Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Ple monogràfic d'educació al Parlament. L'ha impulsat Junts per Catalunya i arriba amb una nova consellera al capdavant. 

Junts no reeditarà el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona. Per contra, busca tancar un acord alternatiu. Mirades posades sobre ERC.

Més de 850 representants del sector aeroportuari d'arreu del món són aquests dies a Barcelona en una assemblea que organitza el Consell Internacional del sector. Aquí, AENA ha plantejat l'ampliació del Prat.

Tot just arrenca la temporada de vacances d'estiu i toca buscar allotjament. Per a molts, el lloguer d'apartaments era una opció més econòmica. Ara, però, el preu s'ha disparat.

És la conseqüència del pacte dels socialistes amb comuns i PP que va apartar Trias de l'alcaldia de Barcelona en favor de Collboni. Focus posat ara en Esquerra Republicana. Els comuns insisteixen a dir que un tripartit amb Esquerra i PSC és possible. 

El candidat del PP per Barcelona, Nacho Martín Blanco, defensa l'entesa PP-PSOE després de les generals per evitar que la clau la tinguin VOX i l'independentisme. Un escenari que també veu possible el republicà Gabriel Rufián. 

El curs vinent arrencarà amb un reforç de professors. El Govern incrementarà la plantilla en 1.190 mestres. Són conscients, però, que es queda curt. 

El Consell de Ministres aprova la pròrroga de les mesures anticrisi que inclou, entre d'altres. 

Girona acull aquesta setmana el congrés internacional sobre noves tecnologies per al tractament d'aigües residuals.

Al centre de Televisió Espanyola a Sant Cugat estem d'aniversari.  Aquest edifici des d'on us parlem fa avui 40 anys.



Nacho Martín Blanco defensa l'entesa del PP i el PSOE per evitar que els dos grans partits hagin de dependre de Vox o l'independentisme per governar: "És raonable que els dos grans partits tinguin la capacitat d'entendre's", ha dit defensant que es facilitin les investidures del guanyador de les eleccions. El candidat del PP per Barcelona a les eleccions generals del 23-J veu "aberrant" comparar Bildu i amb Vox. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, compara el sentit dels acords de populars amb l'extremadreta amb el pacte que ha fet Collboni alcalde, ja que s'han fet pensant amb "l'interès general". Defensa que el PP faci "alguna cosa més que crossa" de PSC comuns per evitar que l'independentisme governi a la Generalitat, i li agradaria que Salvador Illa fos president amb el suport dels populars catalans. També defensa la coherència del seu salt al PP perquè no veia "viabilitat" a Ciutadans: "Entre votar Cs o el PP, hi ha molts punts de coincidència". I assegura que no havia rebut cap oferta en ferm del PP quan va deixar Cs, però feia "molts anys" que parlava amb "amics" populars.

Continua actiu l'incendi al Pont d'Armentera a l'Alt Camp. A hores d'ara hi treballen 41 dotacions terrestres dels Bombers i 12 mitjans aeris. De moment el foc afecta 10 hectàrees, la majoria forestals. 

Feijóo escull Barcelona per presentar el programa econòmic del PP quan queden 11 dies per l'inici de la campanya electoral. Una visita que es produeix després que Xavier Trias hagi obert la porta a què Junts negociï una hipotètica investidura si el PP no pacta amb VOX.

Prohibir fer topless a les piscines públiques és discriminatori. Ho recorda la conselleria de Feminismes que ha fet arribar un comunicat als ajuntaments demanant que modifiquin les ordenances que ho impedeixen. També manté que s'ha de permetre alletar un infant o el vestit integral de bany.  

¿lkay Gündo¿an és el primer fitxatge del Barça per a la nova temporada.


La visita del líder del PP es produeix a 11 dies de l'inici de la campanya electoral i després que Trias s'hagi obert a investir-lo si no pacta amb VOX. 

Després d'unes municipals que els han donat ales als populars. Han tingut la clau de l'Ajuntament de Barcelona i governen a Badalona i Castelldefels. Planteja una alternativa a l'economia de socialistes i independentistes, però qui ha guanyat les municipals a Catalunya són els socialistes, que ara fan una crida al vot útil. 

Feijóo aterra a Barcelona l'endemà que Trias no tanqués la porta a què el seu partit, junts, negociï una hipotètica investidura per fer-lo president. Esquerra demana claredat a Junts... i el PDECat no tanca la porta. Als comuns els espanta la proposta, tot i que agraeixen la sinceritat. Sumar mesurarà forces per primera vegada amb Sánchez i Feijóo. 


Visitem l'exposició fotogràfica 'Dones diverses'. Vol visibilitzar i conscienciar sobre les múltiples discriminacions que pateixen les dones amb discapacitat física en àmbits com el social, la quotidianitat i especialment en la incorporació al mercat laboral. Un projecte del programa 'Dona, alça el vol' de la federació ECOM que es pot veure a l'Espai Jove la Fontana de Gràcia, a Barcelona. 

Són una vuitantena de nens i nenes disposats a passar-s'ho bé i aprendre. Per algunes famílies les beques són imprescindibles. Una setmana amb menjar inclòs costa entre 120 i 140 euros. Faran un munt d'activitats. Això sí, tindrà un paper destacat la sensibilització sobre l'ús dels recursos com l'aigua, que després es reutilitzarà. La Pere Tarrés compta aquest estiu amb més de 35 mil participants i ha concedit més de 6.000 beques.

La visita del líder del PP es produeix a 11 dies de l'inici de la campanya electoral i després que Trias s'hagi obert a investir-lo si no pacta amb VOX.

Després d'unes municipals que els han donat ales als populars. Han tingut la clau de l'Ajuntament de Barcelona i governen a Badalona i Castelldefels. Planteja una alternativa a l'economia de socialistes i independentistes, però qui ha guanyat les municipals a Catalunya són els socialistes, que ara fan una crida al vot útil. 

Feijóo aterra a Barcelona l'endemà que Trias no tanqués la porta a què el seu partit, junts, negociï una hipotètica investidura per fer-lo president. Esquerra demana claredat a Junts... i el PDECat no tanca la porta. Als comuns els espanta la proposta, tot i que agraeixen la sinceritat. Sumar mesurarà forces per primera vegada amb Sánchez i Feijóo. 




La Visita de Feijóo es produeix a 11 dies de l'inici de la campanya electoral i després que Trias s'hagi obert a investir-lo si no pacta amb VOX.

La Generalitat espera que la cita electoral NO afecti el desplegament dels fons europeus Next Generation.  Fins ara, a Catalunya s'han adjudicat prop de 3.200 milions d'euros dels 5.600 previstos que té previstos. Resignació entre els usuaris de l'L4 en el primer dia d'obres que han provocat aglomeracions. 

En marxa ja la temporada de piscines. La conselleria de Feminismes recorda als ajuntaments que, en piscines municipals, es considera discriminació prohibir el topless, alletar a un infant o el vestit integral de bany.

Amb l'objectiu de ser més resilients amb la gestió i ús de l’aigua avui s'ha constituït La Taula Nacional de L’aigua, presidida pel president de la Generalitat.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa ha fet balanç del curs escolar i ha presentat les propostes pel que ha de començar. 

Un cop acabat el curs escolar, és el dia per excel·lència en què comencen les activitats de lleure de l'estiu pels més menuts. 

Incendi que s'ha declarat al Pont d'Armentera, a l'Alt Camp. A hores d'ara, els bombers hi treballen 24 dotacions terrestres i 8 d'aèries. De moment afecta 10 hectàrees, la majoria de massa forestal.



Roger Montañola assegura que no votaria Junts per Catalunya si el PDeCAT no es presentés i replica l'expresident Artur Mas: "Amb Míriam Nogueras m'assemblo com un ou a una castanya. Al Congrés, ella feia soroll i Bel pactava". El cap de llista de l'Espai CiU (PDeCAT) per Barcelona a les eleccions generals acusa la candidata de Junts de fer una política "filocupaire" amb "molt de xou i poca cosa pràctica" i considera que la seva proposta electoral és "molt radical". En una entrevista al Cafè d'idees de Gemma Nierga, creu que Nogueras i Gabriel Rufián fan "xou", però el republicà "ha pactat coses". Defensa que Pedro Sánchez "passi per caixa" si vol els seus vots, alhora que creu que podríem anar a un escenari similar al pacte del Majestic, amb l'Espai CiU pactant amb el PP, reivindica com a 'pujolista'. Diu que no és "partidari" de la independència perquè "no es produirà". I felicita el PSOE i ERC pels indults i creu que "Puigdemont hauria de poder anar a la mateixa línia".

Incidències com la del diumenge 18 de juny en què els Bombers van haver de rescatar una serp pitó de dalt d'un arbre a Barcelona són cada cop més freqüents. L'animal, que pesa més d'11 quilos, no duia cap xip identificatiu. Ara viu a un centre de recuperació de rèptils de Masquefa on fins i tot li han posat un nom. Fonts de l'Ajuntament de Barcelona asseguren que aquests casos han augmentat un 45% i recorden que saltar-se la normativa sobre possessió de determinades espècies a l'entorn urbà pot comportar fortes sancions.

Cada vegada són més el que es qüestionen la necessitat de mantenir un període de rebaixes quan la immensa majoria de comerciants ja apliquen descomptes durant tot l'any. Els defensors d'aquesta campanya apel·len a la tradició i que és un costum molt arrelat en part de la població. També argumenten que serveix per incentivar la contractació en determints moments de l'any. La temporada de rebaixes d'estiu s'allargarà durant dos mesos però els botiguers expliquen que la majoria de compres es fan les primeres dues setmanes de campanya.

La indústria dels podcasts és un mercat que mou ja uns 80 milions d'euros a Espanya. L'increment de la demanda de produccions en aquest format ha fet que es crein plataformes especialitzades, el catàleg de les quals superen els 400 títols. Hi ha qui augura que en un període de 10 anys el consum d'àudio a la carta es podria duplicar.

La cada vegada més habitual presència d'onades de calor dispara la demanda d'aparells d'aire condicionat domèstics. El gremi d'instal·ladors assegura que els usuaris ja no s'esperen al juliol i l'agost perquè temen que s'esgotin. Segons els fabricants, la venda d'aparells es multiplica per dos cada any.

Enguany la panerola americana és la que més estan trobant les empreses de control de plagues. L'escalfament global i l'augment de la bombolla de calor a les ciutats fa que no només les paneroles, sinó també altres bestioles com mosquits i rates, es deixin veure durant bona part de l'any. Extremar les tasques de neteja i tractaments d'efecte barrera, com la pintura insecticida als pous, és l'únic que els humans poden fer per frenar la proliferació d'aquestes espècies plaga.

Les piscines municipals de Lleida estan plenes de gom a gom. Fa una setmana que van encetar la temporada i són un refugi per aguantar la primera glopada forta de calor de l'any. Alguns equipaments de la ciutat com museus i parcs també es transformen aquests dies en refugis climàtics, com ara la Casa dels Gegants. Mentrestant, al litoral barceloní, el remei per espolsar-se de sobre la calor està a les platges, i a les zones forestals s'imposa la prudència pel risc d'incendi, que és molt alt a 18 comarques.

Les onades de calor dels últims anys fan avançar les vendes d'aparells d'aire condicionat. Els instal·laldors asseguren que els usuaris ja no s'esperen per por a la falta d'estoc. El gremi calcula que les vendes es dupliquen cada any.

Un autocar incendiat a l'autopista AP-7 a La Jonquera complica el trànsit al límit fronterer entre Espanya i França. No hi ha hagut ferits, malgrat l'espectacularitat de les flames. Aquest diumenge Trànsit espera la tornada de 260.000 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Primer diumenge de rebaixes que coincideix amb l'inici de la temporada alta turística. Els comerciants calculen que en aquesta campanya es gastaran, de mitjana, uns 90 euros per persona.

Marc Márquez és baixa a la cursa de Moto GP al circuit neerlandès d'Assen. El cerverí ha passat una mala nit per la fractura d'una costella i al dolor de les caigudes s'hi afegeix la mala maror amb Honda.