Enlaces accesibilidad
Violació a Igualada

El jutge d'Igualada accepta la Fecasarm com a acusació popular

  • Aixecat el secret de sumari de la violació a Igualada
  • L'arrestat, de 20 anys i nacionalitat boliviana, tenia antecedents per haver abusat sexualment de la seva germana petita
  • L'ADN de la víctima apareix a la jaqueta del detingut i les càmeres de seguretat el situen al lloc dels fets

Per
Troben ADN de la jove violada a Igualada a la roba del detingut

El jutge instructor del cas de la violació d'una menor a Igualada ha acceptat que la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) sigui acusació popular. En canvi, ha denegat la petició de la discoteca Èpic de ser acusació particular en considerar que "no hi ha indicis" que l'agressió sexual tingués lloc ni a l'interior ni tampoc als entorns immediats del local, de manera que "no s'aprecia connexió entre el sol·licitant i els fets investigats" que sostinguin la personació com a acusació particular en qualitat de perjudicat. El local d'oci ja ha anunciat que demanarà ser també acusació popular. El jutge s'ha pronunciat sobre aquestes peticions coincidint amb l'aixecament del secret de sumari.

Fa uns dies, els Mossos d'Esquadra van trobar l'ADN de la víctima a la jaqueta del detingut. A més, les càmeres de seguretat el situaven en el lloc dels fets la mateixa nit. Ell ho nega tot.

El jutjat número 4 d’Igualada el va enviar a presó sense fiança i ara se li aplica el protocol anti suïcidis. La causa està oberta per agressió sexual i assassinat en grau de temptativa. El jove, amb antecedents policials per abusos sexuals contra la seva germana menor, va ser detingut per agredir sexualment una noia al polígon industrial 'Les Comes' d’Igualada, quan la víctima es dirigia a l’estació de tren després de sortir de la discoteca Èpic.

Una detenció llargament buscada

Els Mossos d'Esquadra van detenir el jove de 20 anys i nacionalitat boliviana abans de les sis del matí i els Mossos van estar escorcollant durant 8 hores el seu domicili situat al carrer Sant Sebastià d'Igualada. La barra de ferro amb la que es va cometre la brutal agressió encara no s'ha trobat.

Els Mossos registren el domicili del detingut per la violació d'Igualada | Sergi Bassolas

La Unitat Central d'Agressions Sexuals de la Divisió d'Investigació Criminal es va encarregar d'investigar el cas durant aquests 5 mesos. El detingut no coneixia a la víctima.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va valorar al seu compte de Twitter la feina d'investigació que ha fet la policia catalana. "Avui la nostra societat és una mica més justa". Recordem que la investigació ha estat summament complexa, ja que no hi havia testimonis ni càmeres de seguretat de la discoteca.

Paral·lelament, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, va anunciar que des de la Generalitat de Catalunya es personarien en la causa judicial.

La nit dels fets

La família de la menor de 16 anys ha expressat la seva satisfacció amb la detenció. Els fets van succeir l'1 de novembre de 2021 al polígon de 'Les Comes'. La jove sortia de la discoteca Epic i es dirigia per un polígon a l'estació del tren per tornar a casa. Allà la van abordar i agredir brutalment. Després va ser abandonada inconscient i nua fins que un camioner la va trobar mig morta amb un traumatisme cranioencefàlic.

La menor va quedar ingressada a l'Hospital Sant Joan de Déu de la capital catalana, on va haver de ser intervinguda quirúrgicament i va romandre en el centre gairebé dos mesos fins que va obtenir l'alta hospitalària.

L'advocat de la família afirma que han viscut sumits en un "temor constant i permanent" pel "trauma" i les seqüeles que té la menor: pèrdua d'audició en una oïda i diversos esquinçaments interns. Ha explicat que, després de més de cinc intervencions quirúrgiques, la menor segueix en tractament mèdic.