Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La ministra de defensa Margarita Robles ha justificat al congrés l'espionatge als independentistes. Pedro Sánchez no assumeix responsabilitat pel 'Catalangate', defensa les mesures adoptades i diu que el CNI actua dins la llei. Una marihuana més tòxica i addictiva que fa uns anys. Aquesta nit EnPortada s'endinsa en "El negoci de la marihuana"

La ministra de Defensa, Margarita Robles, justifica al Congrés l'espionatge dels líders independentistes. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, des del Parlament li exigeix que dimiteixi. 

El Parlament ha aprovat blindar la rebaixa del 30% en els preus públics universitaris. El jutge aixeca el secret de sumari de la brutal agressió sexual d'Igualada. Segons ha pogut saber RTVE, l'ADN de la víctima, una jove de 16 anys, s'ha trobat a la jaqueta del detingut.

Només un 10 % de les persones que pateixen apnea del son estan diagnosticades. Avui se celebra el dia internacional de la conscienciació sobre el soroll. I a l'Hospital Vall d'Hebron ho combaten amb el seu projecte "Bona Nit Vall d'Hebron".

Els grans noms internacionals tornen al Grec: Thomas Oster-Meier, Romeo Castelutxi o Jean Birkin. Un festival que enguany mira a Europa.

Després d'una Setmana Santa molt favorable pel que fa a les xifres de turisme i ocupació, les previsions de cara a l'estiu són extremadament positives per al sector. L'escalada de la inflació i els efectes de la guerra a Ucraïna no frenaran les ganes de la gent de visitar altres llocs durant aquesta estació vacacional i les agències de viatges preveuen un retorn a la normalitat prepandèmica. Així ho ha afirmat l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades.

Les declaracions de la ministra de Defensa, Margarita Robles, justificant el cas d'espionatge Catalangate per defensar l'Estat davant l'independentisme han suposat un nou terratrèmol polític en les relacions, ja malmeses, entre la Moncloa i la Generalitat. I és que la ministra s'ha preguntat "que ha de fer un Govern, quan algú vulnera la Constitució, declara la independència, talla les vies públiques, protagonitza desordres i té relacions amb dirigents d'un país que està envaint Ucraïna".

Al Congrés, la reacció de Robles han eclipsat les explicacions, per primera vegada, del president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez i ha posat encara més en dubte la viabilitat del pla de xoc contra la crisi que es vota aquest dijous a la Cambra Baixa. 

El president de la Generalitat apunta directament a la ministra de Defensa, Margarita Robles, com a principal responsable del CatalanGate. El president català considera que Robles queda totalment desacreditada per continuar al càrrec després de les paraules pronunciades a les darreres hores.

“Avui hem vist unes declaracions que la incapaciten políticament per seguir en el seu càrrec i gestionar el pitjor escàndol d’espionatge a les darreres dècades”, ha advertit durant la sessió de control del Parlament.

Aragonès considera que la titular de Defensa ha qualificat d'"insultants" les declaracions de Robles justificat públicament el cas d'espionatge als dirigents independentistes al Ple del Congrés per protegir l'Estat.

Aixecat el secret de sumari de l'agressió sexual d'Igualada. L'ADN de la víctima s'ha trobat a la jaqueta del detingut. Pere Aragonès considera que la ministra de Defensa està "incapacitada políticament" i exigeix la seva dimissió. Les agències de viatges són optimistes i preveuen un estiu que s'acosti a una normalitat prepandèmica. Aquesta nit En Portada s'endinsa en "El negoci de la marihuana". Badalona presenta oficialment la candidatura a acollir la fase final de la Copa del Rei de bàsquet del 2023. Lluís Mengual, guanyador de la 5a edició del programa 'Maestros de la Costura'. Els Premis Sant Jordi de Cinematografia han vestit de gala el Teatre Lliure de Montjuïc.

  • La ministra de Defensa, Margarita Robles, justifica al Congrés el cas d'espionatge per defensar l'Estat de l'independentisme
  • El president de la Generalitat considera la ministra de Defensa "incapacitada políticament" pel CatalanGate
  • El cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, assegura que el CNI ha actuat d'acord amb la llei

L'advocat estatunidenc Reed Brody destaca que Rússia no entregarà al president Vladímir Putin davant de cap tribunal arran de la guerra d'Ucraïna. "Tot depèn d'un canvi de règim. Se'l pot fins i tot culpar de crims", sosté el membre de la Comissió Internacional de Juristes. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, destaca que hi ha molt pocs judicis a escala internacional. Sobre els escenaris que es poden estar produint a Ucraïna, assegura que els juristes són més reservats a parlar de genocidi. Pel que fa als crims d'agressió, diu que el responsable és el dirigent, que en la guerra d'Ucraïna seria Putin. I destaca que Joe Biden "ha canviat molt" la política americana respecte al mandat de Donald Trump: "El perill d'acostar l'OTAN a Rússia no justifica la invasió".

El departament d'Educació trenca les negociacions amb els sindicats després que no es presentessin a la darrera taula de negociació. Tarda de cinema a Catalunya: preestrena de la pel·lícula Alcarràs a Lleida i lliurament dels Premis Sant Jordi de cinema de RNE. La Generalitat suspèn la taula de diàleg i limita al mínim les relacions per la crisi pel cas d'espionatge a líders independentistes.

Aquest dimarts el Consell Executiu de la Generalitat ha acordat restringir "al mínim" les relacions amb l'executiu de Pedro Sánchez fins que s'aclareixin els fets i es depurin responsabilitats. La mateixa portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha advertit, en aquest sentit que les relacions seran les mínimes imprescindibles que afectin els ciutadans i ha posat l'exemple de la taula de diàleg, que ha apuntat que "queda al marge, perquè no es donen les condicions per reunir-se".

La presidenta de la Cambra Baixa, Meritxell Batet, proposa rebaixar les majories parlamentàries que s'exigeixen per accedir a la Comissió de Secrets Oficials. Això permetria a ERC, Junts i Eh Bildu participar del control del Centre Nacional d'Intel·ligència i tenir accés a matèries classificades. Ara bé, tant els republicans com els postconvergents han coincidit a qualificar de poc útil aquesta Comissió i n'han reclamat una d'investigació.

Des de la Moncloa, el ministre de Presidència, Félix Bolaños, diu tenir "la consciència tranquil·la" sobre l'actuació del Govern i ha garantit que col·laborarà per complet, fins i tot desclassificant informació.

El Govern acorda 

El Govern suspèn la taula de diàleg i restringeix al "mínim" les relacions amb la Moncloa. El Govern de Pedro Sánchez desbloqueja la Comissió de Secrets Oficials perquè ERC i Junts puguin accedir al control del CNI.

Els regidors fan costat l'alcaldessa Ada Colau després que l'Audiència ordenés investigar-la per possibles delictes de coaccions i prevaricació.

Novetats en la investigació sobre la brutal agressió sexual d'Igualada. La policia científica ha trobat ADN de la víctima a l'escorcoll del pis del detingut. Investiguen l'origen de l'hepatitis infantil greu.

Expectació a Alcarràs per l'estrena de la pel·lícula de Carla Simón, guanyadora de l'Ós d'Or.

Tot a punt al Teatre Lliure de Montjuïc per la gala de lliurament dels Premis Sant Jordi de Cinematografia de RNE a Catalunya.

Barcelona acull per primera vegada la Seafood Expo Global, el gran saló mundial de productes del mar que se celebrava des de feia 28 anys a Bèlgica. Un aparador del sector de la pesca amb gran reconeixement internacional i que aquesta vegada una quinzena d'empreses catalanes podran promocional els seus productes de mar fins al 28 d'abril. El saló ocupa gairebé 40.000 metres quadrats d'exposició​ i espera tenir un impacte de 100 milions a la ciutat.

El Govern suspèn la taula de diàleg i restringeix al "mínim" les relacions amb la Moncloa. Els regidors fan costat l'alcaldessa Ada Colau després que l'Audiència ordenés investigar-la per possibles delictes de coaccions i prevaricació. Novetats en la investigació sobre la brutal agressió sexual d'Igualada. La policia científica ha trobat ADN de la víctima a l'escorcoll del pis del detingut. Investiguen l'origen de l'hepatitis infantil greu. El Govern de Pedro Sánchez desbloqueja la Comissió de Secrets Oficials perquè ERC i Junts puguin accedir al control del CNI.

Expectació a Alcarràs per l'estrena de la pel·lícula de Carla Simón, guanyadora de l'Ós d'Or. Tot a punt al Teatre Lliure de Montjuïc per la gala de lliurament dels Premis Sant Jordi de Cinematografia.