Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum de notícies a Catalunya del 19 de gener de 2023 | Sánchez i Macron escenifiquen a Barcelona la nova aliança hispanofrancesa

  • Pere Aragonès aprofita la cimera del MNAC per recordar a Pedro Sánchez que el procés no s'ha acabat
  • Unes 6.500 persones secunden la manifestació independentista a Montjuïc i un grup reduit escridassa Oriol Junqueras
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
El moviment independentista es manifesta a Montjuïc contra la cimera entre Espanya i França
El moviment independentista es manifesta a Montjuïc contra la cimera entre Espanya i França

L'actualitat d'aquest dijous passa per la celebració a Barcelona de la cimera hispanofrancesa encapçalada pels presidents Sánchez i Macron, amb una vintena de ministres presents. La trobada s'ha tancat amb la signatura del 'Tractat d'Amistat' que reforça la relació bilateral entre els dos països en temes com la seguretat o l'energia.

El president Aragonès ha exercit d'amfitrió a l'inici de la trobada, tot i que ha marxat abans que sonessin els himnes nacionals. Aragonès ha traslladat a Sánchez que el procés no s'ha acabat. A l'exterior del MNAC, on s'ha celebrat la trobada, unes 6.500 persones s'han manifestat convocats pel moviment independentista sota el lema "Aquí no s'ha acabat res". El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha estat escridassat per un grup dels manifestants quan marxava.

Per una altra banda, l'Audiència de Barcelona manté els cinc acusats de les violacions grupals a Castelldefels a la presó perquè considera que els fets i les penes a les quals s'enfronten són molt greus. A més, hi veu perill de reincidència i de fuga. Els Mossos d'Esquadra detenen el marit de la dona assassinada amb un ganivet clavat a l'estómac al seu pis de Balaguer.

A Lleida, estudien un nou tractament pel càncer de mama que podria estalviar l'aplicació de quimioteràpia que resulta tòxica i no es pot allargar més de 9 mesos. Els sindicats de la sanitat i l'educació mantenen les mobilitzacions dels propers 25 i 26 de gener després que no hagin prosperat les darreres reunions amb la Generalitat.

RESUM DE L'ACTUALITAT AVUI A CATALUNYA

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:18

    Pedro Sánchez es troba amb Salvador Illa a La Central

     

    El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa, han mantingut una trobada informal en la Llibreria La Central del carrer Mallorca de Barcelona, que ha durat uns 45 minuts. Pedro Sánchez ha regalat a Salvador Illa el llibre "La columna" d'Adrien Bosc. Per part seva, el primer secretari del PSC ha obsequiat el president amb les novel·les "Tríptic de la terra", de l'autora catalana Mercè Ibarz, i "Passejos amb la meva mare", de l'escriptor també català Javier Pérez Andújar.

  • 20:05

    Una píndola permet combatre les infeccions resistents als antibiòtics

     

    Experts en biologia sintètica han dissenyat un bacteri capaç de combatre les infeccions pulmonars resistents als antibiòtics. Ho fan amb una estratègia innovadora: mitjançant un altre bacteri modificat. La recerca del Centre de Regulació Genòmica, ubicat a Barcelona, i la spin off Pulmobiotics s'ha demostrat eficaç en ratolins i en mostres dels tubs endotraqueals dels pacients. Ara es duran a terme més proves abans d’arribar a la fase d’assajos clínics. 
     

  • 19:45

    Possible crim masclista a Balaguer

     

    Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous al marit de la dona que va aparèixer morta ahir amb un ganivet clavat en l'estómac en el seu pis de Balaguer (Lleida). Segons ha informat la policia catalana, l'home ha estat arrestat per la seva presumpta relació amb la mort de la seva parella ocorreguda en l'habitatge que compartien. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que no existien antecedents de violència entre la víctima i la seva parella.

  • 19:37

    França restringeix el pas de camions a la Jonquera arran de les nevades previstes

     

    Les autoritats franceses han informat que a partir de les vuit del vespre d'aquest dijous restringiran el pas de camions a la frontera des de Catalunya arran de les nevades que hi ha previstes al país. Davant d'això, el Servei Català de Trànsit (SCT), en coordinació amb els Mossos d'Esquadra, restringiran la circulació de vehicles pesants a la sortida 3 de l'AP-7 a l'altura de Llers (Alt Empordà) per redirigir-los cap a les zones d'estacionament de la Jonquera (Alt Empordà) i de polígons de la zona. L'SCT informa de la restricció a camions a peu de carretera a través dels panells de missatgeria de l'AP-7 i A-2.

  • 19:22

    CIMERA | Macron arriba al Liceu Francés per dirigir-se a la comunitat francesa a Barcelona

     

    El president de França, Emmanuel Macron, ha arribat amb cotxe oficial al Lycée Français de Barcelona per fer un discurs a la comunitat francesa acompanyat dels ministres francesos que també s'han desplaçat fins a Barcelona. Hi ha presents unes 200 persones, entre elles els jugadors del Barça, Dembelé i Koundé. Abans, el president francès ha visitat el Museu Picasso acompanyat de Pedro Sánchez. 

  • 19:00

    VAGA SANITÀRIA | Salut es tornarà a reunir dilluns amb el sindicat de Metges 

     

    Dilluns a la tarda hi haurà una nova reunió entre el sindicat Metges de Catalunya i la conselleria de salut per intentar arribar a un acord que pugui permetre desconvocar la protesta dels dies 25 i 26. Aquest dijous la Mesa Sindical de Sanitat ha tornat a reunir-se sense èxit amb el conseller de Salut, Manel Balcells. Les mobilitzacions dels sanitaris no només són a Catalunya sinó que a tot l'estat el sector protesta per la falta de facultatius i la sobrecàrrega de feina. Una situació que acaba perjudicats als pacients. Atenció a aquesta xifra. 1 de cada 5 pacients que el 2022 va necessitar accedir a una consulta d'Atenció Primària a Espanya no va poder fer-ho, segons un informe de la Federació d'Associacions per la Defensa de la Sanitat Pública.
     

  • 18:45

    CIMERA | L'Alt Empordà i la Cerdanya reclamen la reobertura dels passos fronterers tancats

     

    El col·lectiu 'Obrim els passos' celebra que la Cimera hagi servit per tractar la reobertura dels 6 passos fronterers que continuen tancats a l'Alt Empordà i la Cerdanya. Macron va ordenar tancar-los fa dos anys en considerar que s'havien convertit en vies de pas per la immigració clandestina i per motius de seguretat.  Des que el Govern francès va tancar el pas de Banyuls el client que venia de forma regular a menjar o a comprar queviures en pobles fronterers com Espolla, ha caigut en picat.  Aquests pobles transfronterers denuncien que la mesura dinamita els forts vincles socials, familiars i culturals que mantenen des de fa amb els veïns francesos.

  • 18:21

    CIMERA | Espanya i França reforcen a Barcelona la cooperació entre tots dos països

     

    Espanya i França acorden intensificar la cooperació transfronterera i el diàleg polític a través del 'Tractat d'Amistat' entre tots dos països que han signat els presidents Pedro Sánchez i Emmanuel Macron en el marc de la cimera del MNAC de Barcelona. L'acord inclou una cimera anual i invitacions mútues als Consells de ministres i busca reforçar la cooperació en àmbits com la defensa, la justícia o la sanitat. El document estableix la creació d'un grup de treball hispanofrancès que reunirà els responsables de la gestió de fronteres, migració, asil, integració i lluita contra les xarxes de migració il·legal. 

     

    Espanya i França han acordat crear un grup de treball per a desenvolupar equips conjunts de les forces policials de tots dos països amb l'objectiu de permetre la reobertura dels punts fronterers que va tancar el govern francès al·legant riscos de seguretat. Actualment, hi ha vuit passos fronterers tancats completament, i un novè parcialment, per part de les autoritats franceses.

  • 17:53

    Junts demana la compareixença d'Elena per les "actuacions policials contra manifestants"

     

     

    El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha demanat la compareixença a la cambra catalana del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, per les "actuacions policials contra manifestants" que hi ha hagut durant la cimera hispanofrancesa celebrada a Barcelona. El partit ha lamentat l'actitud dels Mossos i reclama "totes les explicacions" al Govern de la Generalitat.

  • 17:36

    Sindicats i Educació no arriben a un acord per desconvocar la vaga

     

    El Departament d'Educació no veu marge per incorporar més temes en les negociacions amb els sindicats per revertir les retallades a les portes de la convocatòria de vaga, prevista pel 25 i 26 de gener. A la sortida d'una reunió amb els sindicats, la secretària general d'Educació, Patrícia Gomà, ha defensat que la proposta actual ja 'tancaria l'època de les retallades' i demana un 'mínim exercici de realisme i pragmatisme'.

     

    Els sindicats han explicat que ara com ara no estan rebutjant la proposta però que volen 'pressionar al màxim' perquè s'incorporin altres temes com negociar el calendari escolar. Alguns sindicats com CCOO proposen consultar als docents sobre si arribar a un acord amb el departament o anar a la vaga.

  • 16:25

    Escridassen a Macron i Sánchez abans d'entrar al Museu Picasso

     

    Uns 60 manifestants independentistes els han rebut amb una esbroncada el president de França, Emmanuel Macron, i el president del Govern, Pedro Sánchez, quan han arribat al Museu Picasso. Tots dos han arribat en els seus respectius cotxes des del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), on s'ha celebrat la Cimera Hispà-Francesa a Barcelona.  Dins el museu s'han trobat amb el ministre de Cultura, Miquel Iceta; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l'escriptor Javier Cercas, que ja els esperaven en l'edifici, han explicat a Europa Press fonts de la Delegació del Govern, de la Conselleria i de l'Ajuntament.

  • 16:10

    CIMERA | Sánchez reivindica que la Constitució es compleix a Catalunya

     

    Pedro Sánchez ha assegurat que respecta la manifestació independentista d'aquest dijous contra la cimera, però ha reivindicat que "avui la Constitució es compleix a Catalunya". En la roda de premsa posterior a la signatura del Tractat d'Amistat amb França, Sánchez ha defensat que la cimera a Barcelona s'ha fet amb "consideració, respecte i admiració" als ciutadans i les institucions. 

    Preguntat per l'absència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la cerimònia d'honors, el president espanyol ha reconegut que li hagués agradat que hi fos, però li ha agraït la seva presència a la recepció. De la seva banda, el president francès ha defensat que la millor manera d'abordar el conflicte català és des del "respecte i el reconeixement dins del marc de la Constitució".

  • 16:00

    El preu de la llum es triplica en un dia 

     

    El preu de la llum pels clients de tarifa regulada s'enfilarà fins a 90,78 euros/MWh aquest divendres, gairebé el triple que aquest dijous (33,53 euros/MWh). Això suposa encadenar tres dies consecutius a l'alça, després que aquest dimarts caigués per sota dels cinc euros, i s'acosta als 100 euros/MWh. 

  • 15:35

    L’Audiència de Barcelona confirma la sentència a un jove per una agressió homòfoba al metro

     

     

    L’Audiència de Barcelona ha confirmat la sentència inicial del jutjat penal número 20 que condemnava un jove per una agressió homòfoba al metro de la ciutat a tres anys i mig de presó. Els fets van tenir lloc el gener del 2019. El jutjat va dictar sentència l’estiu passat condemnant-lo per un delicte de lesions greus amb l’agreujant de discriminació per raó d’orientació sexual. En la nova resolució, l’Audiència considera que estava provat que un dels autors de la pallissa que va patir la víctima era l’acusat, com mostren les càmeres de seguretat.

  • 15:00

    Un home de 60 anys mor mentre treballava en una empresa de transports de Sant Joan les Fonts

     

     

    Un home de 60 anys ha mort mentre treballava en una empresa de transports de Sant Joan les Fonts (Garrotxa). Els fets van passar aquest dimecres cap a dos quarts de vuit del vespre quan els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís per dirigir-se a l'empresa. Per causes que ara s'investiguen, es va localitzar el cos sense vida de l'home dins la cabina del camió. El vehicle estava a la via pública davant d'una empresa on havia d’anar a descarregar material.

  • 13:43

    Protecció Civil activa l'alerta dels plans Ventcat i Neucat 

     

    Torna a demanar prudència davant el nou episodi de vent, neu i fred. El vent tornarà a bufar amb intensitat a partir de la tarda i ho farà de component nord i oest, girant a nord de cara a la matinada. Les comarques més afectades seran l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès, l'Alt i el Baix Camp, tot i que el fenomen serà generalitzat i amb ratxes de més de 90 kilòmetres per hora.

    Pel que fa a la neu, durant la tarda i la nit d'aquest dijous s'ha d'intensificar al Pirineu i podria afectar també altres comarques de fora amb nevades més febles.

  • 13:35

    PROTESTES INDEPENDENTISTES | Moments de tensió entre la policia i els manifestants

     

    Minuts de tensió amb cops i empentes a la manifestació contra la cimera quan els manifestants intentaven travessar el cordó policial que hi havia a la Ronda Sant Pere. Després d'aquest episodi, els manifestants han continuat la seva mobilització.

  • 13:10

    Les empreses de mobilitat reclamen a l'ATM que rectifiqui i permeti els patinets elèctrics al transport públic

     

     

    A partir de l'1 de febrer, i almenys durant sis mesos, l'accés al transport públic de patinets i altres vehicles elèctrics de mobilitat personal estarà prohibit, a l'espera de la creació d'una regulació específica. Segons l'Associació d'Empreses de Mobilitat, Entorn Sostenible i Smart, la mesura és "dràstica" i hi ha alternatives "molt més eficaces" que no perjudicarien el desplaçament dels usuaris d'aquests vehicles elèctrics.

     

    L'associació aposta per prohibir la recàrrega dels vehicles elèctrics dins dels combois, i no el seu transport.

  • 12:40

    PROTESTES INDEPENDENTISTES | Els manifestants es dirigeixen cap al consolat de França a Barcelona

     

    Els convocants de les mobilitzacions contra la cimera hispano-francesa marxen cap al consolat de França a la capital catalana. Traslladen allà les seves reivindicacions després de la concentració d'aquest matí al voltant del MNAC.

     

  • 12:35

    Una magistrada del TC demana no participar en la deliberació sobre el decret que elimina percentatges a l'aula

     

    La magistrada del Tribunal Constitucional Laura Díez ha comunicat al president, Cándido Conde-Pumpido, que s’abstindrà de participar en la deliberació d’un dels punts del ple de la setmana vinent, referent al decret que va aprovar la Generalitat que elimina els percentatges d’idiomes a les aules.

    Aquest decret l’ha portat al TC el propi Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquesta abstenció també s’hauria d’ampliar a un recurs d’inconstitucionalitat que van presentar PP i Ciutadans contra la citada normativa. La mesura haurà de formalitzar-se legalment i després haurà de ser aprovada pel ple.

  • 12:19

    Aragonès: "El Govern espanyol ha volgut simbolitzar una normalitat que no existeix"

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat en una compareixença per què ha abandonat els actes previs a la cimera just abans que sonessin els himnes nacionals. Segons diu, "el Govern espanyol ha volgut simbolitzar una normalitat que no existeix" amb la celebració de la cimera i no li sembla bé la presència de l'exèrcit.

  • 12:00

    CIMERA HISPANO-FRANCESA | Aragonès trasllada a Sánchez que el procés "no s'ha acabat"

     

    El president català ha traslladat al cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, que el procés independentista "no ha acabat". Ho ha fet en el moment de la salutació institucional, on també ha conversat amb ell sobre la situació política actual i li ha recordat els temes que li va fer arribar per carta i que s'haurien d'abordar, com ara els passos transfronterers.

  • 11:37

    A presó un home detingut per agredir sexualment una dona al camí de Ronda de Llançà

     

    El jutge ha enviat a presó un home de 30 anys, amb antecedents, per agredir sexualment una dona al camí de ronda de Llançà. Els fets va passar diumenge a primera hora del matí a la zona de la Farella. La víctima estava passejant per la zona quan es va creuar amb l'agressor, que en aquell moment simulava parlar per telèfon.

    Després de sobrepassar-lo, l'home la va agafar per l'esquena, li va tapar la boca, la va llençar a terra, se li va posar a sobre i li va tocar els pits. La dona va aconseguir destapar-se la boca i cridar. Un veí que estava per la zona va sentir els crits i va acudir a socórrer-la. Aleshores, l'agressor va fugir corrents.

  • 11:24

    PROTESTA CIMERA | S'acaba la concentració convocada per les entitats independentistes contra la cimera hispano-francès. 

    Ara els convocants tenen previst marxar fins al consolat francès, on segueixen amb la protesta. 

  • 11:25

    Detenen un home per apunyalar la seva exparella al mig del carrer a Cornellà de Llobregat

     

     

    La Guàrdia Urbana de Cornellà de Llobregat ha detingut un home per ferir amb una arma blanca la seva exparella a ple carrer. Els fets van passar ahir dimecres al voltant de les 16 h a l’avinguda Salvador Allende, al barri de la Gavarra. Després de ferir la dona, l’agressor es va autolesionar. L’home va ser arrestat i la víctima va ser traslladada a un centre hospitalari. La dona està fora de perill. El consistori ha activat el protocol municipal d’actuació contra la violència masclista per protegir i acompanyar la víctima i la seva família, i ha anunciat que es personarà com a acusació particular en el cas. Els Mossos d’Esquadra han assumit la investigació.

  • 11:19

    CIMERA HISPANO-FRANCESA | El president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, arriba a la cimera. 

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, l'ha rebut i han parlat durant uns instants. També s'han saludat la resta d'autoritats com la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. 

    Entre tots, han rebut el president de la república francesa, Emmanuel Macron, amb qui Aragonès ha intercanviat algunes preguntes. Després, el president català ha marxat. 

     

    AUTOR: Pau BARRENA / AFP

  • 11:05

    PROTESTA INDEPENDENTISTES | Un grup de manifestants tallen també l'AP-7 a Llinars del Vallès i cremen pneumàtics

     

    Es tracta del segon tall que s'ha fet aquest dimarts en aquesta via, ja que cap a les 9.00 hores mig centenar de persones l'havien tallat a l'altura de la Roca del Vallès. Segons el Servei Català de Trànsit, la via ja està reoberta a Llinars però els Mossos d'Esquadra la mantenen tallada a la Roca del Vallès i fan desviaments per la sortida 12A cap a la C-35.

  • 10:49

    Unes 15 carreteres catalanes es troben afectades per la neu, el fred i el vent

     

    Una quinzena de vies de les comarques del Pirineu estan afectades per la neu, el gel i el vent. El coll de Pal (BV-4024), entre Guardiola de Berguedà i Bagà està tallada pel vent i a la N-230 s'ha restringit el pas de vehicles articulats entre Vilaller i Vielha.

    Pel que fa a l'ús de cadenes, són obligatòries a la BV-4031 entre Castellar de N'Hug i Tosses, a la C-142b per accedir al pla de Beret, a la C-28 per passar el port de la Bonaigua, a la L-504 entre Ribera de Cardós i Tavascan i a la L-510 entre Araós i Àreu, al Pallars Sobirà. El gel a la calçada obliga a circular amb precaució a quatre carreteres del Sobirà, a Vilamòs (LV-5055), Valls d'Aguilar (LV-5134) i el Pont de Suert (LV-5212).

  • 10:42

    CIMERA HISPANO-FRANCESA | El president de la Generalitat, Pere Aragones i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, esperen l'arribada de les autoritats del Govern espanyol i francès amb motiu de la trobada bilateral. 

     

     
  • 10:38

    PROTESTA INDEPENDENTISTA | Xiulada dels assistents a la protesta convocada per les entitats independentistes contra la cimera hispano-francesa. Els participants criden  "Puigdemont el nostre president", entre altres proclames. S’han desplegat antiavalots al marge de les escales de Les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch davant el MNAC de Barcelona. 

     

  • 10:35

    PROTESTA INDEPENDENTISTA | La Guàrdia Urbana xifra en 6.500 els assistents a la manifestació

     

    La Guàrdia Urbana xifra en 6.500 els participants de la manifestació independentista contra la cimera hispano-francesa i els organitzadors l'eleven a 30.000. Milers de persones s'han concentrat des de les 9 hores del matí a l'alçada de la Font Màgica de Montjuïc amb el lema 'Aquí no s'ha acabat res'. La dada de la Guàrdia Urbana correspon a les 9:50 hores.

  • 9:50

    PROTESTA INDEPENDENTISTA | Oriol Junqueras abandona la concentració entre escridassades 

     

    El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha abandonat la concentració entre escridassades. El líder dels republicans havia assistit a la manifestació contra la cimera hispano-francesa que s'està desenvolupant aquest dijous a Barcelona.

  • 9:37

    PROTESTES CIMERA | Des de las 9 hores del matí es concentren centenars de persones a la plaça Josep Puig i Cadafalch de Barcelona.

     

     

    Allà han anat arribant els representants independentistes com l'Assamblea de Nacional de Catalunya (ANC), una de les entitats convocants i entitat que ha llegit un manifest en contra de la cimera hispano-francesa. S'escolten xiulets, càntics com el 'Cant dels Segadors' i tots els participants s'han fet una fotografia de família de la protesta. Els assistents també han demanat "Puigdemont president" o demanant l'amnistia. 

  • 9:30

    PROTESA INDEPENDENTISTA | Oberta l'AP-7 en sentit nord a La Roca del Vallès

     

    L'AP-7 re-obre després del tall que s'ha produït aquest matí cap a les 9h. Una quarentena de persones han protestat d'aquesta manera contra la cimera hispano-francesa que té lloc a Barcelona. Actualment hi ha uns 2 kms de cua.

  • 9:19

    PROTESTA INDEPENDENTISTES | Unes 40 persones tallen l'AP-7 a la Roca del Vallès en sentit nord contra la cimera hispano-francesa

     

    Una quarantena de persones han tallat l'AP-7 a l'altura de la Roca del Vallès en el marc de les mobilitzacions contra la cimera hispano-francesa que se celebra aquest dijous a Barcelona. La protesta ha començat cap a les 8.40h, quan el grup de manifestants ha caminat pel voral de la via i cap a les 9h l'han tallat en sentit nord. Els protestants porten armilles grogues fluorescents i banderes estelades.

     

     

  • 9:15

    PROTESTA INDEPENDENTISTA | Comença la concentració independentista davant del MNAC per protestar contra la cimera hispano-francesa. 

     

    AUTOR:  EFE/ Alejandro Garcia

  • 9:00

    MANIFESTACIÓ INDEPENDENTISTA |  Dolors Feliu, presidenta de l'ANC, lamenta que Aragonès faci d'amfitrió de la cimera hispano-francesa: "No s'entén que estigui protocol·litzant una visita que genera protestes de la ciutadania". 

  • 8:59

    MANIFESTACIÓ INDEPENDENTISTA | Centenars de persones es reuneixen a la plaça de Josep Puig i Cadafalch de Barcelona on se celebra la manifestació independentista amb motiu de la trobada entre els presidents Sánchez i Macron. 

    Els manifestants han desplegat una gran bandera independentista a les escales de l'MNAC, lloc on se celebra la reunió bilateral. 

     
  • 8:59

    MANIFESTACIÓ INDEPENDENTISTA | Centenars de persones es reuneixen a la plaça de Josep Puig i Cadafalch de Barcelona on se celebra la manifestació independentista amb motiu de la trobada entre els presidents Sánchez i Macron. 

    Els manifestants han desplegat una gran bandera independentista a les escales de l'MNAC, lloc on se celebra la reunió bilateral. 

     
  • 8:43

    MANIFESTACIÓ INDEPENDENTISTA | Laura Borras, presidenta de Junts i presidenta suspesa del Parlament, defensa la mobilització independentista: "El camí de la repressió continua. Nosaltres perseverem en el camí de l'1 d'Octubre". Borràs celebra que ERC participi en la manifestació.

     

     
  • 8:37

    MANIFESTACIÓ INDEPENDENTISTA | El president d'ERC, Oriol Junqueras, defensa en la prèvia de la cimera que l'independentisme segueix viu i que el conflicte polític no s'ha acabat: "Aquí no s'ha acabat res".

     

    El republicà reconeix que les passes que s'han fet no són totes les que voldrien, però diu que "estem més a prop de l'amnistia" 

     
  • 8:20

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dijous 19 de gener d'El Temps de RTVE Catalunya amb en Sergi Loras. 

     

  • 8:15

    VIOLACIONS GRUPALS A CASTELLDEFELS | L'Audiència de Barcelona manté els acusats de la manada de Castelldefels a la presó perquè considera que els fets i les penes a les quals s'enfronten són molt greus. A més, hi veu perill de reincidència i de fuga. 

  • 8:10

    CIMERA HISPANO-FRANCESA | Celebració a Barcelona de la cimera hispanofrancesa encapçalada pels presidents Sánchez i Macron, i pràcticament els seus Governs al complet. 

     

    És una cimera molt política en la que els dos governs volen avançar en la relació bilateral entre els dos països.

    El president Aragonès farà d'amfitrió de la trobada, mentre el president d'esquerra, Oriol Junqueras, encapçalarà la delegació d'Esquerra Republicana de Catalunya a la manifestació que han convocat les entitats independentistes sota el lema "Aquí no s'ha acabat res".

  • 8:00

    Bon dia, Segueix aquí les notícies més destacades d'avui dijous 19 de gener de 2023

     Aquí pots consultar els continguts més destacats d'ahir.