Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'atur baixa a Catalunya de 21.200 persones en el segon semestre de 2021. La corba d'ingressats per Covid comença a retrocedir, però encara no es nota a les UCI on hi ha 558 pacients ingressats crítics. Salut demana la vacunació a les embarassades. Acord per prorrogar fins al 31 d'octubre la moratòria contra els desnonaments i altres mesures extraordinàries de protecció a les persones més vulnerables. Sánchez lamenta l'absència d'Aragonès a la conferència de presidents autonòmics.

Pedro Sánchez lamenta l'absència de Catalunya a la conferència de presidents autonòmics. L'atur baixa a Catalunya de 21.000 persones en el segon semestre de 2021. El govern acorda prorrogar fins al 31 d'octubre la moratòria contra els desnonaments i altres mesures extraordinàries de protecció a les persones més vulnerables. El TSJC avala el toc de queda una setmana més a 163 municipis.

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, ha lamentado la ausencia del presidente de la Generalitat en su reunión con los líderes autonómicos. En su balance de gestión de la legislatura, ha dicho: "lamento que la voz de cataluña no este presente porque son temas muy importantes que afectan a los catalanes, sean indepentistas o no. Es una pena". Más allá de la conferencia de presidentes, recuerda que van a tener "una comision bilateral el 2 de agosto" y subraya: "Nosotros cumplimos con todo el ejercicio de cogobernanza". FOTO: EFE/ Andreu Dalmau

La setmana vinent s'assolirà el pic d'ocupació a les UCI amb 700 malalts ingressats, una situació similar a finals de gener en plena tercera onada. Salut admet l'error de permetre festivals de música i deixar fer viatges de final de curs. El conseller de Salut ha recriminat el vicepresident Puigneró la celebració d'un dinar amb una vintena de persones sense distància ni mascareta. El ministeri de Sanitat qüestiona l'aplicació del certificat de vacunació per entrear als locals de restauració i altres espais tancats. Barcelona serà la capital mundial de l'Arquitectura el 2006.

La cinquena onada comença a tocar sostre. A finals d'aquesta setmana els hospitals assoliran el pic d'ingressats per Covid i la vinent, quan les UCI entrin al seu màxim, fins a 700 pacients. El conseller d'Economia, Jaume Giró, valora molt positivament la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera. La Generalitat pagarà el lloguer a les famílies vulnerables que estiguin a punt de ser desnonades. Començarà amb 20 milions d'euros.

Nicholas Nixon, uno de los fotógrafos más reconocidos a nivel mundial, expone en la Fundación Mapfre de Barcelona una colección familiar de fotografías, que muestra a su mujer y sus tres cuñadas a lo largo de 45 años.

El primer retrato se tomó en 1975, desde entonces lo repite cada año como espejo del paso del tiempo. La última fotografía tuvo lugar durante la pandemia, y se hizo a través de una pantalla mientras las hermanas realizaban una videollamada.

Nixon insiste en que le gustaría seguir con los retratos de las mujeres hasta que el o la última de las hermanas fallezca. La serie "Las hermanas Brown" es ya un icono de la fotografía contemporánea, la exposición se podrá visitar en Barcelona hasta el 5 de septiembre.

Cataluña ha participado este miércoles en el Consejo de Política fiscal y financiera. Hacía cuatro años que no ocurría. El conseller de Economía, Jaume Giró, se ha unido de forma telemática para resolver dudas sobre los próximos presupuestos.

Foto:EFE/ Andreu Dalmau.

La cinquena onada começa a tocar sostre. A finals d'aquesta setmana els hospitals assoliran el pic d'ingressats per Covid-19 i a la vinent quan les UCI entrin al seu màxim, fins a 700 pacients. La Generalitat participa al Consell de Política Fiscal i Financera, després de quatre anys sense fer-ho, amb el conseller Giró. La Generalitat pagarà el lloguer de famílies vulnerables que estiguin a punt de ser desnonades.Començarà amb 20 milions d'euros.

El Govern català demanarà al TSJC la pròrroga del toc de queda per a 162 municipis fins al 7 d'agost, davant la situació crítica que viuen els hospitals. La cinquena onada ha multiplicat per cinc les morts per Covid-19 en tan sols un mes. El Tribunal de Comptes té dubtes sobre la legalitat de l'aval de l'Institut Català de Finances i ha demanat un informe a l'Advocacia General de l'Estat. La Diputació de Barcelona assumirà els danys materials dels pobles de l'Anoia afectats pel foc de Santa Coloma de Queralt.

El Tribunal de Comptes dubta sobre la legalitat dels avals aportats per l'Institut Català de Finances per fer front als gairebé 5,5 milions d'euros imposats a polítics i exalts càrrecs de la Generalitat. La Generalitat preveu prorrogar per una tercera setmana el toc de queda a 162 municipis. El conseller d'Economia i Finances, Jaume Giró, participarà al Consell de Política Territorial i Financera convocat pel govern espanyol. La Generalitat aprova un avantprojecte de llei de la Ciència catalana. Preveu crear un Consell de Recerca i un Consell de Mecenatge per incrementar la inversió público-privada.

El incendio se inició al lado de la carretera que une Santa Coloma de Queralt y Sarral, en Tarragona. Rápidamente prendió por todos los campos de cereales hasta llegar a una zona boscosa. Como explican algunos de los bomberos, al mezclarse dos tipos de cultivos -cereal y bosque-, el fuego corre a dos velocidades distintas, lo que obliga a cubrir una mayor extensión de terreno. Cuando el incendio alcanza el bosque se mezcla con el poco mantenimiento del sotobosque, lo que implica "echar más leña al fuego". En Cataluña, tres cuartas partes del bosque son privadas y silo se gestiona el 20 %. Los propietarios piden recursos economicos para limpiarlos al tiempo que la Generalitat aporta menos de tres millones de euros en gestión forestal, menos de la mitad que hace diez años. Foto: Susanna Saéz / EFE.