Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Dins del marc de la 10a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya, Audiovisual MAC 09, s'han entregat aquesta tarda els Premis Audiovisual MAC 09 amb una menció especial a TVE Catalunya pels seus 50 anys. Francisco Ros, Secretari d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, ha fet entrega aquesta tarda d'una menció especial dels Premis Audiovisual MAC 09 a TVE Catalunya pel seu 50 aniversari. L'acte ha tingut lloc a la Fàbrica de les Arts de Granollers. El director de Planificació i Innovació Tecnològica de RTVE, Pere Vila, ha rebut el guardó en l'acte de cloenda de la 10a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya. TVE Catalunya ha rebut aquest merescut reconeixement pels seus 50 anys d'innovació audiovisual. Un premi a la primera televisió en català, que ha produït molts programes d'èxit i ha format una plantilla inesgotable de grans professionals.

El millor barça El Barcelona va tocar el cel de Roma impulsat per Leo Messi. L'argentí es va reivindicar com el màxim golejador la Xampions amb la seva novena diana i li va prendre a Cristiano Ronaldo el tro del futbol mundial. I ho va fer amb un rematada de cap espectacular quan les grans obres d'art les acostuma a signar amb les botes.

La tan esperada Copa ha arribat a l'aeroport d'El Prat cap a les sis de la tarda de mans del capità de l'equip, Carles Puyol, i l'entrenador, l'aclamat Pep Guardiola. La primera celebració a Catalunya, a peu de pista, foto de tota la plantilla amb la Copa i els primers crits a casa...

El deliri blaugrana inunda els carrers de Barcelona. En una festa gairebé ininterrompuda, jugadors i afició celebren des de fa més de 20 hores la gesta del Barça. 2 gols d'Eto'o i Messi van fer realitat el somni. El Barça de Guardiola ha aconseguit arribar allà on només arriben uns pocs: guanyar la copa, la lliga i la Xampions en una temporada increíble . Ara és l'hora de relaxar-se i deixar anar les emocions, i aixó estan fent milers de persones pels carrers de Barcelona, aclamant els herois 'aquesta història el somniat triplet.

La part negativa del triomf Blaugrana va ser, com sempre, el comportament vandàlic d'un grup minoritari, però amb capacitat per fer mal. El balanç? 200 ferits i més d'un centenar de detinguts en els enfrontaments entre seguidors i mossos d'esquadra. Els danys en el mobiliari urbà superen els 100mil eurus.

TVE recupera del seu arxiu aquest programa realitzat el 2001 a TVE Catalunya on es pot veure la trajectòria de Pep Guardiola com a jugador de futbol, des de la seva infantesa, el pas per la Masia i pel futbol base i els seus èxits com a futbolista professional del primer equip. Amb testimonis i imatges històriques.

El Barcelona va estar tota la final més a prop de la Copa d'Europa que el Manchester United. L'equip anglès només va posar en perill la porteria blaugrana amb un parell de xuts de Cristiano Ronaldo. El de falta no el va poder aturar Valdés, però Piqué molt atent va impedir el gol del coreà Park. I tot seguit aquesta boleia del portuguès va sortir massa creuada. El Barça, en canvi, la va encertar a la primera. Iniesta va començar la jugada i Eto'o després de superar Vidic, va marcar l'un a zero amb una rematada que va sorprendre Van der Saar.Amb el resultat de cara, els blaugrana es van trobar molt còmodes.El millor jugador de la final no va poder marcar, però sí que li va donar aquesta gran passada a Messi, que va sentenciar el partit amb una rematada de cap espectacular. Era la culminació d'una temporada rodona i cadascú expressava la felicitat que l'envaia a la seva manera. Ja tots plegats es van fer la foto com un equip històric.

El Barça de Pep Guardiola ja ha fet història. Anit, a la ciutat eterna, el Barça i tots els aficionats van viure un somni després d'un partit que va començar amb patiments i que el pas dels minuts va girar a favor dels blau-grana. I, al final...beta la recompensa...abraçades i llàgrimes de felicitat...pausa I el reconeixement a l'artífex d'aquesta gesta...Pep Guardiola, el tercer entrenador més jove que guanya la Copa d'Europa. I el primer de la lliga espanyola que aconsegueix... Copa, Lliga i Champions...