Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Augmentar els salaris i regular els preus. Són les principals reivindicacions del Primer de Maig en què milers de persones han tonat a sortir als carrers. Els sindicats aprofiten la jornada per defensar que el seu paper ha estat clau durant la pandèmia i anuncien que no permetran que els treballadors paguin aquesta crisi.

Esquerra Republicana, amb el president de la Generalitat al capdavant, posa el punt de mira en la ministra de Defensa pel 'CatalanGate'. Des del PSC, els critiquen per reclamar responsabilitats abans de saber-se els resultats d'una investigació que, recorden, ja ha començat.

Solidaritat i esport sumen forces per l'Esclerosi Múltiple. El Circuit de Montmeló ha acollit la 22a edició d'una cursa que serveix per recollir fons i conscienciar sobre aquesta malaltia neurològica autoimmune que a Catalunya afecta unes 9.000 persones.

El Reial Madrid ja té el trenta-cinquè títol de lliga a la butxaca. Dimecres mirarà de classificar-se per la final de Champions on ja hi és el Barça femení.

  • La Síndica d'Aran acusa el president aragonès, Javier Lambán, de posar en risc la candidatura olímpica
  • Reclama més atenció per la identitat i la llengua aranesa
  • Considera que cal treballar per garantir la convivència de les activitats econòmiques i els ossos

Els carrers de Lleida s'omplen aquest cap de setmana de personatges fantàstics en una nova edició de la Fira de Titelles. El certamen recupera la normalitat després de la pandèmia, i compta amb una trentena de companyies participants i ha programat 24 estrenes. Entre les novetats més significatives destaca l'espectacle que combina titelles, animació i videojocs.

Gairebé un centenar de jugadors competeixen aquest cap de setmana en un torneig de 'pinball'. La competició aplega jugadors professionals amb d'altres que són simples aficionats dels jocs arcade. Tenen l'oportunitat de tenir a les mans i provar més de 100 màquines, algunes d'històriques i gairebé úniques. A més a més, el torneig té una vessant solidària perquè els diners que s'hi recaptin es destinaran a l'associació 'Aprenem autisme'.

Els camps de colza estan aquests dies en plena floració i cobreixen molts paisatges d'un intens color groc. El de la colza és un dels conreus més rendibles, tot i que l'oli que se'n deriva no és dels més utilitzats a casa nostra. A d'altres països, però, sí que és un element molt usat a la cuina i el conflicte a Ucraïna que ha afectat altres olis, com el de girasol, ha provocat de retruc que es disparin els preus. Es calcula que a Catalunya hi ha més de 16.000 hectàrees que es dediquen al conreu de la colza.

A Catalunya es calcula que uns dos milions i mig de persones tenen al·lèrgia al pol·len. Per a elles, la pluja de les últimes setmanes i la posterior acceleració de la pol·linització ha estat una mala notícia. Els especialistes recomanen demanar hora al metge si es tenen símptomes típics com picor a la pell o una sensació permanent de tenir el nas tapat.

El govern espanyol es manté ferm en la defensa de la seva actuació en el suposat cas d'espionatge a independentistes catalans. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, recorda que ja s'han activat diferents vies per aclarir els fets i descarta completament que es produeixin dimissions, tal com reclamen des de la Generalitat i els partits indepedentistes. Aquestes formacions avisen que la seva paciència té un límit i que l'executiu de Sánchez podria quedar en minoria el que queda de legislatura.

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat un aspirant a agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona per haver abusat sexualment de quatre companyes d'estudis. L'home hauria comès les agressions el cap de setmana passat en un local de Sabadell en el marc d'una festa de la promoció per haver superat la meitat dels estudis.

Els Mossos van arrestar l'alumne a la mateixa Escola de Policia de Catalunya, a Mollet del Vallès, després de la denúncia de les víctimes i ja ha estat expulsat de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Fonts properes al cas indiquen que l'arrestat ha quedat ja en llibertat amb una ordre d'allunyament de les víctimes.

El 'catalangate' continua sacsejant la relació del govern d'Espanya amb els seus socis d'investidura. Mentre el ministre de la Presidència diu que es treballa pel diàleg amb la Generalitat, Esquerra avisa l'executiu de Sánchez que si no canvia d'actitud, se li farà difícil esgotar la legislatura

Detenen un aspirant a agent de la Guàrdia Urbana acusat d'abusar de quatre companyes de l'escola de Policia de Mollet del Vallès. Ha quedat en llibertat amb una ordre d'allunyament.

La primavera plujosa dispara els nivells de pol·len i els metges recomanen visitar un al·lergòleg urgentment si sentim repetidament molèsties com picor o el nas permanentment tapat. Per ajudar els qui ho pateixen, els investigadors treballen per oferir en temps real dades sobre els nivells de pol·len.

El Reial Madrid es pot proclamar campió de lliga si no perd al Bernabéu contra l'Espanyol. El Barça femení ho té tot de cara per classificar-se per segon any consecutiu per a la final de la Champions.

  • Les agressions sexuals s'haurien comès el cap de setmana passat en una festa a un local de Sabadell
  • Sis companys més han declarat haver presenciat els abusos després del sopar
  • El detingut, que ja ha estat expulsat del curs, al·lega que anava molt begut

L'advocat Andreu Van den Eynde assegura que han detectat intromissions del programa Pegasusdes del 2009, però que encara no tenen la prova d'això. A més, recalca que una autorització judicial no fa legal una intromissió. Concretament, apunta que el van espiar el 14 de maig de 2020, en ple confinament per la pandèmia i que en aquell moment estaven "dissenyant estratègies jurídiques". També creu que l'espionatge de Pegasus va vulnerar el dret a la defensa. "No hi ha fórmula humana de justificar que s'intervingui el mòbil d'un advocat assegura que els que estaven darrere de l'espionatge sabien l'estratègia de defensa. Apunta que han de veure com són "els efectes concrets sobre procediments oberts i les possibilitats de denunciar-ho".

Els advocats que van ser espiats pel programa Pegasus anucien que presentaran una querella contra l'empresa que la desenvolupa. Imatges del moment en què els Mossos entren a casa del detingut per la violació d'Igualada. Va perseguir la menor durant més de 3 minuts i la va colpejar, violar brutalment i abandonar. Aquest divendres s'estrena la pel·lícula "Alcarràs" de Carla Simón, guanyadora de l'Os d'Or al Festival de Cinema de Berlín.

Més de 150 càmeres de seguretat han estat clau per esclarir com es va produir la brutal violació d'Igualada. L'auto relata amb duresa la persecució i abandonament que va patir la víctima.

Els advocats dels afectats pel CatalanGate anuncien que es querellaran contra l'empresa de Pegasus. L'ajuntament de Barcelona aprova amb els vots d'ERC, Comuns i JxCat una declaració de condemna pel cas d'espionatge. 

La recuperació del turisme a les ciutats torna a provocar a Barcelona noves aglomeracions. La detecció ràpida de malalties, i més en inmuno-deficiències, és bàsica per iniciar el tractament al més aviat possible.

Ja han començat els preparatius al centre cultural d'Alcarràs, on els veïns podran veure aquesta nit la pel.lícula de Carla Simon, guanyadora de l'Ós d'Or.

 

  • El recorregut i la geolocalització dels mòbils són indicis que apunten al sospitós com a autor de la violació i l'intent d'assassinat
  • La va deixar abandonada a terra, inconscient, nua, a un lloc fred, inhòspit i sense trànsit de persones
  • Segons el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, les imatges de la destrossa d'un vehicle haurien permès tirar del fil per trobar-lo

Bones perspectives turístiques al Port de Barcelona, que preveu recuperar una activitat similar a la d'abans de la pandèmia. L'activitat dels creuers agafa embranzida, també amb la presentació de nous projectes. La naviliera Royal Caribe ja ha presentat tots els documents per ocupar la setena terminal de creuers del moll adossat. El port creu que seria una bona inversió per a la ciutat. En total, es preveuen 800 creuers a Barcelona, quasi com el 2019.

Més de 150 càmeres de seguretat han estat clau per esclarir com es va produir la brutal violació d'Igualada.L'auto relata amb duresa la persecució i abandonament que va patir la víctima. ERC acusa el Govern de Pedro Sánchez de "trencar" la majoria de la investidura. L'ajuntament de Barcelona aprova amb els vots d'ERC, Comuns i JxCat una declaració de condemna pel CatalanGate. La recuperació del turisme a les ciutats torna a provocar a Barcelona noves aglomeracions. El Port de Barcelona té bones perspectives turístiques. La dansa té beneficis físics, però també emocionals i comporta disciplina. Avui és el seu dia internacional.

Barcelona ha aprovat aquest divendres un text de condemna del 'Catalangate' amb els vots de Barcelona en Comú (BComú), ERC i JxCat. La proposició, que s'ha votat en una sessió extraordinària abans de l'inici del ple ordinari, l'han presentat conjuntament comuns i republicans i ha comptat amb el suport de JxCat.

El cap de files dels republicans, Ernest Maragall, ha estat l'encarregat de defensar el contingut de la declaració descrivint l'espionatge a polítics independentistes com una "vulneració flagrant" de drets, i ha lamentat que no es pugui atribuir "presumpció democràtica" a les institucions de l'Estat. Maragall ha estat especialment dur amb la posició del PSC, que havia presentat una declaració alternativa amb la voluntat d'ampliar el consens però finalment l'ha retirada.

Els socialistes han acabat votant en contra de la declaració, juntament amb Ciutadans, el PP, Valents i una regidora no adscrita. La tinent d'alcalde Laia Bonet ha reiterat la voluntat del seu grup d'aclarir el que ha passat amb aquest cas de suposat espionatge polític però veu al darrere del posicionament dels grups independentistes altres intencions. En aquest sentit, Bonet ha lamentat que s'hagi fet un debat al marge del ple ordinari i ha acabat retirant una proposta de declaració alternativa que reunís un major consens.

El text apovat pel ple exigeix al govern espanyol que investigui amb "celeritat" i "transparència" el suposat cas d'espionatge i demana que s'assumeixin les responsabilitats pertinents. També expressa suport a les persones presumptament espiades.