a les eleccions generals del 23 de Juliol després dels resultats de diumenge. I els mals resultats és el que ha convençut a Ciutadans de no presentar-se a les pròximes eleccions al congrés.Aquest partit ha obtingut un 1,3% dels vots desapareixent dels parlaments autonòmics i de les grans ciutats on es presentaven.

A Barcelona també se la coneix ja com una ciutat de festivals. Així ho indiquen les xifres d'ocupació, amb gairebé tots els hotels plens aquesta setmana, amb preus que oscil·len entre els 150 i 250 euros la nit, segons el gremi d'hotels de Barcelona. És un perfil de turista, que diu el sector, interessa. Al festival Primavera Sound li seguirà el Sónar i el Cruïlla, entre altres. La ciutat es converteix en l'escenari del sud d'Europa.   

A Catalunya hi ha gairebé 100.000 quilòmetres de línies elèctriques. Totes seguides equivaldrien a dues voltes i mitja al planeta. I més de la meitat passen per entorns rurals. D'aquí la importància de mantenir-les en bon estat per prevenir incendis forestals. 12 dels 257 focs que portem aquest any a Catalunya s'han produït, segons els agents rurals, per problemes en línies elèctriques. Des de l'aire s'utilitzen tecnologies GPS i sensors làser per crear mapes per mantenir la distància de seguretat amb els cables elèctrics.