Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els números a la Diputació de Barcelona donen perquè es repeteixi el pacte de fa 4 anys, entre PSC i Junts, i que Núria Marín torni a presidir la corporació. Aquest pacte divideix a Junts. Tot i que Xavier Trias ja ha assegurat que el veu amb bons ulls, altres dirigents del partit volen vetar qualsevol pacte amb els socialistes. 

Altres majories també són aritmèticament possibles. Un tripartit, per exemple, amb PSC, Esquerra i comuns. Però sense els republicans no sumen, i Junqueras, és contundent a l'hora de rebutjar una aliança amb els socialistes. I a ningú se li escapa un altre pacte, el que va ser possible a Barcelona, perquè socialistes, comuns i PP també sumen | INFORMA: Anna Forment

El PSC obre converses amb ERC i els Comuns davant els dubtes de Junts per reeditar el pacte a la Diputació de Barcelona

Preocupació del sector hoteler de la Costa Daurada a les portes de l'estiu per l'alentiment  de les reserves internacionals. 

4 ordres d'allunyament per al pare de l'Anissa, la jove pakistanesa que es va casar per amor després que el seu pare l'obligués a un matrimoni forçós. 

Reinterpretar el Guernica per expressar les pors i les incerteses com a persones refugiades. És la iniciativa de l'Agència de l'ONU pels Refugiats. En un any s'han doblat les sol·licituds d'asil a Espanya. Catalunya és la tercera comunitat que més en rep, per darrere de Madrid i Andalusia.  

Disposat a entomar els reptes de Barcelona i a encarrilar el consens que va permetre l'acord pressupostari. És la voluntat amb què Pere Aragonès afronta la relació amb el nou alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, després d'una investidura convulsa que continua aixecant polseguera. 

La diputada de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, denuncia que en determinats moments han patit per la seva integritat a Madrid, per confrontar a la ultradreta.

A Lleida Joan Talarn repetirà com a president de la Diputació.  El que falta per tancar és l'acord a la Diputació de Barcelona, on Junts podria repetir el pacte amb els socialistes i fer de nou Núria Marín presidenta de la corporació.

La Policia Nacional fa públic que el jutge també li ha prohibit acostar-se a l'home amb qui la seva filla es va casar voluntàriament, a la germana de la noia i a la mare de les dues. 

Després de les agressions sexuals comeses per menors els últims mesos a Badalona, la Generalitat assegura que està fent mediació amb la comunitat gitana del barri de Sant Roc, d'on són alguns dels autors.

Mireia Vehí creu que els xiulets a l'alcalde de Barcelona envien "un missatge": "La investidura de Collboni es va llegir com una operació d'Estat". La candidata de la CUP a Girona a les eleccions generals defensa que els acords assolits a Barcelona i Girona són diferents. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, descarta que els comuns acabin entrant a l'executiu de Collboni: "Si tries entre el dolent i el pitjor, et votes a tu mateix, t'abstens i treballes des de l'oposició". Creu que s'està tornant "una dècada enrere" amb la sociovergència, on ERC "ha intentat entrar, però el poder i les estructures sempre tornen a casa". I critica que Junts hagi "boicotejat" evitar que Orriols governi a Ripoll.

Creu que el govern del PSOE i Podemos ha estat "poruc" i tenen "un camí per córrer ample" des de l'esquerra i l'independentisme. En aquest sentit, celebra la "lectura crítica" que fa Gabriel Rufián del paper d'ERC al Congrés proposant "un preu més alt" per investir Sánchez. Diu que "depèn dels resultats" la CUP podria donar suport al socialista. Defensa un referèndum perquè "la Generalitat pugui governar per la seva gent", i assegura que ho voldria parlar amb Yolanda Díaz sobre l'autodeterminació. Assenyala la seva "batalla" amb "periodistes acreditats al Congrés que són d'extrema dreta". I revela que la CUP contracta seguretat perquè pugui anar pel carrer a Madrid: "Contractem gent de la nostra corda política".

Aquest dilluns es continuava païnt el pacte a l'Ajuntament de Barcelona. Feijóo ha dit que van intercedir en l'acord que va donar l'alcaldia a Jaume Collboni. En canvi, el flamant alcalde manté que les decisions per investir-lo es van prendre des de Barcelona i assegura que no té res pactat amb el PP i els comuns i no ha concretat si entraran al govern després de les generals.

Els partits independentistes volen traduir en vots la indignació, que diuen, ha suposat la investidura de Collboni. Esquerra es desmarca així de la campanya de l'ANC que demana abstenció o vot nul el 23J. Rufián alerta d'un possible gir del PSOE arribant a pactar amb el PP.

Els de Colau no neguen les dificultats d'haver votat com el Partit Popular, però estan convençuts que no els passarà factura a les generals. I pressionen Collboni perquè no s'abraci a la dreta.

Qui no farà de cap de l'oposició és Xavier Trias que situa la mirada en una altra pantalla, les negociacions per governar la Diputació de Barcelona. Ara governen plegats el PSC i Junts. Que es rediti el pacte sembla l'opció més factible. Esquerra no vol saber res del PSC a la Diputació de Barcelona, tot i que els republicans presidiran les de Lleida i Tarragona, gràcies a un pacte amb els socialistes.

Metges i investigadors de BCNatal treballen des de fa dos anys i mig en desenvolupar una placenta artificial. Avui han presentat els resultats de la primera fase en què han aconseguit una supervivència de 12 dies en un model animal. 

Es tracta d'una solució innovadora que "canviarà el paradigma dels nadons prematurs extrems", i reduirà les seqüeles dels acabats de néixer amb sis mesos o menys.

Ernest Maragall serà el número 2 d'Esquerra al Senat. Moviment d'última hora dels republicans per respondre al pacte d'Estat que, diuen, s'ha teixit contra Barcelona i que ha fet alcalde Collboni. Una investidura que deixa ferides obertes que poden tenir conseqüències en les properes eleccions generals.

Aconseguir que nadons molt prematurs visquin fora de la panxa de la mare en una placenta artificial. És en el que treballen els investigadors de BCNatal, liderats per l'Hospital Clínic i Sant Joan de Déu. Ja han aconseguit bons resultats en la primera fase amb animals: 12 dies de supervivència amb una ovella.  

El final de curs arriba amb una treva d'elevades temperatures, a diferència del que va passar l'any passat. Però la preocupació als centres és màxima. A Barcelona el Consorci d'Educació ha enviat ventiladors a moltes escoles i a les més caloroses, aires condicionats.

Gündo¿an s'apropa al Barça. El seu entrenador al Manchester City, Pep Guardiola, diu que voldrien renovar-lo, però que si el Barça convenç l'alemany, faria un gran fitxatge.

Educació ha fet un primer pas col·locant aires a les escoles de la seva propietat. Però és una ínfima part, ja la majoria d'edificis pertanyen als ajuntaments. Mentrestant, mestres i nens s'espavilen com poden. A moltes escoles, han estat els pares i els mestres els que han acabat comprant els ventiladors. La Generalitat aposta per accions més profundes per afrontar el canvi climàtic i està invertint 102 milions d'euros de fons europeus perquè les escoles millorin l'eficiència energètica.  

Jaume Collboni en el seu primer dia laborable com a alcalde. Salutacions abans de dirigir-se cap al despatx per començar a treballar. Manté que les decisions per investir-lo es van prendre des de Barcelona... i assegura que no té res pactat amb el PP i els comuns, que evita aclarir si entraran al govern després de les generals.


Xavier Trias, principal perdedor dels pactes de la ciutat no farà de cap de l'oposició. Manté que marxarà, però ho farà després de posar ordre al seu grup municipal.

I qui té nou repte al davant és Ernest Maragall, l'altre perjudicat pels pactes a la ciutat. Anirà de número dos a les llistes al Senat, i diu que ho fa per respondre al pacte d'estat que diu s'ha teixit contra Barcelona". 

L'atropellada investidura de Collboni deixa ferides obertes que poden tenir conseqüències en les pròximes eleccions generals: allunya encara més tant a junts com a Esquerra, de socialistes i comuns. 

A cinc setmanes per les eleccions generals... PSOE i PP mantenen el pols, i avui els retrets venen provocats pel pacte d'investidura a l'Ajuntament de Barcelona. 

Un nou fàrmac oral millora la supervivència en pacients amb un càncer de mama metastàtic comú. 

El sindicat majoritari de mestres, la USTEC, assegura que si la setmana vinent, no poden tancar acords amb la nova consellera d'Educació, convocaran vaga al setembre.





Gabriel Rufián assenyala un "cordó sanitari" cap a "l'independentisme principalment d'esquerres" a Barcelona: "S'està vetant Maragall, en problema no està en Trias. Colau obvia que el mal menor també és mal". El candidat d'ERC per Barcelona a les eleccions generals creu que el pacte a la ciutat es va decidir "des d'un despatx de Madrid" i es mostra preocupat pel "trencament de ponts" entre ells i els comuns. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, veu com un "pacte antinatural": "Em sobta que Colau hagi facilitat un govern que es carrega la seva herència". I creu que el "pacte" a Barcelona pot ser un "espòiler del futur" a l'Estat.

El portaveu d'ERC al Congrés proposa fixar "un preu més alt i consensuat" de l'independentisme per fer president Pedro Sánchez: "Li ha de posar un dilema: Catalunya o Vox". "Demano el vot per l'independentisme, m'és igual si és ERC. Que vagin a votar", ha dit, criticant la "campanya" a Catalunya a favor de l'abstenció. Nega que Esquerra negociés amb Podemos una llista per les generals: "Forma part de les lluites de poder. Ens hem entès molt millor amb un diputat de Podemos d'Àvila que un d'Hospitalet". I assegura que hauria volgut "estar molt menys a Madrid", però assenyala que el Govern va anar a la presó i "exiliat".

Augmenta l'interès dels homes per la cirurgia estètica. Si fa 10 anys només un 5% del total d'intervencions es feien a la població masculina, ara aquesta proporció s'ha quadriplicat i arriba al 20%. El perfil de la persona que va a aquestes clíniques també és cada cop més jove, i un 60% no han complert els 40 anys de vida. Retocar-se les parpelles o reduir el greix a zones com els pits, són les intervencions més demandades.

Fotografies que despullen i reflecteixen la pròpia essència. Així descrivia l'escriptor Josep Pla les imatges i retrats que el fotògraf Eugeni Forcano li va fer. A la més famosa se'l veu sense la seva característica boina. Ara, s'exposen a Badalona, en una mostra que explica la relació entre tots dos mestres i que porta per títol 'Les meves fotografies em fan por'.