Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Roger Torrent: "Va ser una minoria que va escridassar Junqueras"

  • El conseller d'Empresa i Treball minimitza l'escridassada al president d'ERC en la protesta independentista durant la cimera
  • Torrent assenyala ja hi ha un acord dels comptes catalans, però si no està "encara" és per un únic punt de desacord que no té a veure amb el contingut
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Roger Torrent: "Va ser una minoria que va escridassar Junqueras"

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, considera que va ser una "minoria" qui va plantejar una situació "injusta" escridassant i xiulant el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, durant la manifestació independentista en protesta a la cimera hispano-francesa que es va celebrar a Barcelona aquest dijous. Torrent ha recordat que Junqueras va estar tres anys a la presó "per defensar uns determinats principis polítics".

Dels resultats de la Cimera, Torrent en fa una lectura positiva "des d'un punt de vista europeu" que beneficia Catalunya amb projectes com el de l'hidrogen verd: "Fa falta el desplegament de les renovables i les infraestructures de connexió".

"El problema és un únic punt extrapressupostari"

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, el conseller Torrent assegura que els comptes de la Generalitat pel 2023, "en aquests moments no és problema de contingut pressupostari, en el qual hi ha un acord, sinó que és una qüestió és extrapressupostària i en concret d'un únic punt". I considera que aquest fet fa més incomprensible que "encara" no hi hagi un pacte.

Torrent assenyala que si no hi ha a hores d'ara un acord per aprovar els comptes catalans és per discrepar en un dels punts que va marcar el PSC per donar el seu suport a ERC, però que el conseller no ha volgut revelar: "Si és avui, millor que demà".

"Amazon ha fet una aposta per l'Alt Empordà"

El conseller d'Empresa i Treball ha fet un reconeixement als sindicats en el pla de reindustrialització de Nissan que permet que "culmini bé" i es mostra satisfet d'haver aconseguit els objectius: "creació de llocs de treball suficients i que estiguin vinculats a l'automoció". Amb relació al tancament d'Amazon a Martorelles, Torrent diu que l'aposta de la companyia és per l'Alt Empordà i que si se sumen els llocs de treball de creat, el càlcul és positiu: "1.400 llocs de treball a l'Alt Empordà. El còmput global positiu".

Codi Penal: "Cap independentista ha vist perjudicada la seva situació"

Torrent defensa que la reforma del Codi Penal beneficia al conjunt d'independentistes que estan encausats pel Procés: "No hi ha cap independentista que hagi vist perjudicada la seva situació". Torrent diu que arran de la reforma la fiscalia ha canviat la petició de penes: "Els aparells de l'Estat faran servir tots els instruments? Sí. ¿Tenen més instruments? No".

El conseller de Treball diu que la derogació del delicte de sedició "l'exigia el conjunt de l'independentisme": "No hem plantejat cap cas particular, entre altres coses, a petició de Puigdemont".

Suspensió de funcions de Borràs: "Intento aplicar-me la màxima exigència"

Amb relació a la suspensió de funcions de Laura Borràs com a presidenta del Parlament, Torrent diu que si ell hagués estat suspès, s'hauria aplicat la màxima exigència: "El meu compromís ètic amb la transparència és màxim".

Torrent diu que parla sovint amb Alba Vergés, vicepresidenta primera del Parlament i ara en funcions de presidenta: "Parlem molt sovint, li dic que es mostri tal com és".