Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Anna Grau: "No en diria fitxatges, en diria arreplegar"

  • L'alcaldable de Ciutadans per Barcelona creu que els exmembres de Cs que han passat al PP han estat expulsats del partit taronja
  • Anna Grau: "Estic convençuda que entraré a l'Ajuntament, entre altres coses, perquè ja hi soc"

Per
Cafè d'idees - Anna Grau: "No en diria fitxatges, en diria arreplegar"

L'alcaldable de Ciutadans per Barcelona, Anna Grau, destaca que alguns dels exmembres de Ciutadans (Cs) que han passat al Partit Popular (PP) han estat expulsats del partit taronja: "Molts ex no ho han estat a petició pròpia. Jo no en diria fitxatges, jo en diria arreplegar".

La candidata de Cs a l'alcaldia de Barcelona admet que el vot del seu partit ha pogut procedir històricament d'antics votants dels populars, però alerta que aquestes municipals van a buscar el votant de Ciutadans: "Que la gent vagin votar, demano el vot dels Ciutadans de tota la vida i que el vot sigui en positiu, no perquè soc el mal menor".

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, Grau diu que no vol parlar de les "antigues misèries del grup municipal" i està convençuda que entrarà a l'Ajuntament de Barcelona, malgrat les enquestes: "Són altres els que hi ha d'entrar. Ciutadans ja hi som i volem mantenir o ampliar".

La diputada de Ciutadans afirma que continuarà a la formació, sigui quin sigui el resultat de diumenge: "Que no es preocupin pel meu futur, continuaré treballant per Ciutadans".

Grau situa el bilingüisme com la seva primera línia vermella

Grau defensa situar preferentment les prioritats del partit a Barcelona reivindicar el bilingüisme perquè diu que s'estan arraconant els principis: "El bilingüisme és la meva primera línia roja, no s'ho agafa seriosament ningú més".

La societat és bilingüe i han fet emprenyar la gent

Grau reivindica "la gran Barcelona bilingüe" i no la de les "baralles" per la llengua, tot i reconèixer que hi ha altres problemàtiques com la neteja, la seguretat o l'habitatge. La candidata de Ciutadans acusa l'Ajuntament i a la Generalitat de ser hispanòfobs: "Han fet un pa com unes hòsties. La societat és bilingüe i han fet emprenyar la gent".

Grau considera que la Guàrdia Urbana pot fer més contra les ocupacions

Grau sosté que la Guàrdia Urbana pot fer més del que fa contra les ocupacions "si la deixen" i acusa Ada Colau de cinisme perquè va afirmar que les ocupacions han baixat a la ciutat. En aquest sentit, assegura que Colau "enganyar no enganya", però un percentatge molt gran de les ocupacions a Espanya, passen a Barcelona i les situa en 1.600 ocupacions l'any passat.

La candidata de ciutadans critica el marc legal i la interpretació que en fa l'Ajuntament i la Generalitat. Amb relació a les ocupacions d'El Kubo i la Ruïna, Grau afirma que "és una tema de violència al carrer i d'amenaces" i anuncia que aquest dimarts tornaran a anar al Kubo amb Edmundo Val: "Cada dimarts fins que no s'acabi l'ocupació".

Grau demana "abaixar el diapasó de la violència"

Amb relació als incidents i als crits racistes al camp del València contra Vinicius, l'alcaldable a Barcelona per Ciutadans ho qualifica de "lamentable", si bé no creu que Espanya sigui un país racista: "Hi ha mala bava. Hi ha crispació". I demana abaixar el diapasó de la violència: "En aquest cas, ha pres l'expressió de racisme".