arriba Ir arriba
cerrar
 • Ens visita l'Àlex Simon, un guia de muntanya, professor d'escalada i professional en la logística de viatges d'aventura català que viu i organitza proves esportives extremes a Rovaniemi, la capital de la Lapònia finlandesa. Alla organitza la Rovaniemi 150 Artic Winter Race, una cursa única a Europa però popular a llocs com Alaska o Canadà. La setena edició d'aquesta prova, que te tres distàncies i tres modalitats: a peu, esquí i fat-bike i que es disputa amb temperatures que poden arribar als 30 graus sota zero, tindrà lloc el febrer de 2018 al Cercle Polar Àrtic.

 • La Guàrdia Civil confisca a Unipost més de 45.000 sobres amb notificacions de les meses de l'1-O. Tertúlia amb Joan Josep Nuet,Secretari Tercer de la Mesa del Parlament i Diputat de Catalunya Sí Que es Pot; Titón Laïlla, diputada al Parlament de Demòcrates de Catalunya i David Mejia, diputat al Parlament de Ciutadans. Entrevista amb el primer alcalde que va rebutjar participar en el referèndum de l¿1 d¿octubre: Dante Pérez, de Gimnenells i Pla de la Font.

 • El matí a Ràdio 4

  Narcopisos al Raval

  A finals de setembre l'Ajuntament de Barcelona convocarà una comissió de seguiment per resoldre la problemàtica de l'okupació dels pisos destinats a ladroga. S'hi convoca Generalitat, Mossos d'Esquadra i veïns del Raval; mentrestant les protestes i les cassolades segueixen en marxa davant la mirada d'indiferència de les xarxes de narcotraficants. Aquesta és una de les qüestions que explica el reportage "Narcopisos al Raval" de Ferran Grau.

 • Hem abordat l'economia circular, l'hem definida, hem explicat els seus beneficis per l'empresa i el seu estat d'implantació tot destacant que implica un canvi de model. Per aquest temari ens han acompanyat Xavier Gabarrell, Investigador en Sostenibilitat i Prevenció Ambiental de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Jordi Oliver, director executiu d'Inèdit, companyia que assessora i acompanya les empreses amb projectes d'economia circular.

 • Les aplicacions de missatgeria instàntania han canviat la manera en com ens relacionem amb les persones del nostre entorn. Set de cada deu ciutadans amb mòbil, segons l'últim barómetre del CIS, fan servir aquestes apps habitualment i d'entre totes les aplicacions de missatgeria instantània, WhatsApp és, a dia d'avui, la reina absoluta.
  És tal la quota de penetració d'aquest client de xat entre la ciutadania que cada dia s'envien, arreu del món, ni més ni menys que 55.000 milions de missatges.

 • Creieu que la d¿enguany ha estat la darrera Diada reivindicativa? Realpolitik de l¿11 de setembre. Tertúlia amb Fernando Sánchez, diputat del PPC al Parlament, la diputada del PDECAT al Congrés, Lourdes Ciuró, el senador d¿ERC, Bernat Picornell i el secretari de Programes i Formació de la JSC, Renato Marín.

 • El matí a Ràdio 4

  Entrevista a Marwan

  Acaba de sortir del forn el nou disc del cantautor i poeta madrileny 'Marwan'; 11 cançons, 3 de les quals en acústic, que no venen soles perquè a banda d'escoltar la seva música, en la proposta de Marwan es pot llegir la seva poesia. En definitiva, es tracta d'un llibre-disc que sota el títol 'Mis paisajes interiores', ens ensenya el món més íntim del polifacètic Marwan, que avui visita 'El Matí a Ràdio 4'.

Anterior Siguiente
Actualitat
Món possible

L'èxode rohinya

L'ONU qüalifica de "neteja ètnica" la persecució de la comunitat musulmana rohinya a Myanmar, l'antiga Birmània. Unes 400 mil persones han fugit a Bangladesh des de finals d'agost. Analitzem les raons d'aquesta persecució als rohinyes amb el periodista Carlos Sardiña, que qüalifica el conflicte com a "etnonacionalista", més que no pas religiós. "La ciutadania a Birmània --ens diu-- es basa a l'ètnia, que en aquest país està molt lligada també a la religió". En un país de majoria budista, els musulmans rohinyes són perseguits, però perquè estan considerats immigrants il·legals procedents de Bangladesh, i no una "raça nacional".