Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Tribunal de Comptes té dubtes sobre la legalitat dels avals aportats per l'Institut Català de Finances per fer front als gairebé 5,5 milions d'euros imposats a polítics i exalts càrrecs de la Generalitat. El govern preveu prorrogar per una tercera setmana el toc de queda a 162 municipis catalans. La situació hospitalària per la Covid-19 és molt crítica. Salut ha notificat 58 morts en les últimes 24 hores. El govern central aprova una oferta pública d'ocupació de més de 30.000 places per l'Administració General de l'Estat.

Los bomberos dan por controlado el incendio de Santa Coloma de Queralt en Tarragona, que ya ha afectado a unas 1.700 hectáreas, dejando campos quemados y herramientas totalmente calcinadas. Los 160 vecinos desalojados han podido volver ya a sus casas. Los agentes rurales ahora investigan las causas. De momento, no han encontrado indicios, pero aseguran que el origen del incendio es humano.

Andrea Duane, investigadora en el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, ha explicado en el informativo 24 horas de Radio Nacional que los grandes incendios forestales serán más recurrentes en los próximos años debido al cambio climático: "Para que se produzca un gran incendio hacen falta muchos factores, como la abundancia de vegatación, que no esté húmeda... En los próximos años, todo apunta a que habrá más irregularidad en las precipitaciones y, por tanto, a más sequías". Duane también ha avisado que es un verano en el que estar atento debdio al déficit de precipitaciones que hemos experimentado.

Els bombers han aconseguit estabilitzar l'incendi de Santa Coloma de Queralt que ha calcinat 1.700 hectàrees. Els desallotjats ja han tornat a casa seva i s'han reobert les carreteres tallades. Els agents rurals investiguen les causes del foc. Més de 500 pacients ingressats a les UCI catalanes a causa de la Covid-19. El TSJC ha citat Roger Torrent per a declarar com a imputat per desobediència al Tribunal Constitucional. L'ajuntament de Barcelona posarà en marxa a l'octubre un centre pioner de noves masculinitats davant l'augment d'agressions al col·lectiu LGTBI.

Estabilitzat l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia gràcies a la pluja. El foc ha cremat 1.700 hectàrees. L'extinció i la millora de les condicions meteorològiques han permès aixecar el confinament de diverses localitats i reobrir algunes carreteres tallades. Les sancions per incompliment de les mesures per la Covid-19 s'han doblat aquest cap de setmana. Més de 500 ingressats a les UCI. El TSJC ha citat el conseller Roger Torrent i exmembres independentistes de la mesa del Parlament el 15 de setembre com a imputats per desobediència al Tribunal Constitucional.

Estabilitzat l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia gràcies a la pluja. El foc ha cremat 1.700 hectàrees. L'extinció i la millora de les condicions meteorològiques han permès aixecar el confinament de diverses localitats i reobrir algunes carreteres tallades. Les sancions per incompliment de les mesures per la Covid-19 s'han doblat durant el cap de setmana. Més de 500 ingressats crítics a les UCI de Catalunya. L'ajuntament de Barcelona posrà en marxa a l'octubre un centre pioner de noves masculinitats davant l'augment d'agressions contra el col·lectiu LGTBI.

Las tareas de extinción de los incendios declarados este fin de semana en varios puntos de España evolucionan de forma favorable en las últimas horas. En la localidad tarraconense de Santa Coloma de Queralt, el fuego se encuentra perimetrado en un 90%, mientras que en la provincia de Albacete, las llamas han quedado controladas a primera hora de esta mañana en el municipio en Liétor, y siguen los trabajos para controlar el fuego declarado en Tobarra.

Numerosos incendios han afectado a España este fin de semana. En los tres mayores han ardido unas 5.000 hectáreas. Alrededor de 850 en el de Villarrasa, en Huelva, que está ya controlado. En Albacete, han ardido más de 2.500 hectáreas, entre los municipios de Liétor, donde se inició y Hellín. Está estabilizado pero no controlado. Y el que más preocupa es el originado en Santa Coloma de Queralt, en Tarragona, que ha arrasado más de 1.300 hectáreas.

Foto: Incendio en Santa Coloma de Queralt, Tarragona (EFE/Susanna Sáez)

Cataluña vuelve a marcar la agenda política de este domingo. La portavoz del Gobierno, Isabel Rodríguez, insiste en que la mesa de negociación se enmarcará dentro de la ley y la Constitución. Los independentistas aseguran que el referéndum pactado es un imprescindible.

Foto: La ministra de Política Territorial y portavoz del Gobierno, Isabel Rodríguez durante la rueda de prensa tras el Consejo de Ministros. EFE/ Emilio Naranjo

Tres grandes incendios avanzan sin control a estas horas en tres comunidades. En Santa Coloma de Queralt en Tarragona, el fuego ya avanza en la provincia de Barcelona. Ha arrasado más de 1.200 hectáreas. En Albacete han ardido más de 2.500 entre Liétor y Hellín. Y en Huelva el fuego ha quemado más de 600 hectáreas en Villarrasa.

FOTO: Efectivos de la UME, durante las labores de extinción del incendio en Tarragona. Susanna Sáez / EFE.

Bombers i autoritats demanen evitar al màxim les activitats al medi natural i extremar les precaucions arreu davant l'elevat risc d'incendi. El foc de Santa Coloma de Queralt continua actiu i ha calcinat ja més de 1.200 hectàrees.

La cinquena onada de la covid no dóna treva als hospitals catalans. En les darreres hores han sumat 117 nous ingressos a planta, on ja hi ha més de 2.130 pacients. I les UCI freguen els 500 ingressats. A més, avui s'han notificat 19 defuncions.

Amb 90 quilòmetres de recorregut, ha tornat a arrencar el Tren dels Llacs, que fa ruta entre Lleida i La Pobla de Segur. Circularà els dissabtes fins al 14 d'agost.

Mireia Belmonte s'ha quedat a 23 centèsimes de les medalles a la final dels 400 estils dels jocs de Tòquio. En futbol, la selecció espanyola guanya el seu primer partit per un ajustat 1-0 davant d'Austràlia.

I ens acomiadem amb el Festival de Perelada. El cantant i compositor Rufus Wainwright va presentar el seu darrer disc "Unfollow the rules".