Enlaces accesibilidad
Obrim fil

'Desapareguts, el drama invisible?' a 'Obrim fil'

  • Ana Boadas i Xavier Sardà conversaran amb Màrius Carol, Rebeca Carranco, Anna Punsí i Carles Quílez
  • Dijous, 19 de maig, a les 23:45 a La 1 de RTVE Catalunya
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Anna Boadas i Xavier Sardà
Anna Boadas i Xavier Sardà

'Obrim fil' és el debat social de RTVE Catalunya conduït per Xavier Sardà i Ana Boadas. S'emet els dijous a la mitjanit a La 1.

'Obrim fil' dedica el programa d’aquesta setmana a la gent desapareguda. Durant el 2021 es van presentar 3.333 denúncies per desaparició a Catalunya, de les quals 1.190 corresponien a menors d’edat, de 13 a 17 anys. Cada dia es denuncia la desaparició d’entre deu i dotze persones. Tot i que el 98,8% es resol, familiars i coneguts pateixen moments durs amb patiment, nervis i molta angoixa.

Xavier Sardà, al set del programa 'Obrim fil'

Xavier Sardà, al set del programa 'Obrim fil' RTVE CATALUNYA

Xavier Sardà entrevistarà al periodista Paco Lobatón, Laura Villanueva, caporal de l'Oficina d'Atenció a Famílies de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra. També entrevistarà Pere Sánchez, inspector de l’Àrea Central d'Investigació de Persones dels Mossos d'Esquadra.

Per aprofundir i debatre sobre aquest drama invisible, Xavier Sardà i Ana Boadas rebran al plató els analistes i col·laboradors Màrius Carol, Rebeca Carranco, Anna Punsí i Carles Quílez

Ana Boadas al plató d''Obrim fil'

Ana Boadas al plató d''Obrim fil' RTVE CATALUNYA

Ana Boadas comptarà amb els testimonis de Montse Torruella, presidenta de l’associació de familiars de desapareguts, Inter-SOS. Amb Isabel Movilla, mare de Carolina del Valle, una adolescent que va desaparèixer a la zona Hermètica de Sabadell l’any 2015 i que continua sent un cas obert. També explicarà el seu cas Mari Carme Orrit. Els seus dos germans estan desapareguts des de l’any 1988 quan tenien 5 i 17 anys.

Per últim, es desplaçarà també amb la Lluïsa Vera fins al lloc on va desaparèixer la seva filla, Cristina Bergua. La desaparició de la Cristina va donar peu a la fundació de la primera associació de familiars de desapareguts.

RTVE

anterior siguiente