arriba Ir arriba
cerrar
El matí a Ràdio 4

Síria: 6 anys de conflicte

Avui dedicarem l’entrevista d’actualitat a un aniversari trist: fa 6 anys que va començar la guerra de Síria. Nacions Unides considera que és el pitjor conflicte bèl·lic des de la Segona Guerra Mundial. Va començar el 2011 amb un seguit de protestes contra el règim de Bashar Al Assad que van derivar en una Guerra Civil. Des de llavors ja hi han perdut la vida més de 400mil persones: 1 de cada 6 sirians.

I més...

Tornem al Kosmópolis, el Festival de la literatura amplificada que se celebra al CCCB.

Parlem amb la Bel Olid, una de les escriptores mes interessants de l'actual generació, acaba de sortir la segona edició del seu llibre "Feminisme de butxaca. Kit de supervivència", Jean Echenoz ens presenta el seu últim llibre : "Estación Central " de la mà de la Marta Orquín i Benja Amorin xerra amb la geobióloga Hope Jahren sobre el seu llibre, "La memòria secreta de las hojas ".

Barcelona és una de ciutats europees amb major densitat de vehicles circulant per kilòmetre quadrat, molt més que Madrid. El seu aire no és saludable segons la OMS i no és legal segons la normativa europea. Aleshores, perquè no hi posem solució?. Des de la Plataforma per la Qualitat de l'Aire estan treballant per assolir mesures conjuntes que afavoreixin la reducció del trànsit en vehicle, que finalment és gran part del problema.

Per parlar-ne hem comptat amb Xavier Gabarrell, investigador responsable del grup de recerca en Sostenibilitat i Prevenció Ambiental de l'ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona), Rosa Garcia, directora de Rezero-Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable i Josep Maria Gallart, vicepresident de la Comissió d'Organització i Sistemes d'Informació del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

Destaquem