Enlaces accesibilidad
Obrim fil

'Estem prou protegits davant estafes i furts? a 'Obrim fil'

  • Ana Boadas i Xavier Sardà conversen amb Màrius Carol, Laura Fa, Rebeca Carranco i Carles Quílez
  • Dijous, 2 de juny, a les 23.40h a La 1 de RTVE Catalunya
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Anna Boadas i Xavier Sardà
Anna Boadas i Xavier Sardà

'Obrim fil' és el debat social de RTVE Catalunya conduït per Xavier Sardà i Ana Boadas. S'emet els dijous a la mitjanit a La 1.

'Obrim fil' dedica el programa d’aquesta setmana a les estafes i els furts. Segons el Ministeri d'Interior, els delictes per frau online s'han incrementat, des de 2011 fins al 2019, més d'un 800%. El furt és el delicte més habitual, seguit dels delictes de danys i d’altres com robatoris, tràfic de drogues o homicidis.

Xavier Sardà, al set del programa 'Obrim fil'

Xavier Sardà, al set del programa 'Obrim fil' RTVE CATALUNYA

Xavier Sardà entrevista Guillem Sànchez, periodista expert en estafes, farà un repàs tant de les ciberestafes com d'estafes clàssiques. Assegura que n’hi ha de tant sofisticades que fins i tot la policia té dificultats per lluitar-hi. També entrevistarà Valentín Anadón, intendent de la Guàrdia Urbana de Badalona i portaveu del Sindicat de Comandaments de les Policies Locals de Catalunya SICPOL. Afirma que aquest serà una estiu molt calent, pel que fa als delictes de baixa intensitat.

Ana Boadas i Xavier Sardà comptaran amb els periodistes Màrius Carol, Laura Fa, Rebeca Carranco i Carles Quílez per analitzar els tipus d'estafes que es practiquen i per fer també un repàs dels famosos que han sigut víctimes d’una estafa.

Ana Boadas al plató d''Obrim fil'

Ana Boadas al plató d''Obrim fil' RTVE CATALUNYA

Ana Boadas presentarà el testimoni de la Sheila Queralt, doctora en ciències del llenguatge, pèrit judicial en lingüística forense i experta en les anomenades estafes de l'amor. És autora del llibre: 'Estafas amorosas'. Comptarem també amb els testimoni de Carmen Rosa Shicshi i Jordi Roca, advocat de Carmen. Li van suplantar la identitat desprès de perdre el seu DNI i en van fer un ús fraudulent. Porta prop d’una dècada intentant aclarir el cas.

RTVE

anterior siguiente