Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'espai serà de titularitat pública, integrat a la xarxa d'equipaments culturals de la ciutat, però amb gestió públicoprivada

L'Ajuntament el vol reobrir al 2022 i que faciliti l'entrada d'una nova generació d'autors

El consistori vol que mantingui la seva essència "canalla"

La cinquena onada amenaça la recuperació econòmica. El govern fa una crida a la responsabilitat a que tothom segueixi les normes d'autoprotecció. Avui s'han declarat més de 8.000 contagis nous a Catalunya. A la primera jornada del festival Cruïlla s'han detectat 126 contagis entre els 15.000 assistents. El sector de l'oci nocturn pacta amb la Generalitat que quan torni farà testos d'antígens. Koeman, preocupat per la renovació de Messi.

En Cataluña los contagios de COVID-19 continúan disparados. Es la comunidad con una incidencia más alta: 602 casos por cada 100.000 habitantes. En las últimas 24 horas se han sumado 8.500 contagios, diez veces más que lo que se notificaba hace 15 días.

La edad media de los nuevos casos es de 27 años y aumentan los ingresos hospitalarios y la atención primaria está al límite. Para solventarlo, la Generalitat de decidido que, a partir de ahora, los rastreadores dejarán de avisar a los contactos estrechos. Serán los propios contagiados quienes dirán quiénes son a través de una plataforma digital y un SMS les advertirá de que tienen que hacer una cuarentena de diez días. Además, a estas personas ya no se les hará prueba y solo deberán ponerse en contacto con el centro de salud si tienen síntomas.

Coronavirus: última hora en directo

IMAGEN: EFE/Alejandro García

La cinquena onada amenaça la recuperació econòmica. El govern fa una crida a la responsabilitat a que tothom segueixi les normes d'autoprotecció. A la primera jornada del festival Cruïlla s'han detectat 126 contagis entre els 15.000 assistents. Avui s'han declarat més de 8.000 contagis nous a Catalunya. El sector de l'oci nocturn pacta amb la Generalitat que quan reobri farà testos d'antígens.

  • Cap dels diagnosticats van poder accedir al recinte del Fòrum
  • El festival que compta amb artistes com Sopa de Cabra, Manel o Natos y Waor espera reunir 75.000 persones
  • El director del Cruïlla demana als assistents que respectin l'horari del seu test per evitar cues i que "es descontroli" el sistema

Avui destaquem que:

-El departament de salut ha confirmat que la xifra d'hospitalitzats per la Covid a la regió sanitària de Girona ha passat de 36 a 45 les últimes 24 hores. També s'han notificat 758 contagis més i el risc de rebrot s'ha situat per sobre dels 1.200 punts.

-El patronat de turisme de la costa brava ha anunciat una campanya per respondre a la recomanació del govern francès de no viatjar a l'estat pel repunt del coronavirus. Utilitzaran els testimoni de ciutadans francesos que són aqui per subratllar que la destinació és segura.

-L'edificació ha augmentat d'un 16% a les comarques de Girona el primer trimestre de l'any. Segons les xifres del col.legi oficial d'arquitectes s'han visat projectes que sumen 293 mil euros, gairebé el mateix volum que durant el mateix periode del 2019.

Salut demana als contactes estrets asimptomàtics que es quedin aïllats a casa i no vagin als ambulatoris per frenar el col·lapse de l'atenció primària. Avui s'han notificat gairebé 8.000 contagis nous a les últimes hores. L'increment de contagis es comença a notar a les residències de gent gran, especialment en persones no immunitzades. Ja s'han vacunat 20 milions de persones a Espanya amb la pauta completa i 3 milions a Catalunya.  La cinquena onada posa en risc la recuperació del turisme. França desaconsella venir a Catalunya i ja s'han produit anul·lacions de reserves per a l'estiu.

Salut demana als contactes estrets asimptomàtics que es quedin aïllats a casa i que no vagin als ambulatoris per a evitar col·lapsar els centres de primària en qüestions no urgents. A Catalunya s'han detectat 37.000 contagis per Covid-19 a les últimes dues setmanes. França recomana no viatjar a Catalunya, però el sector hoteler confia en el turisme de proximitat. El Festival Cruïlla farà testos als 75.000 assistents previstos.

A les dues últimes setmanes s'han produit més de 37.000 contagis per Covid a Catalunya. Alguns especialistes plantegen prendre mesures restrictives sino disminueixen els indicadors de la pandèmia. França recomana no venir a Catalunya on es concentra el 15% de casos de tota Europa. Mossos i Guàrdia Urbana faran reforços a les platges de Barcelona per a evitar que hagi molta concentració de gent. Avui obre el festival Cruïlla a Barcelona amb controls sanitaris amb testos d'antígens.

  • La vacunació en aquests punts s'adreça a persones majors de 40 anys i a col·lectius amb difícil accés al vaccí
  • La iniciativa es duu a terme amb autobusos del Banc de Sang i Teixits de Catalunya i amb 'motor homes' de SEAT
  • Els autobusos estaran oberts cada dia de la setmana de 9 h del matí a 20 h del vespre

Avui destaquem que:

-El risc de rebrot la regió sanitària de Girona s'ha situat en els 1.098 punts i la velocitat de propagació del virus s'ha enfiliat fins a 3,81. Les últimes 24 hores també hi ha hagut tres nous ingressos hospitalaris i ara hi ha 36 pacients amb coronavirus.

-El patronat de turisme impulsa una campanya per fomentar les bones practiques a l'àmbit maritim. La iniciativa preten acabar amb els comportaments poc respectuosos amb el medi i els conflictes associats a gent sense formació que surt al mar amb embarcacions de lloguer.

-L'audiència de Girona ha condemnat a 3 anys de presó a un home que va intentar violar a una noia a Lloret de Mar. La resolució considera que es va autoinculpar durant el judici pel que va dir a l'últim torn de paraula.  

El govern alerta que es prendran més restriccions pel creixement desbocat de contagis. Avui s'han declarat més de 7.000 positius, mentre segueixen augmentant els ingressos hospitalaris. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, descarta aplicar restriccions obligatòries per a tota Espanya perquè les Comunitats Autoònomes ja compten amb eines suficients. Espanya es troba en risc extrem per coronavirus amb una incidència de 252 casos per 100.000 habitants. Junqueras i Puigdemont s'han retrobat gairebé quatre anys després, a Waterloo. La reunió ha servit per a recuperar el contacte entre els dos líders independentistes.