Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Continua l'increment del nombre d'ingressos a les UCI per la Covid-19. Aquestes properes setmanes es podria arribar fins a 500 pacients ingressats. Un de cada cinc pacients crítics ja té menys de 40 anys. La saturació s'agreujarà a finals de setmana. Les farmàcies comencen a fer tests d'antígens a monitors i nens que assisteixin a casals i colònies d'estiu. Seat ha paralitzat la producció de cotxes avui i demà per la manca de subministraments de microxips. Ja s'han cremat 1.000 hectàrees a Catalunya en el que portem d'estiu a causa dels 375 incendis que s'han declarat.

Continua l'increment del nombre d'ingressos a les UCI per la Covid-19. Un de cada cinc pacients crítics ja té menys de 40 anys. La situació s'agreujarà a finals de setmana. Les farmàcies comencen a fer tests d'antígens a monitors i nens que assiteixin a casals i colònies d'estiu per frenar els contagis. Ja s'han cremat mil hectàrees a Catalunya en el que portem d'estiu a causa dels 375 incendis que s'han produit. Espanya perd amb els EUA en partit de bàsquet com a preparació dels Jocs Olímpics de Tòquio.

Avui destaquem que:

- El departament de salut ha confirmat que hi ha 109 pacients ingressats als hospitals de la regió sanitària de Girona per la Covid. Són 4 més que dissabte i els que estan a la UCI han passat de 24 a 30.

-Els bombers han donat per controlat aquest diumenge al vespre el foc del cap de creus. Va començar divendres al migdia entre Llançà i el Port de la Selva i ha cremat 415 hectarees.

-Els mossos d'esquadra han detingut al conductor d'un vehicle implicat en un accident que dissabte a la nit va causar la mort d'un nen de 4 anys i una nena de 13 a Vidreres. Les primeres investigacions apunten que l'home es va adormir i va provocar una topada frontal.

La cinquena onada del coronvirus no dóna treva als hospitals on 300 persones afectades per COVID ocupen ja llits de crítics. Salut tem que en una setmana puguin ser entre 400 o 500. Una pressió que coincideix també amb el periode vacacional. Salut reconeix que ha reaccionat tard a la cinquena onada que també ha sorpres els gestors dels hospitals. Els efectes de la cinquena onada també han arribat als Hospitals Comarcals on es comença a desprogramar l'activitat quirúrgica no urgent i als centres d'atenció primària han passat d'antendre prop de 40.000 visites setmanals a finals de juny a més de 200.000 la darrera setmana.

A partir d'avui els monitors de lleure passan a ser un col·lectiu prioritari pel que fa a la vacunació. A les farmàcies, a més, es faran test d'antigens gratuïts i d'automostra tant als monitors com als infants, de 10 a 15 anys, que participin en colònies, campaments o casals d'estiu.

L'incendi del Cap de Creus ha pogut ser controlat després de dos dies, el foc ha afectat més de 400 hectàrees de vegetació.

Avui és 18 de juliol i es compleixen 85 anys del cop militar que Francisco Franco va encapçalar contra el govern de la República. I també és el dia que la Generalitat havia triat per començar a desmuntar el monument a la Batalla de l'Ebre de Tortosa. Uns treballs que es troben paralitzats per ordre judicial arran del recurs d'una associació, COREMBE, que aposta per mantenir-lo i reinterpretar-lo. A l'altre costat, la Generalitat i més de 50 entitats memorialistes, entre elles la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa. El cas és ara al TSJC.

La retirada d'aquest monument, el darrer gran vestigi del franquisme a Catalunya, ha revifat un debat que fa més de 40 anys que dura: què fer amb els romanents franquistes que queden a l'espai públic. La llei de la memòria històrica insta a retirar-los, però, com en aquest cas, els treballs solen topar amb oposició. Aprofundim en aquest debat.

Estabilitzat l'incendi de Llançà. Ha cremat 415 hectàrees, la majoria dins el Parc Natural del Cap de Creus. Els bombers esperen donar-lo per controlat aquest diumenge.

Augmenta la pressió als hospitals i a les UCI, amb gairebé el doble d'ingressats que fa una setmana. I els pacients cada vegada són més joves. Avui hi ha 25 crítics més i el nombre total ja s'apropa als 300.

El personal sanitari de Catalunya es troba al límit per la pandèmia. Els principals sindicats de metges i infermeres denuncien que acumulen ja 18 mesos de feina continuada sense poder descansar. Salut no descarta activar personal de vacances per l'evolució negativa de la covid-19.

Avui 18 de juliol, es compleixen 85 anys del cop militar franquista. I avui justament havien de començar les obres per retirar el monument a la Batalla de l'Ebre de Tortosa, però estan paralitzades pel recurs d'una associació. A l'Informatiu aprofundim en el debat sobre què s'ha de fer amb els vestigis franquistes que queden a l'espai públic.

El gruix de la delegació espanyola que participarà en els Jocs Olímpics ja ha arribat a Tòquio. Avui també el comitè organitzador ha fet públic els positius de dos esportistes residents a la Vila Olímpica.

Es parte de la zona quemada en Llança, en Girona... Un incendio que sigue activo, con algo más del sesenta por ciento del perímtero estabilizado pero inestable... El objetivo de esta noche es que el fuego no se extienda más allá de las 420 hectáreas ya quemadas... En este pabellón podrán pasar la noche lo vecinos de las tres urbanizaciones que fueron desalojadas... La gran mayoría, podrán volver a casa a partir de esta medianoche... Hay 90 dotaciones terrestres y quince medios aéreos trabajando en el incendio hasta que haya visibilidad...La principal hipótesis del origen del fuego que empezó el viernes por la noche, es una colilla mal apagada… Los Mossos están analizandóla para tratar de encontrar restos de ADN.FOTOGRAFÍA: EFE/Quique Garcia.

Un despliegue de noventa medios terrestres y 15 aéreos de los Bomberos de la Generalitat trabajan en el incendio forestal que desde este viernes afecta a Llançà y el parque natural del Cap de Creus, en Girona, donde el viento está dificultando las tareas de extinción y propicia que se reaviven las llamas. El siniestro continúa activo y ya ha arrasado 500 hectáreas, a la vez que ha obligado a la evacuación de 350 vecinos de la zona.

Primera nit amb toc de queda a 161 municipis de Catalunya. Una mesura que de moment estarà en vigor una setmana, però que el Govern admet que s'haurà de prorrogar. La Guàrdia Urbana ha detectat un total de 4.357 persones a Barcelona que no l'han respectat i que estaven al carrer entre la 1 i les 6 de la matinada.

L'evolució de la pandèmia continua descontrolada. Salut ha notificat en les últimes hores una vuitantena de nous ingressos i gairebé 8.000 nous contagis. En total, més de 50.000 en una setmana.

L'incendi de Llançà ja ha calcinat més de 400 hectàrees, la majoria dins del Parc Natural del Cap de Creus.

Primera nit amb toc de queda a 161 municipis de Catalunya. Una mesura que de moment estarà en vigor una setmana, però que el Govern admet que s'haurà de prorrogar. L'evolució de la pandèmia continua descontrolada.

La comissió bilateral Estat-Generalitat es reunirà el pròxim 2 d'agost a Madrid després de 3 anys aturada. Per Salvador Illa és una nova oportunitat per al diàleg entre partits catalans.

Més de 400 comerços de proximitat han tancat definitivament a Barcelona a conseqüència de la pandèmia. I molt pocs emprenedors s'han atrevit a obrir un nou establiment durant aquests mesos de restriccions.

El gruix de la delegació espanyola viatja a Tòquio, a 6 dies de l'inici dels JJ.OO. Avui s'ha confirmat el primer contagi de covid-19 a la vila olímpica.

Lluís Falgàs entrevista Josep Maria Reniu, senador del grup parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya - Euskal Herria Bildu, per parlar sobre el canvi de la presidència del Senat, la taula de diàleg, els canvis al govern de Pedro Sánchez i les relacions entre ERC i PSOE. El programa analitza l'actualitat parlamentària, marcada per les noves mesures a Catalunya per combatre la Covid-19.

El incendio en el parque natural de Cap de Creus, en Girona, ha calcinado ya 500 hectáreas y 350 personas han tenido que ser evacuadas en Llançà y Port de la Selva. Hay cinco heridos leves entre el personal de emergencias, 4 bomberos y un agente forestal. En el informativo 14 horas Fin de Semana14 horas Fin de Semana hablamos con la alcaldesa del primero de estos municipios, Núria Escarpanter. Pide prudencia para los vecinos debido a que no se sabe cómo evolucionará el fuego. Todo apunta a que el incendio fue provocado por "una negligencia humana", afirma la regidora, aunque la investigación sigue abierta. Hay al menos 30 personas que se encuentran actualmente fuera de sus casas, realojadas en hoteles y el pabellón para familias no pertenecientes al pueblo.