Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

On és el límit de l'art? És possible fer-ne amb píxels, pantalles i intel·ligència artificial? El Disseny Hub de Barcelona explora el present i el futur de l'art digital. Són més de 4.000 metres quadrats amb peces d'artistes locals i internacionals.

El Camp Nou ha viscut moltes nits històriques des que es va inaugurar el dia de la Mercè de 1957. En aquestes dècades, el Barça ha sumat 1.247 victòries i 4.321 gols a favor. El primer, d'Eulogio Martínez contra la Selecció de Varsòvia.

El 1982 es va ampliar la capacitat de l’Estadi fins a arribar a les 120 mil localitats. Aquell mateix any es va viure l'estrena del Mundial d’Espanya. El 1994, el Camp Nou es va haver d’adaptar a la nova normativa UEFA que no permetia localitats dempeus. El terreny joc es va rebaixar gairebé tres metres i l’aforament es va reduir a les actuals 99.354 localitats.

El Camp Nou ha estat testimoni de partits internacionals de primer nivell com l’únic or olímpic pel futbol espanyol l’any 1992. Però en 66 anys d’història també ha acollit molts concerts, com ara el de Julio Iglesias o el de Lluís Llach.

Un 80% del turisme coreà que visita Catalunya passa pel monestir de Montserrat. Es tracta d'una atracció per a tot tipus de visitants, que aquest 2023 ha rebut 700.000 persones, entre turistes locals i estrangers. Els coreans també tenen predilecció per Tossa de Mar, arran d'un videoclip d'un grup de K-Pop que ha posat de moda el municipi costaner, i que fa anys ja va quedar marcat per la presència d'Ava Gardner.

Preocupació entre els ramaders que es dediquen al boví intensiu per l'augment del preu del farratge. Lamenten haver quedat fora dels ajuts anunciats per la Generalitat i demanen que se'ls inclogui en el proper paquet. Recorden que ells també s'han vist afectats per l'encariment de costos que amenaça la continuïtat de tot el sector primari.


Aquest cap de setmana comença la temporada de piscines municipals, marcada enguany per la sequera. Es poden omplir només en casos concrets i sota control per evitar al malbaratament d'aigua.

A hores d'ara la normativa només permet reomplir les piscines que disposin d'un sistema de recirculació d'aigua, les de nova construcció o després d'obres, les desmuntables en centres educatius i les inscrites en el Registre d'Instal.lacions Juvenils.


Enguany 5.489.793 catalans tenen a les seves mans la composició dels consistoris per als pròxims 4 anys. Amb comparació al 2019 són 67.000 persones més. La majoria, uns 4 milions d'electors, poden votar a la província de Barcelona, 570.000 a Tarragona, 520.000 a Girona i 300.000 a Lleida.

Del total, 256.000 tenen dret a votar per primera vegada en aquests comicis, entre nous residents i joves que han complert els 18 anys.

Als últims comicis municipals, els de 2019, la participació va ser del 65%. Els nous ajuntaments es constituiran el 17 de juny.

Falten menys de 24 hores perquè obrin els col·legis electorals. Aquest diumenge 28 de maig 5 milions i mig de catalans estan cridats a les urnes per escollir els seus regidors i regidores. En una jornada de reflexió sense missatges electorals, els candidats per Barcelona es fan les tradicionals fotografies de grup.

Arrenca la temporada de piscines municipals, marcada enguany per la sequera. Les restriccions fan que només es puguin omplir en casos concrets per evitar al malbaratament d'aigua. Per aquest motiu particulars i ajuntaments opten per tractaments desinfectants que netegin l'aigua sense canviar-la.

Ramaders que es dediquen al boví intensiu lamenten que la Generalitat els hagi exclòs de les ajudes que donarà per paliar l'augment de costos per produir, com ara el preu del farratge.

Els equips catalans es preparen per viure la penúltima jornada de la Primera Divisió masculina de futbol. L'Espanyol s'hi juga la permanència, el Girona apura les opcions d'anar a Europa, i el Barça tot i no jugar-se res espotivament, viurà l'emotiu comiat del Camp Nou.

El president del Govern, Pedro Sánchez, acompanya Jaume Collboni a Barcelona després de cridar al vot de la concòrdia i la convivència a Tarragona. La vicepresidenta Yolanda Díaz fa costat a Ada Colau en el tancament de campanya per concentrar el vot progressista.

ERC tanca a la Sala La Paloma la campanya electora amb la intenció de revalidar els bons resultats del 2019. Xavier Trias es proposa recuperar el prestigi de Barcelona dins de Catalunya en el darrer acte de la cursa del 28M.

Anna Grau rep una darrera empenta de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas. La CUP clou campanya a Berga amb la intenció d’assolir un tercer mandat a aquest municipi. ElPP insisteix a concentrar el vot constitucionalista. Valents retreu la voluntat dels populars de teledirigir el vot i Vox aposta per arraconar les polítiques d’esquerres.

El final de la campanya electoral arriba aquest vespre empantanegada per la presumpta compra de vots en diversos municipis espanyols i fins i tot amb un segrest en un poble d'Andalusia. A Catalunya els partits estan a punt de començar els actes de final de campanya. El president del Govern, Pedro Sánchez, tanca, per exemple, la campanya de Jaume Collboni a Barcelona. I és que els resultats d'aquestes eleccions poden tenir múltiples efectes en el panorama polític.

En parlem amb Toni Bolaño, Josep Martí i Jordi Cabré.

4 de cada 10 beneficiaris d'aquests espais polivalents de Càritas viuen en habitacions de relloguer. Aquí disposen de serveis tan útils com la gestió de tràmits per internet. Als seus pisos sovint no tenen ni rentadora.. Per això aquí també poden dutxar els petits o rentar la roba. A l'espai de criança venen mares amb els seus nadons i tenen el suport de professionals i voluntàries.

Final de campanya marcat per la visita del President del Govern, Pedro Sánchez, per donar suport als candidats socialistes. Aquesta tarda també serà a Barcelona la vicepresidenta Yolanda Díaz. Tot plegat en un divendres intens i ple d'actes. I és que els partits tenen fins la mitjanit per fer promeses i per demanar el vot. Uns últims missatges molt centrats en aclarir amb qui pactarien, i amb qui no, l'endemà de les eleccions per formar govern.

Un home ha mort i la seva dona ferida lleu continua ingressada després que els hagi caigut a sobre un mur a l'entrada del recinte modernista de Sant Pau de Barcelona. Aquest camió hi ha xocat mentre la parella passava per la zona. El conductor ha donat negatiu el alcoholèmia i drogues.

Ordre d'allunyament pel pare de l'Anissa, la jove pakistanesa obligada a casar-se al seu país. La jove viu protegida i amagada des que es va casar aquí amb qui ella volia i amb l'ajuda d'una associacio de dones de Barcelona.

El Barça prepara una gran festa de comiat per diumenge. Se'n van Sergi Busquets, Jordi Alba i el mateix Camp Nou tal i com el coneixem. 

 

Aquests dies al Liceu hi ha una mica de l'Alemanya d'entreguerres i força música de Wagner. Parsifal torna al Liceu 12 anys després. L'òpera és profunda i complexa. I parla de temes que també ho són: compassió, redempció i un viatge espiritual per l'interior de Parsifal. En total, 13.680 segons de música.

Els socialistes s'han reivindicat amb força com els de la política útil i els de la justícia social. Ha estat l'eix central d'aquest acte a Tarragona on Pedro Sánchez i Salvador Illa han acompanyat el candidat Ruben Viñuales. Ernest Maragall ha reivindicat el seu compromís amb la ciutat. Ada Colau fa una crida a concentrar el vot progressista i llença un missatge als indecisos.  Xavier Trias diu que la cultura és la millor targeta de presentació al món de Barcelona.

La CUP insisteix que són l'únic vot, diuen, nítidament d'esquerres i independentista. Inés Arrimadas torna a Barcelona per demanar el vot, sobretot d'aquells que la van fer guanyadora a les eleccions al Parlament del 2017. El PP, que té la seguretat i la necessitat de més agents com una de les seves prioritats, diu que vol aconseguir prou força per condicionar el futur govern de la capital catalana. Valents ha volgut mostrar suport a la restauració i l'oci nocturn. I Vox encara la cita de diumenge com una oportunitat per acabar amb les polítiques de l'esquerra a totes les institucions.

L'Anisa viu amagada i protegida des que es va casar amb la parella que ella havia escollit. Les nostres càmeres van assistir al casament a l'Associació de Dones Pakistaneses del Raval, on va demana ajuda. 

Ara el seu pare no pot acostar-se a menys d'un quilòmetre d'ella. La jove el va denunciar fa uns dies davant la policia i la jutgessa li ha imposat una ordre d'allunyament mentre investiga, si tal com diu la noia, ell la va obligar a casar-se a la força amb un cosí seu al Pakistan.

De moment la investigació està oberta per tres delictes de matrimoni forçós, amenaces i falsedat.

Anisa assegura que el seu pare la va obligar a signar uns papers per portar al seu marit a Espanya. Per això va voler precipitar la boda amb qui realment estimava. 

La defensa del pare ja ha anunciat que recorrerà l'ordre d'allunyament de la seva filla.




La Guàrdia Urbana s'ha fet càrrec de la investigació. El camió, que transportava subministraments, sortia de l'hospital quan ha xocat contra el mur. 

Avui entra en vigor la nova llei de l’habitatge. La norma contempla un topall del preu del lloguer en zones tensionades. Manté el límit d’una pujada del 2% aquest any, però a partir de l’any vinent es limitarà al 3%. La intenció és que els preus pugin per sota de la inflació.

Una jutge de Barcelona imposa una ordre d'allunyament al pare de l'Anisa, la jove pakistanesa obligada a casar-se al seu país en un matrimoni forçós... I de la que fa uns dies us explicàvem que havia demanat ajut a una associació de Dones de Barcelona per casar-se aquí, amb qui ella volia.  

El propietari d'un bar, un home de 45 anys ha mort tirotejat aquesta nit al seu establiment al barri de Sant Roc a Badalona.

En l'anomenat CatalanGate, de suposat espionatge amb el programa Pegasus a una seixantena de líders independentistes, avui han declarat, com a perjudicats, els republicans Josep Maria Jové i Diana Riba. 

Nova trobada de la Taula Agrària. Un espai on la Generalitat i les agrupacions aborden com afecta la sequera al sector primari.

Les pluges d'aquesta setmana han regat tot Catalunya... han frenat la baixada de nivell dels pantans, però són insuficients per revertir la sequera. Això sí els rius tornen a baixar amb alegria.

Paula Valls prepara nou disc quan ja fa 5 anys que l'àlbum de debut I AM es va convertir en un treball aplaudit per la crítica i el públic amb una barreja de soul, blues i folk.