Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La xifra de pacients crítics supera els 400 ingressats a les UCI. Des de Salut s'afirma que la cinquena onada de contagis va a la baixa, però la pressió hospitalària continurà tot l'estiu. El govern preveu mantenir les restriccions i, si cal, endurir-les. El Congrés de Diputats ha aprovat la no obligatorietat de portar mascareta a l'aire lliure. Algunes Comunitats Autònomes s'han oposat. L'Institut Català de Finances avalarà, finalment, les fiances del Tribunal de Cuentas als polítics i exalts càrrecs de la Generalitat.

Més de 400 pacients per Covid-19 a les UCI dels hosptials de Catalunya. La pressió assitencial creis a un ritme molt alt. L'Institut Català de Finances cobrirà les fiances imposades pel Tribunal de Cuentas a 34 polítics i exalts càrrecs de la Generalitat. La Guàrdia Civil ha detingut a deu persones, en una macroperació a La Jonquera, acusades d'organització criminal, falsificació i blanqueig de capitals. Avui, la llum ha arribat al seu preu màxim històric (106,57 €/MWh), la més cara de tota Europa. La ciutat australiana de Brisbane serà l'organitzadora dels Jocs Olímpics d'Estiu de 2032.

L'Institut Català de Finances cobrirà les fiances que el Tribunal de Cuentas reclama a 34 polítics i exalts càrrecs de la Generalitat. Ja són més de 400 pacients de Covid-19 ingressats a les UCI de Catalunya. La pressió hospitalària creix a un ritme molt alt. La Guàrdia Civil ha detingut una desena de persones a La Jonquera acusades d'organització criminal, falsificacions i blanqueig de capitals. La ciutat australiana de Brisbane serà la seu dels Jocs Olímpics d'Estiu de 2032.

  • La velocitat de reproducció de la malaltia baixa a 0,99​ per primer cop des de fa un mes
  • Salut ha constatat que la cinquena onada està "de baixada" en termes de contagis i espera poder tornar a la normalitat "dintre de poc"
  • El 73,5% dels ingressats no estan vacunats, el 12,9% ho estan parcialment i un 13,5% tenen la pauta completa

Avui destaquem que:

-Les últimes 24 hores s'han produit 7 ingressos més per la Covid. Ara hi ha 122 pacients amb coronavirus als hospitals de la regió sanitària de Girona i 30 són a la UCI.

-L'economía de les comarques de Girona encadena dos trimestres amb resultat positiu després d'haver estat la demarcació que ha patit la caiguda més intensa de l'activitat a causa de la pandèmia. Des del maig de 2019 s'han destruit més de 2.400 empreses.

-La diputació de Girona subvencionarà als pagesos i ramaders que fomentin la biodiversitat al massís de les Gavarres. Els ajuts arribaran a un màxim de 3.500 eurps per cada actuació.

La Generalitat vol allargar el toc de queda una setmana més. Demà ho demanarà al TSJC. La mesura afectarà 165 municipis catalans. La situació als hospitals ja comença a ser crítica. En un dia les UCI tenen 60 malalts més. Algunes Comunitats Autònomes han demanat un marc legal per a poder aprovar mesures com el toc de queda sense haver de passar per l'aval dels jutges. La pandèmia dispara l'estrès laboral entre els treballadors, segons un estudi de CCOO i la UAB. Creix la inseguretat laboral, augmenta el treball d'alta tensió i empitjora la salut mental.

El govern demanarà demà al TSJC que s'allargui una setmana el toc de queda a 165 municipis per evitar el col·lapse del sistema sanitari. Reobren les UCI d'alguns hospitals per l'augment de pacients amb Covid-19. El consell de ministres dóna llum verda a les farmàcies per vendre tests d'antígens sense recepta mèdica. Des d'avui és imprescindible un antígen negatiu per entrar a les residències de gent gran encara que s'estigui vacunat. El govern no troba cap aval per a fer front a les finaces del Tribunal de Cuentas.

El govern demanarà al TSJC allargar una setmana el toc de queda a 165 municipis catalans. Lleida, Igualada, Tàrrega i El Vendrell se sumen al confinament nocturn. El consell de ministres dóna llum verda a les farmàcies per vendre tests d'antígens sense recepte mèdica. Des d'avui és imprescindible un antígen negatiu per entrar a les residències de gent gran, encara que s'estigui vacunat. El govern reconeix que no troba aval bancari per fer front a les fiances del Tribunal de Cuentas.

Avui destaquem que:

-El departament de salut ha comunicat dues noves morts per Covid les últimes 24 hores a la regió sanitària de Girona. A més s'han confirmat 481 més i ja hi ha 115 ingressats als hospitals per coronavirus.

-Els bombers han donat formalment per extingit aquest dilluns el foc que va cremar 415 hectarees al cap de creus. Els veins de la zona intenten recuperar la normalitat tot i que hi ha alguns serveis que encara estan afectats a causa del foc.

-El jutge ha deixat en llibertat a l'home detigut per l'accident que dssabte va causar la mort de dos menors a Vidreres. Està acusat de dos delictes d'homicidi per imprudència greu i quatre delictes de lesions greus.

El govern espera començar a notar els efectes del toc de queda en una setmana. De moment s'estabilitzen els contagis però es trasllada la pressió als hospitals. El nombre de pacients crítics per COVID superan ara mateix els 300 i la previsió és que hi hagi més de 400 en els pròxims dies.

En el primer cap de setmana amb toc de queda es van imposar més de 700 denúncies per incompliment de les restriccions. A partir d'avui s'apliquen protocols més estrictes a les residències de la tercerca edat.

El Tribunal de Comptes que rebutja allargar el termini per a què els encausats per promoure a l'exterior la causa independentista dipositin els gairebé 5milions i mig d'euros que els hi demana de fiança. Tenen fins demà per dipositar aquests diners. D'altra banda avui ha de passar a disposició judicial l'home detingut com a presumpte autor de l'incendi que la semana pasada va cremar 200 hectàrees a Castellvi de Rosanes. Se l'investiga per negligència greu. Els Bombers donen per extingit el foc del Cap de Creus i busquen a qui va llençar al burilla de cigarreta que situen en l'origen del foc.

Les UCI superen ja els 300 ingressats per Covid-19, se situen al nivell del passat mes d'abril. Un de cada quatre ingressats té menys de 40 anys. Els hospitals s'estan organitzant per a fer front a la pressió de la cinquena onada. El govern calcula que aquest cap de setmana la mobilitat nocturna s'ha reduit un 60% pel toc de queda. Les farmàcies comencen a fer test d'antígens a monitors i nens que aniran a casals i colònies d'estiu. L'incendi del Cap de Creus ha calcinat 400 hectàrees. La vegetació i la tramuntana han afavorit la propagació del foc. La natalitat ha baixat a Catalunya gairebé un 6% al 2020 i la maternitat s'endarrereix fins als 31,4 anys de mitjana.