Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Ernest Maragall diu que Jaume Collboni és un candidat submís a Pedro Sánchez i "ens ofereix submissió": "La seva oferta és que Barcelona deixi de ser qui decideix". El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona ha carregat contra el candidat pel PSC per "utilitzar abusivament" el llegat del seu germà Pasqual Maragall: "Va fer una ostentació d'apropiació. Fins aquí hem arribat. En política no tot s'hi val", ha lamentat. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, acusa Collboni d'una "apropiació indeguda" declarant-se hereu del llegat del seu germà i diu que "el conjunt del PSC actual hi té cada cop menys a veure". I recorda que els germans van "haver de quedar fora" dels socialistes arran de la problemàtica amb l'Estatut de Catalunya.

D'altra banda, aposta per un peatge urbà al transport de mercaderies i per l'ampliació de l'aeroport des d'un lideratge català. Aposta per créixer, però "en qualitat i cohesió", assenyalant que la desigualtat està creixent a Barcelona. Proposa allotjaments dignes per a les famílies i així "serà molt més senzill delimitar les ocupacions". Demana visió "ambiciosa", "intel·ligent" i global en urbanisme i ordenació de la ciutat. I treu ferro als anuncis en campanya d'ERC en comparació als del Govern d'Espanya.

Ernest Maragall (ERC) assegura que aplicarà amb urgència la llei de contenció de lloguers. Ada Colau (Comuns) adverteix que un pacte Trias-Collboni no aplicarà la regulació dels lloguers a Barcelona.

Salvador Illa (PSC) posa un feu independentista com Vic d'exemple del "retorn de la normalitat als carrers". La plana major de Junts protagonitza l'acte de tancament de campanya a Vic, on intenta retenir l'alcaldia.

Joana Ortega reivindica a Sant Cugat del Vallès la capacitat delPDeCat de situar el ciutadà al centre de les polítiques. LaCUP ataca ERC i el PSC per la seva aposta pels macroprojectes i reclama al Govern “transparència”. Vox es reivindica per "deixar l'independentisme a la cuneta". Valents reclama a l'Ajuntament "un cens de totes les ocupacions".

Estem molt pendents del temporal que creua Catalunya. Protecció Civil manté l'alerta Inuncat per les fortes pluges i per l'augment del cabal de rius i rieres. I s'embolica el tema de la compra de vots. La Guàrdia civil ha detingut la candidata del PSOE al municipi murcià l'Albudeite per intentar comprar vots, un jutjat investiga el vot per correu a la Gomera per presumptes irregularitats i El PSOE de Carboneras a Almeria i de Bigastro al País Valencià han denunciat als candidats del PP per possible compra de vots.

En parlem amb Esther Vivas, Carles Fernández i Gerard Guiu.

Shows com el de Coldplay deixen veure la cara més fraudulenta d'aquells que volen lucrar-se amb l'il·lusió dels fans. A les portes de l'Estadi, els afectats per les estafes en la revenda van haver d'escoltar el grup des de fora. Després de pagar més de 100 euros per entrada, els van donar aquest document conforme van patir un frau. El personal de seguretat del recinte xifra en més de 500 els afectats al primer dels concerts de la banda a Barcelona.

La demanda als bancs d'aliments, en canvi, no deixa d'augmentar. La Sonia porta 6 anys rebent aliments de la associació al seu barri, Sant Antoni. Hi va cada 15 dies, té 2 fills a casa i va perdre els estalvis en un negoci que no va sortir bé. Ara treballa per hores. Com ella, més de 235.000 persones han demanat ajuda al banc d'aliments aquest primer trimestre. Una xifra que creix especialment a Barcelona i Girona. Unes dades que arriben en un moment en què els bancs d’aliments afronten grans dificultats per abastir-se.  

Dijous plujós a bona part de Catalunya. Des de migdia les precipitacions s’estenen per moltes comarques, en forma de ruixats i tempestes que localment descarreguen amb intensitat torrencial. Protecció Civil manté activat el Pla Inuncat per l'augment de cabal de rius, rieres i zones inundables.

Els partits són conscients que la campanya té les hores comptades. Amb anuncis i promeses, miren de convèncer els electors, en especial, els que encara estan indecisos. Avui hem escoltat propostes en matèria d'habitatge i d'inversions públiques per millorar el civisme i els barris.

Predir com es comportaran els tumors en infants i ajudar les famílies amb les decisions més difícils. És el que fan a l'Hospital Sant Joan de Déu, que amb el laboratori d'oncologia infantil porten 20 anys fent diagnòstics i tractaments precisos.  

La Junta Directiva del Barça està reunida a hores d'ara amb temes importants sobre la taula. Han d'aprovar el nom de Deco com a nou director esportiu. 




Queden poc més de 24 hores de campanya electoral. Els partits s'esforcen a explicar què canviarà als municipis si ells acaben governant. Socialistes i la candidatura de Trias han presentat paquets amplis de propostes.

A Vic, bastió independentista, el PSC confia a millorar resultats. Xavier Trias promet canvis des del primer dia. Molts partits han coincidit a desplegar les seves promeses en matèria d'habitatge. És el cas d'ERC, comuns i Valents. Des de la històrica Casa Bloc de Sant Andreu, Maragall s'ha compromés a impulsar una cimera de l'habitatge amb participació pública i privada per actuar i construir 8.000 pisos protegits. 

 Més de 250 personalitats internacionals com l'alcalde de Londres, el de Milà o l'alcaldessa de Santiago de Xile donen suport a Ada Colau, que avui s'ha reivindicat com l'únic vot útil per aplicar la llei que regula el preu dels lloguers. Eva Parera reclama a Colau un cens de tots els edificis municipals ocupats.

La recerca que es fa és fonamental per fer diagnòstics i tractaments tan precisos com sigui possible. L'any passat van atendre 420 pacients.

La Mar tenia dos mesos quan la van tractar d'un neuroblastoma, d'això fa 19 anys. Va ser la primera pacient a qui se li va aplicar un algoritme per decidir si calia donar-li quimioteràpia o no. 

Dues dècades en què la recerca ha evolucionat molt. Ara, s'analitza el tumor de cada pacient que ingressa. Al Pol, en 24 hores li van poder diagnosticar que el seu neuroblastoma era d'alt risc. 

Uns avenços que en gran part són gràcies a les aportacions solidàries de les famílies i la societat, que representen el 80% del finançament total.

L'objectiu: curar el 85% de tots els càncers infantils en la pròxima dècada. 




Protecció Civil manté activat el Pla INUNCAT en fase d'alerta perquè les pluges d'aquesta tarda seran generals i localment, torrencials, és a dir, deixaran molta aigua en poca estona.  

Restablerta la circulació habitual de l’R4 i l’R8 entre Martorell i Castellbisbal després d'un matí amb incidències. Un tren de mercaderies ha quedat aturat per una manca de tensió. RENFE ha habilitat un servei d’autobusos entre les dues estacions. Els viatgers han patit retards de més de 30 minuts.

Catalunya disposarà diumenge de més de 8.900 meses electorals, 581 més que el 2019, perquè els prop de 5,5 milions d'electors.

El Banc dels Aliments de Barcelona s’ha vist obligat a reduir en prop d’un 20 % els lots de menjar que reparteix als usuaris.

El laboratori d'oncologia infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu fa 20 anys. És l'únic d'Espanya dedicat exclusivament als tumors pediàtrics.  

Culpable per unanimitat. És el veredicte del jurat en el cas del pres condemnat per assassinat jutjat ara per matar un altre a dins de la presó de Brians, fa 3 anys.

Espectacle de música i visual el que han portat a Barcelona els Coldplay. 

Jaume Guardiola, president del Cercle d'Economia, explica que la seva nota d'opinió demanen aixecar la mirada, més enllà del curt termini: "Hi ha un inequívoc estancament respecte a Europa" en els darrers 15 anys, ha dit, quan s'agafa perspectiva. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, demana consens polític i trencar blocs perquè "la polarització és un gran enemic". No creu que Barcelona sigui una ciutat decadent, sinó que "està vivint una transformació de l'economia": "Qualificar Barcelona de ciutat decadent és ridícul". Veu "imprescindible" que l'aeroport tingui més vols intercontinentals, el que considera "bastant transversal" i com una "oportunitat" per recuperar el Baix Llobregat. Critica que les "restriccions a l'oferta" d'habitatge comporten l'augment de preus i creu que l'habitatge és un dels grans problemes del país. Lamenta que els empresaris estiguin "sota sospita". Demana "crear les condicions" perquè tornin les empreses que van marxar de Catalunya durant el 'Procés', tot i que algunes "serà difícil". Defensa la funció d'una Europa que "ens governa" i aposta perquè "vagi cada vegada a més". Sosté que les dades d'ocupació reflexen que "les coses van bé" després de la reforma laboral, tot i alguna cosa "millorable".

Acte central d'Ada Colau a plaça Catalunya de Barcelona. Els comuns criden a la mobilització per evitar una entesa entre Trias i Collboni. El ministre de Cultura, Miquel Iceta acompanya Jaume Collboni a Sarrià. L'alcaldable socialista acusa Trias de formar part d'un partit que genera “inestabilitat”

Junts insisteix a marcar perfil independentista per atreure els votants d'ERC. El PDeCat considera que a les municipals "no toca. L'alcaldable socialista, Ernest Maragall, acusa Collboni de seguir-li el joc a Vox i s'erigeix en el vot útil per barrar l'entrada a la ultradreta a Barcelona.

La candidata de Ciutadans, Anna Grau vol posar ordre a la mobilitat a Barcelona, començant per les bicicletes i els patinets. Eva Parera, de Valents, es compromet a posar fi a "l'intervencionisme" de Colau per permetre treballar a les promotores i constructores.

Ada Colau crida a la mobilització en l'acte central de la campanya dels comuns a Barcelona. Mentrestant, Junts intensifica la pugna per concentrar el vot independentista.

Els pagesos de Lleida s'han manifestat avui a Barcelona per reclamar a la generalitat i a la delegació del govern que es prenguin mesures urgents per la sequera. Parlarem també d'una nova operació policial contra una xarxa de compra de vots a Mojácar a Almeria. La Guàrdia Civil ha detingut a 7 persones, dues de les quals són el número 2 i el 5 de la llista del PSOE. Sembla que no té res a veure amb el cas de Melilla. I com cada dia també farem repàs de la campanya electoral.

En parlem amb Jordi Surinyac, Milagros Pérez Oliva i Juan Carlos Valero.

La manifestació de la pagesia de Lleida a Barcelona per la sequera i el nou cas de frau electoral a Mojácar marquen els temes de debat d'aquest dimecres.

Uns 200 agricultors i ramaders han sortit de matinada des de Ponent per deixar ben clar al centre de Barcelona que la sequera ens afecta a tots. Volen evitar una mort anunciada, diuen, del sector primari. Reclamen respostes urgents de les administracions. S'han reunit amb el president Aragonès i la consellera Jordà, també amb el delegat del govern, i surten sense saber quan podran rebre els primers ajuts. Davant d'unes pèrdues que per a molts ja són reals, demanen rapidesa a tots els governs per garantir la producció local i l'estabilitat dels preus dels aliments.

Repartint pomes pel centre de Barcelona i deixant corones de flors a la porta de la Generalitat. Uns 200 agricultors i ramaders afectats pel tancament dels canals d'Urgell i del Segarra-Garrigues, s'han desplaçat fins a Barcelona per reclamar a les administracions solucions urgents per la sequera.

Queden menys de 72 hores per acabar la campanya electoral i els partits apugen el to i l'intercanvi de retrets. Tot plegat en un dimecres marcat pel posicionament dels grups sobre la independència de Catalunya, la relació amb l'extrema dreta i com tot això pot afectar als pactes postelectorals.

TVE ha tingut accés a les converses que demostren el calvari de les dues dones pakistaneses de Terrassa sotmeses a un matrimoni forçós i assassinades ara fa un any. El jutjat investiga si el pare de les noies va ajudar a planificar la mort. Els missatges amb els seus familiars i veïns són una prova clau.  

Jordi Alba anuncia que aquesta serà la seva darrera temporada al Barça.


La secretaria general de Podem i ministra de drets socials Ione Belarra ha visitat Catalunya aquest matí per primer i únic cop en tota la campanya. Ha estat a Tarragona. Les eleccions de diumenge són per a Ione Belarra un referèndum sobre el dret a l'habitatge. Cal, diu, un canvi estructural.

El suport o no a la independència de Catalunya, i com això pot afectar els pactes postelectorals, ha marcat alguns dels discursos de campanya d'avui. Tot plegat en un dimecres en què alguns partits també han tractat la relació amb l'extrema dreta. Trias es confessa independentista, malgrat que la seva candidatura, diu, és plural. Collboni acusa Trias de presentar-se com a independentista i moderat a la vegada.  Per barrar l'entrada de l'extrema dreta a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall ha demanat una participació massiva diumenge.

L'advocat dels okupes ha demanat la suspensió del procediment i que es destini la finca a lloguer social. Una petició que ha desestimat la magistrada. L'advocat diu que Sareb no legitimada perquè no és única propietària. Sareb reconeix que té el 60% i la resta és d'altres dues societats.  I argumenta que hi ha una situació de perillositat i d'alteració de l'ordre públic. Mentre que els okupes ho neguen. L'únic testimoni demanat, un responsable de mossos, ha ratificat que l'han desallotjat dues vegades i que es tracta d'una okupació ideològica. La Ruïna està ocupada des del 2019. El procediment per l'altra finca ocupada a la Bonanova, el Kubo, es va resoldre a favor de la Sareb per la no personació dels okupes. Només està pendent de fixar data pel llançament.