Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Llum verda al primer assaig clínic d'una vacuna espanyola contra la COVID. L'Agència Espanyola de Medicaments ha autoritzat provar en persones, la vacuna de la companyia catalana, Hipra.

Interior prohibeix fins dilluns les acampades i les rutes pel bosc. També restringeix l'activitat agrícola amb maquinària als prop de 300 municipis amb més risc d'incendi.

Cues a la seixantena de punts de vacunació sense cita prèvia per als majors de 12 anys. Salut recorda que aquesta estratègia és per administrar principalment la primera dosi.

Els treballadors no vacunats de les residències de gent gran s'hauran de sotmetre a controls de temperatura i proves diagnòstiques setmanals, i fins i tot podrien ser canviats de lloc de treball o no ser contractats.

El Ayuntamiento de Lleida ha habilitado unos albergues para que los vecinos puedan encontrar un respiro en mitad de la ola de calor. Se llaman refugios climáticos y son centros con aire acondicionado y están destinados especialmente para las personas más vulnerables. Los centros cuentan, además, con profesionales que pueden atender a los que lo necesiten.

Informa Pepa Sanyenís

La Generalitat activa prohibicions a 279 municipis pel risc d'incendi. Almenys fins dilluns, no es podrà circular pel bosc, ni fer acampades. Els termòmetres comencen a superar els 40 graus a Ponent. Els ajuntaments habiliten espais refrigerats per a persones vulnerables.

El Govern anima els universitaris a vacunar-se. Avui hi ha hagut cues a la seixantena de punts de vacunació sense cita prèvia. El PSG presenta oficialment Messi.

  • Protecció Civil activa el Prociat en fase d’alerta per temperatures extremes
  • L'onada afectarà sobretot les comarques de Ponent i la Catalunya Central i s’allargarà almenys fins dilluns
  • El Govern fa una crida als pagesos a llaurar els camps per fer de barrera al foc

La població a partir de 12 anys pot vacunar-se sense cita prèvia, tot plegat per què el retorn a la feina o a l'escola al Setembre es faci amb el major nombre de persones inmunitzades i per combatre l'absentisme vacunal; el fet que persones que tenen cita per punxar-se NO es presentin. Catalunya ha rebut aquesta setmana prop de mig milió de dosis de Pfizer i s'esperen més de 140.000 de Moderna en els pròxims dies. La cinquena onada continua complicant la situació a les unitats de cures intensives on ara mateix hi ha prop de 600 persones en estat crític per COVID.

La primera onada de calor de l'estiu ens ha d'acompanyar des d'avui i fins diumenge. El govern insisteix en tenir cura d'un mateix, dels col.lectius vulnerables i de ser prudents per evitar incendis forestals. Enguany es dona un conjunt de circumstàncies com són les elevades temperatures amb un context de baixa humitat i sequera.

En clau esportiva, l'ex jugador blaugrana LEO MESSI, serà presentat com a nou jugador del Paris Saint Germain.

Protecció Civil activa les alertes davant l'arribada de la primera onada de calor de l'estiu que portarà temperatures per sobre dels 40 graus i un alt risc d'incendis.

Nova estratègia de Salut per accelerar la vacunació de la Covid. Fins a finals d'agost els majors de 12 anys poden posar-se la primera dosi sense demanar cita a 23 punts repartits per tota Catalunya.

Decepció al sector turístic per l'impacte de la cinquena onada. A l'interior i a les zones de segones residències estan aguantant el cop, però les destinacions de costa, preferides pels turistes estrangers, s'estan enduent la pitjor part.

Protecció Civil demana extremar les precaucions davant l'episodi de temperatures extremes que afectarà Catalunya entre demà i diumenge. Avui ja ha de començar-se a notar aquest increment, sobretot a les comarques d'interior. Salut demana tenir especial cura dels col.lectius vulnerables, habilitar espais frescos per a què puguin estar per exemple les persones grans que viuren soles.Tot plegat en un context de pujada del preu de la llum que no sembla tenir aturador. Avui l'electricitat al mercat majorista tornarà a arribar a màxims històrics, de prop de 112 euros el mega watt / hora.

La pressió de la cinquena onada de la pandèmia continua sent evident als hospitals on hi ha prop de 2.000 persones ingressades per COVID, gairebé 600 en estat crític. El Govern de la Generalitat ha decidit un aforament màxim del 30% en els recintes esportius a l'exterior que tinguin una capacitat superior a 10.000 persones. Aquesta mesura entrarà en vigor el 12 d'agost, just quan comença la Lliga de futbol professional.

Sobre el Barça i un cop ja no hi és Messi, Sergi Busquets és qui pren el com a primer capità. Estarà acompanyat en aquestes funcions per Gerard Piqué, Sergi Roberto i Jordi Alba que s'incorpora com a quart capità al conjunt blaugrana.

Superat el pic de la cinquena onada de la pandèmia a les UCI, segueixen augmentant les hospitalitzacions a planta. La pressió als hospitals comarcals de zones turístiques s'intensifica. L'aforament als recintes esportius es limitarà al 30% a Catalunya, quan els esdeveniments siguin a l'exterior i amb capacitat per a més de 10 mil persones.

El preu de la llum marca un nou màxim històric i molts consumidors busquen la manera d'esquivar l'encariment continuat de l'electricitat. El departament d'Educació crearà 4 mil noves places de Formació Professional per donar resposta a l'increment de la demanda. La policia judicial de Tarragona busca proves que expliquin com van morir dos homes mentre feien un bateig de submarinisme ahir al port de Segur de Calafell.

Cerca de Camarasa, en Lleida, venden por casi un millón de euros un poblado rodeado de naturaleza: 1.800 metros cuadrados, siete casas, piscina, pista de tenis y jardines. Hace casi un siglo alojó a ingenieros y directivos de una central eléctrica.

Los vecinos de la zona esperan que deje de estar abandonado, pero creen que será difícil encontrar un comprador. Más optimistas son desde el ayuntamiento. Lo ven como una oportunidad: "Daría riqueza al territorio y sobre todo si se enfoca a turismo de calidad, turismo con ganas de venir y descubrir un entorno y respetarlo".

Foto: Viejo puente de Camarasa (Getty Images)

Tornen a baixar els ingressats a les UCI després de la punta del cap de setmana. Malgrat que els indicadors segueixen millorant lentament la pressió als hospitals comarcals no baixa. Nou màxim històric del preu de la llum, que supera el rècord de finals de juliol. L'encariment de l'electricitat obliga a canviar els hàbits en el consum elèctric a les llars.

La Guàrdia Civil investiga la mort de dos homes en un bateig de submarinisme al port de Segur de Calafell. Educació crearà més de 4.000 places per fer front a l'increment del 23% de la demanda en graus de Formació Professional. Barcelona endureix els controls als bicitaxis i els patinets.

Tornen a baixar els ingressats a les UCI després de la punta del cap de setmana. Malgrat que els indicadors segueixen millorant lentament la pressió als hospitals comarcals no baixa. Nou màxim històric del preu de la llum, que supera el rècord de finals de juliol. L'encariment de l'electricitat obliga a canviar els hàbits en el consum elèctric a les llars.

La Guàrdia Civil investiga la mort de dos homes en un bateig de submarinisme al port de Segur de Calafell. Educació crearà més de 4.000 places per fer front a l'increment del 23% de la demanda en graus de Formació Professional. La Guàrdia Urbana denuncia 164 bicitaxis i 20 patinets a front marítim de Barcelona.

José Zaragoza, diputado del PSC en el Congreso de los Diputados, ha asegurado en ‘Las Mañanas de RNE’ que el hecho de que haya vuelto el diálogo entre el Gobierno y el Govern ha hecho salir al independentismo de su relato permanente. “El acuerdo del aeropuerto de El Prat es la demostración tangible de que los hechos hacen que cambien el relato de la discusión. Necesitamos abandonar estos 10 años de proceso que a Cataluña no le ha aportado nada”. Zaragoza ha afirmado que el debate sobre el certificado Covid debería plantearse cuando haya terminado el proceso de vacunación y todas las personas hayan tenido la oportunidad de vacunarse.

Les UCI catalanes arriben a un nou màxim de pacients de COVID, amb 598 persones ingressades hi ha prop de 2.000 hospitalitzats en total per coronavirus. La pandèmia s'ha cobrat altres 17 vides en les últimes hores, milloren indicadors com la velocitat de tranmissió i el risc de rebrot. Es manté el toc de queda a 176 poblacions, el que no evita que alguns aprofitin per allargar la festa allà on no hi ha confinament nocturn.

Moren dos submarinistes a la costa de Segur de Calafell mentre els Mossos han obert una investigació després de què un agent de la Guardia Urbana fora de servei va fer caure de la bicicleta amb la què pretenia fugir després de detectar un furt.

En plana esportiva, Leo Messi ha dit adèu al Barça en una emotiva roda de premsa a l'Auditori del Camp Nou. Amb la incògnita de si el Paris Saint Germain és el seu proper desti, Messi ha agraït a l'equip i a la ciutat la seva trajectòria durant gairebé dues dècades i confia poder tornar.

Leo Messi s'acomiada del Barça entre llàgrimes. El jugador ha assegurat que no volia marxar, que no s'ho esperava i que ha fet tot el possible per continuar sent blaugrana. Centenars d'aficionats s'han concentrat a les portes del Camp Nou per acomiadar-se del crack argentí.

Leo Messi s'acomiada del Barça entre llàgrimes. El jugador ha assegurat que no volia marxar, que no s'ho esperava i que ha fet tot el possible per continuar sent blaugrana. Centenars d'aficionats s'han concentrat a les portes del Camp Nou per acomiadar-se del crack argentí.

Les UCI catalanes freguen els 600 ingressats, la pitjor dada d'aquesta cinquena onada. A les residències, el debat sobre fer la vacuna obligatòria pels professionals és ben viu. En l'última setmana hi ha hagut 74 nous contagis als geriàtrics.

40 equips, 2 d'ells catalans, participen en la 'Formula Student Spain', al circuit de Barcelona-Catalunya. Provenen de carreres relacionades amb l'automoció d'11 països i posen a prova els avenços en aquest camp, com poden ser els vehicles autònoms, elèctrics o de combustió.

Aitana va tancar anit la 14a edició del festival Sons del Món de Roses. Amb un enèrgic concert davant 1.500 persones, l'artista femenina número 1 d'Espanya va repassar els seus grans èxits fins a arribar al seu darrer treball "11 razones".

Els malalts de covid ingressats als hospitals catalans baixen dels 2.000 per primera vegada des del 22 de juliol. Els indicadors comencen a millorar, però la pressió a les UCI no afluixa. Calonge i Palafrugell tanquen les platges a la nit per evitar aglomeracions i botellades.

L'encariment del preu de la llum i l'aposta per les energies renovables han fet proliferar les comunitats energètiques. Entrevistem als responsables de l'agència local d'energia d'Osona.

El PSG es perfila com a principal opció per Messi, que demà donarà les primeres explicacions del seu adéu. Aitana clou aquesta nit el Festival Sons del Món de Roses.

El barcelonisme mira de pair la marxa de Messi del Barça, després de 20 anys al Club. La immunitat després de passar la Covid es manté durant almenys set mesos. Malgrat que la cinquena onada va de baixada, amb els principals indicadors millorant, la pressió hospitalària no afluixa.
Multa de 45 mil euros al propietari d'un pis de Barcelona i a l'empresa que el comercialitza per negar el lloguer a una persona d'origen marroquí. Des d'avui, un decret de la Generalitat permet llogar habitacions per ús turístic. Fins diumenge es fan controls preventius a les carreteres.