Enlaces accesibilidad
Coronavirus

Quan haurem de dur la mascareta amb el canvi de normativa?

  • A partir del 20 d'abril es relaxen les normes sanitàries referents a l'equip de protecció individual
  • El seu ús passarà a ser una recomanació a la majoria d'interiors

Por
Una dona comprant a una gran superfície
Una dona comprant a una gran superfície

Salut fa una passa més cap a la normalitat i l'ús de la mascareta deixarà de ser obligatori a la majoria dels espais interiors. No farà falta dur-la per anar als supermercats, als cinemes o als restaurants.

Els experts continuen recomanant el seu ús i molta gent confessa que la continuarà duent per seguretat: "Crec que hem de continuar extremant les precaucions, duré la mascareta sempre que hi hagi aglomeracions". Altres confessen que tenen ganes de llevar-se la mascareta: "Ha arribat el moment de fer una passa més i deixar de dur mascaretes a la majoria dels espais"

El seu ús continua sent recomanable

Tot el que sigui anar donant passes a poc a poc per anar tornant a una situació normal ens pareix molt adequat

A partir del 20 d'abril, una vegada s'hagi publicat la normativa al BOE, es relaxen les restriccions sanitàries. El Consell de Ministres elimina l'ús obligatori de la mascareta en interiors. És la caiguda del símbol de la pandèmia; tot i això, els que tenguin símptomes compatibles amb la malaltia l'hauran de continuar duent en tot moment.

Els clients podran entrar a un centre comercial sense mascareta. Tot i això, el seu ús continua sent recomanable i les empreses poden obligar els treballadors a dur l'equip de protecció individual. De fet, alguns centres comercials de Mallorca ja han confirmat als seus treballadors que l'hauran de continuar duent.

Les empreses poden obligar els treballadors a dur-la

Miguel Ángel Romer, un dels portaveus d'UGT Balears, explica que les empreses tenen la darrera paraula: "si el servei de prevenció de l'empresa diu que és obligatori l'ús de la mascareta els treballadors l'hauran de dur" Jordi Mora, el president de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), també defensa la relaxació de l'ús de la mascareta sempre que els experts ho recomanin. "Tot el que sigui anar donant passes a poc a poc per anar tornant a una situació normal ens pareix molt adequat"

A les perruqueries dependrà del propietari

També deixarà de ser obligatòria a altres espais interiors com per exemple les perruqueries. Establiments on mantenir la distància de seguretat és pràcticament impossible. Juan Antonio, el responsable d'una perruqueria del centre de Palma explica que ells la continuaran duent: "Nosaltres continuarem treballant amb mascareta, però els clients podran fer el que vulguin i dur-la o no."

La mascareta continua sent obligatòria en alguns àmbits

Crec que hem de continuar extremant les precaucions, duré la mascareta sempre que hi hagi aglomeracions

Amb l'objectiu de protegir als més vulnerables, les mascaretes encara seran obligatòries als entorns sanitaris i sociosanitaris. Als hospitals i a les residències de gent gran s'hauran d'extremar les precaucions igual que a altres espais com el transport públic. Al tren, bus, metro i fins i tot als avions s'haurà de continuar duent l'equip de protecció tot i que es pugui mantenir la distància de seguretat.