Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El fet que també s'estigui recuperant el turisme a les ciutats, sobretot després de la Setmana Santa, torna a provocar a Barcelona noves aglomeracions que critiquen alguns veïns. Per això, el consistori vol limitar aforaments en certs espais. Aquest divendres, el Ple de Barcelona ha aprovat fer un pla amb mesures per aquest estiu.

Pablo Echenique reconeix que la relació amb ERC està "molt debilitada" després del cas d'espionatge, però diu que "empatitza" amb el que estan vivint: "Haurien d'haver votat que sí (al pla anticrisi), però no els criticaré". El portaveu d'Unides Podem al Congrés dels Diputats reconeix que la "justificació de l'espionatge per motius ideològics" que va fer la ministra Robles "han posat en perill la majoria de la legislatura". Defensa que "no es pot tancar sense responsabilitats" per aquest cas, però no es mulla sobre la dimissió de la ministra de Defensa. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, insisteix en que el CatalanGate "no és un assumpte polític més", alhora que diu que el vot favorable de Bildu és un "exercici de responsabilitat". El secretari de Programa de Podem reconeix "discrepàncies profundes" entre el PSOE i Unides Podem, però destaca que l'executiu funciona "raonablement bé". Reconeix que la desclassificació de certs documents "és una via" per començar a esclarir el CatalanGate, com ha indicat Bolaños. I defensa una comissió d'investigació parlamentària per "posar llum" a la questió.

Pedro Sánchez ha aconseguit aprovar el seu pla de xoc per la crisi provocada per la guerra. Els plans anticrisi suposaran una millora en els indicadors econòmics? La taxa d'inflació frena i se situa en el 8,4%. La fi de les restriccions ha provocat una pujada de casos de COVID19.

ERC s'ha mantingut en el no al decret de mesures contra la guerra per la crisi provocada pel CatalanGate. Una nova esquerda del govern Sánchez amb els seus socis d'investidura que pot posar en risc l'estabilitat de la legislatura.

L'IPC trenca la tendència a l'alça i se situa en el 8,4%, sobretot pel descens del preu de l'electricitat i la bonificació dels carburants. La COVID-19 pateix ara un repunt de casos que es nota als ingressos a planta però no a les UCI.

Més d'una cinquantena d'entitats socials i veïnals han fet públic aquest matí el seu suport a la plataforma Stop Jocs Olímpics al Pirineu. El Barça ja té la llicència d'obres per remodelar el Camp Nou. El primer equip jugarà la temporada 23-24 a Montjuïc. 

  • Aixecat el secret de sumari de la violació a Igualada
  • L'arrestat, de 20 anys i nacionalitat boliviana, tenia antecedents per haver abusat sexualment de la seva germana petita
  • L'ADN de la víctima apareix a la jaqueta del detingut i les càmeres de seguretat el situen al lloc dels fets

El pla de xoc econòmic que el Govern "aprovarà" ha estat un dels motius que ha frenat la taxa d'inflació. Aquest mes d'abril, s'ha situat al 8'4%. Es trenca la tendència a l'alça, tot i continuar disparada, amb un descens de gairebé un punt i mig respecte als màxims històrics del mes passat.
Tot i això, augmenta el preu de la cistella de la compra un 4,4%. Suposa l'increment més alt dels últims 30 anys.

Pedro Sánchez salva el pla de xoc contra la guerra tot i el vot en contra d'ERC. El PSC, els comuns i el PPC coincideixen que s'ha d'esperar a investigar el CatalanGate abans de cessar Margarita Robles. Frenada de la taxa d'inflació, que aquest mes d'abril s'ha situat al 8,4%. Augmenta l'atur durant el primer trimestre del 2022 fins a les 41.000 persones. Mataró investiga el llançament d'objectes d'un grup de veïns contra la Policia Local després d'una detenció a Rocafonda. La fi de les restriccions ha provocat una pujada de casos de COVID19.

Esquerra Republicana decideix votar en contra del pla de mesures de Pedro Sánchez per pal·liar la crisi d'Ucraïna al Congrés. Amb aquest no, els partits independentistes avisen el govern central que poden fer perillar la legislatura per la crisi de l'espionatge. El decret, però, tira endavant pel suport de Bildu, PDCat i PNB. 

Les converses amb el ministre de Presidència, Félix Bolaños no han donat fruits, tot i que ho ha intentat fins a l'últim moment. Els republicans, impermeables, s'han sumat a Junts i la CUP votant en contra. Deixen palesa l'esquerda en la confiança que provoca el CatalanGate.

Des de fa un mes hi ha 3 vegades menys pacients a les UCI a Catalunya. No passa el mateix que a planta, on en les últimes setmanes hi ha més ingressats, ara més de 900 de mitjana. Els perfils dels ingressats són: persones grans amb altres patologies, pacients immunodeprimits i pacients amb càncer.

Alejandro Fernández considera que Margarita Robles no ha de dimitir pel suposat cas d'espionatge als independentistes, però sí canviar de socis parlamentaris. El president del PP de Catalunya veu incongruent que la ministra de Defensa mantingui de socis a qui està investigant en l'anomenat CatalanGate. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, troba incoherent que el govern indultés a "algú que, a la vegada, estàs espiant": "Si els estan investigant, això de la distensió era un 'cuento chino'".

D'altra banda, considera "evident" que Casado Feijóo tenen "estils diferents". Defensa que l'acord de PP i Vox a Castella i Lleó és "des del punt de vista democràtic, impecable". Confia en la remuntada del PP a Catalunya i assegura que està pujant també en aquesta comunitat. I lloa la feina de Josep Bou: "El PP a l'Ajuntament de Barcelona està fent una bona tasca. Estem satisfets".