Enlaces accesibilidad
Disc Català de l'Any

'Èpic Solete' de The Tyets rep el Disc Català de l'Any de Ràdio 4

  • El duet The Tyets ha rebut el guardó de mans del director de RTVE Catalunya, Esteve Crespo, i del director de Ràdio 4, Pere Buhigas, en un acte celebrat a l'Antiga Fàbrica Damm

Per
Gala de lliurament del Premi Disc Català de l'Any

Aquest vespre s'ha entregat el premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4 a The Tyets pel seu segon àlbum 'Èpic Solete'. L'acte, celebrat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm i presentat per Joan Arenyes, ha comptat com a teloners amb el grup Dani6ix & IZZKID.

Foto de família amb l'entrega del premi

Pere Buhigas, The Tyets amb el premi, Esteve Crespo i Joan Arenyes Josep Echaburu

Esteve Crespo, director de RTVE Catalunya, i Pere Buhigas, director de Ràdio 4, han entregat el premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4 a Oriol de Ramón i Xavier Coca, The Tyets, pel seu àlbum 'Èpic Solete'. El Xavier ha explicat que "és un honor per nosaltres, quan vam fer el disc no sabíem que tindria tota aquesta repercussió". "És un bon final d'etapa, perquè ara estem encarant un disc nou des de les entranyes de l'estudi i després d'un any, acabar rebent aquest premi i veient que sobretot les cançons han arribat a les cases de tothom, és un final perfecte", ha afegit l'Oriol. Després de l'entrega el duet ha tocat alguns dels seus hits més famosos: 'De l'1 al què', 'Bailoteo' i 'Coti x Coti'.

El grup Dani6ix & IZZKID també ha actuat al principi com a teloners, obrint l'acte amb un petit concert en format acústic, on han tocat: 'Boti Boti', 'Oxitocina', 'Quan el sol la toca', 'Per sempre', 'Stem vius!', 'Enemics', 'Van Gogh' i 'Tikitaka'. Han explicat que estan molt contents de participar a l'acte i que ha estat un plaer perquè al final tenen el mateix estil que els The Tyets i són de prop.

El grup Dani6ix & IZZKID

L'actuació de Dani6ix & IZZKID Josep Echaburu

Joan Arenyes, director i conductor del programa 'Catalunya Exprés Magazine', ha estat l'encarregat de presentar l'acte.

'Èpic Solete', Disc Català de l'Any de Ràdio 4

Els oients de Ràdio 4 i un jurat professional han otorgat el Premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4 2024 al disc 'Èpic Solete'. El segon àlbum del duet de Mataró The Tyets, format per l'Oriol de Ramón i el Xavier Coca.

'Èpic Solete' és una celebració del pop català amb un toc de frescor i originalitat. Amb onze cançons que barregen el pop convencional amb elements de la cultura tradicional catalana, com la sardana en el seu hit 'Coti x Coti', l'àlbum destaca per la seva capacitat de fusionar gèneres de manera lliure i desenfadada. Col·laboracions amb artistes com Julieta i Figa Flawas aporten una varietat que enriqueix el projecte, mentre que les lletres tracten temes d'amor i vivències quotidianes amb un estil directe i sense embuts. 'Èpic Solete' s'ha posicionat com una referència dins del panorama musical català, mostrant la versatilitat i l'evolució de la banda.

Els altres finalistes han estat: 'Corsé' de Clara Peya, 'Recent t'arriba la invitació per..'.de Figa Flawas, '5AM' de Julieta, 'Gràcies per venir' de La Ludwig Band, el mixtape 'Tas Loko' de Mushkaa,'La boca aigua' de Renaldo & Clara, 'Supernova' de Sexenni, 'Toda la vida, un día' de Sílvia Pérez Cruz i 'Homas' de Stay Homas.

Un premi històric

El premi 'Disc Català de l'Any' de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa 'Cançons al vent' i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manel Serrat, Quimi Portet, Sau, Gossos, Ja T'ho Diré, Antònia Font, Lax 'n' Busto, Els Amics de Les Arts i Miki Núñez.

L'última edició la va guanyar l'àlbum 'Segona florada' de l'Orchestra Fireluche amb Pau Riba.