Enlaces accesibilidad

Vota el Disc Català de l'Any de Ràdio 4

  • Els 10 finalistes són: 'Corsé', 'Recent t'arriba la invitació per...', '5AM', 'Gràcies per venir', 'Tas Loko', 'La boca aigua', 'Supernova', 'Toda la vida, un día', 'Homas' i 'Èpic solete'
  • La fase de votacions comença el dimecres 15 de maig fins el divendres 31 de maig

Per
Finalistes Disc Català de l'Any de Ràdio 4 2023
Finalistes Disc Català de l'Any de Ràdio 4 2023

El premi 'Disc Català de l'Any' de Ràdio 4 inicia la fase de votació del millor d'entre 10 àlbums finalistes publicats el 2023 i cantats en català.

Els finalistes són: 'Corsé' de Clara Peya; 'Recent t'arriba la invitació per...' de Figa Flawas; '5AM' de Julieta; 'Gràcies per venir' de La Ludwig Band; el mixtape 'Tas Loko' de Mushkaa; 'La boca aigua' de Renaldo & Clara; 'Supernova' de Sexenni; 'Toda la vida, un día' de Sílvia Pérez Cruz; 'Homas' de Stay Homas, i 'Èpic solete' de The Tyets.

Els oients poden votar fins el dia 31 de maig a través del següent formulari:

El jurat especialitzat encarregat de triar els 10 finalistes està format per cinc experts musicals de RTVE: Joan Arenyes, Xavier Collado, Laura González, Irene Desumbila i Jero Rodríguez. I per cinc professionals de reconeguda trajectòria en el món de la música: Helena Moren d'Enderrock, Uri Mora de Los 40 principales, Xavi Dalmau del Grup Flaix, Joan Bernà de Visiona.cat i Núria Martorell d'enCantados.

La votació popular i la decisió consensuada del jurat escollirà l'àlbum més destacat de l'any. El seguiment del premi el fa Joan Arenyes al programa 'Catalunya Exprés Magazine', els dissabtes i diumenges de 17 a 19h de la tarda.

El 5 de juliol a l'Antiga Fàbrica Damm se celebrarà un concert on es farà l'entrega del guardó al guanyador del Disc Català de l'Any.

Les bases es poden consultar aquí.

Un premi històric

El premi 'Disc Català de l'Any' de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa 'Cançons al vent' i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manel Serrat, Quimi Portet, Sau, Gossos, Ja T'ho Diré, Antònia Font, Lax 'n' Busto, Els Amics de Les Arts i Miki Núñez.

L'última edició la va guanyar l'àlbum 'Segona florada' de Pau Riba i l'Orchestra Fireluche.

RTVE

anterior siguiente