Enlaces accesibilidad

Ràdio 4 - Qui som?

Veure mapa gran

Ràdio 4

Per

La nova seu de Ràdio 4 està situada al cor del 22@ de Barcelona, en una zona on hi ha les empreses més punteres en tecnologia i societat de la informació. Els estudis estan adaptats amb les últimes tecnologies amb l'objectiu de fer una ràdio moderna, àgil i al dia.

Història

  • Ràdio 4 va néixer el 13 de desembre del 1976 amb una retransmissió en directe de l'entrega del Premi de les Lletres Catalanes la nit de Santa Llúcia.
  • El primer que va sonar va ser una sintonia feta per Joseph Ferrer i la veu de Joan Albert Argerich.
  • El primer director de l'emissora va ser Jordi Arandes que va apostar per fer una programació de qualitat amb espais de ràdio pública i programes amb formats novedosos.
  • Des d'un primer moment, Ràdio 4 es va convertir en escola d'alguns dels grans projessionals d'aquest mitjà a Catalunya.

Aquell moment històric el van preparar l'aleshores director general de Radiodifusió i Televisió, Rafael Ansón que va assumir la proposta de reforçar l'oferta en català de Ràdio Nacional d'Espanya i li ho va demanar al ministre espanyol d'Informació i turisme, Andrés Reguera Guajardo.

RNE tenia presència a Catalunya amb Radio 1, Radio 2 i Radio 3 i amb el naixament de Ràdio 4 apostava pel català com a element diferenciador i sempre comptant amb el suport del president del govern espanyol, Adolfo Suárez.

En temps de reclam de la "llibertat, amnistia i estatut d'autonomia", la ràdio va néixer al ritme d'un país i d'una societat que es plantejava nous reptes. Des d'un primer moment la ràdio va sortir al carrer i va obrir micròfons als grups socials emergents i marginats com els sindicats, els nous polítics i la cultura.

Radio

anterior siguiente