Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

En la primera parte de los Juegos de casa llegaban medallas históricas como el primer oro de nuestra natación, el de Martín López-Zubero, o el primero de nuestro atletismo, el de Dani Plaza. España asombraba al mundo con la espectacular ceremonia inaugural.

Amb l'escriptor i dramaturg Jordi Coca repassem la trajectòria de l'Agrupació Dramàtica de Barcelona i el treball que portà a terme per a la recuperació del teatre català. L'Agrupació va ser llavor del teatre independent i del que ara coneixem com a teatre català i pel que

Entrevistem l'actriu Míriam Iscla, la darrera de les veus que han donat vida a alguns dels nostres personatges de les "Històries de l'altra banda", el radioteatre coproduït per Ràdio 4 i la Sala Beckett, sobre l'experiència i les sensacions viscudes durant els enregistraments dels diferents relats.

Tres miembros independientes de la Junta de Gobierno delInstituto Catalán de Finanzas (ICF), Francesc Casas, Mercedes Domingo y Virginia Verger, presentaron su dimisión el pasado lunes, antes de que este organismo aprobara activar el aval de los 5,4 millones de euros que el Tribunal de Cuentas reclama a 34 ex altos cargos de la Generalitat.

La Junta de Gobierno del ICF, el equivalente al consejo de administración de un banco, aprobó el pasado miércoles 21 activar el mecanismo previsto para que el Banco Público de la Generalitat presentara el aval para los encausados por haber promovido el procés en el extranjero. Los consejeros independientes cesaron de su cargo antes de esta votación que se aprobó con un ICF dividido, según ha podido confirmar Ràdio 4. Informa Andreu Viñas, Ràdio 4.

Els CAP i els hospitals catalans només atendran les activitats urgents i inajornables durant un màxim de tres mesos. La mesura busca preservar les vacances del personal sanitari. Avui s'han superat els 2.000 ingressats per Covid-19Les UCI s'aproximen als 500 malalts amb algunes unitats de crítics que ja es troben saturades. El ministeri de Sanitat avança que caldrà una tercera dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus. Els bombers no han aconseguit encara estabilitzar l'incendi del massís del Montgrí. Les altes temperatures i el vent d'avui han complicat les tasques d'extinció. S'inauguren els Jocs Olímpics de Tòquio en una cerimònia sense públic.

El retrato del rey ha vuelto al salón del pleno de Barcelona tras seis años de su retirada y por sentencia del Tribunal Supremo. Una fotografía pequeña que, según la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, se expone por imperativo legal. La alcaldesa, que llevaba una mascarilla con la bandera republicana, ha advertido que quien no volverá a la sala de plenos será el rey Juan Carlos por no ser el jefe del Estado y estar, ha dicho, fugado de la justicia.

FOTO: Una mujer fotografía la imagen del Rey colocada en la sala de plenos del Ayuntamiento de Barcelona. David Zorrakino / Europa Press.

La Generalitat ha anunciat que les restriccions s'allargaran fins al mes de setembre davant l'augment de la pressió hospitalària. El TSJC ho haurà d'anar avaluant. Es preveu que al ritme actual, s'arribarà durant el cap de setmana als 500 pacients ingressats a les UCI. Sabadell condemna l'assassinat d'una dona per la seva parella. És la setena víctima per violència masclista a Catalunya en el que portem d'any, L'assassí es va entregar als mossos i va confesar el crim. Manifestació a Barcelona contra les agressions violentes que pateix el col·lectiu LGTBI.

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home a Sabadell que hauria assassinat la seva parella, que es va trobar morta amb signes de violència. L'autor confés es va entregar a la policia per a explicar que havia port la dona. L'ambaixada espanyola a Malta prepara un vol per a repatriar una vintena de menors que hi estudiaven i que havien donat positiu per Covid-19. El Tribunal de Comptes estudia si accepta l'aval de l'Institut Català de Finances. Els encausats tenen dos dies més per a presentar els avals per cobrir les fiances. El TSJC aprova prorrogar una setmana més el toc de queda.

El Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana ha autorizado que más de dos millones de valencianos, repartidos en 77 municipios, pasen a tener toque de queda de 01:00 a 06:00 horas hasta el 16 de agosto. El presidente de la región, Ximo Puig, ya ha advertido de que la presión en las UCI se ha duplicado. Con casi 1.000 nuevos contagios, también Aragón califica de explosiva esta ola. La hostelería tendrá que cerrar a las 00:30 horas y han pedido toque de queda en los municipios con la incidencia más alta. La Generalitat catalana ha lanzado también una campaña en redes para concienciar a los jóvenes, mientras los jueces han autorizado prorrogar siete días más el toque de queda en los municipios más afectados. Foto: Biel Aliño / EFE. [Coronavirus: última hora en directo

Un home mata la seva parella a Sabadell i s'entrega als mossos. L'autor confés hauria amagat el cadàver en un bagul. El govern vol mantenir les actuals restriccions durant tot l'estiu. El TSJC aprova prorrogar fins al 30 de juliol el toc de queda. Una quarantena de menors que estudiaven anglès a Malta es troben confinats i la meitat han donat positiu per coronavirus. Els encausats pel Tribunal de Comptes tenen dos dies més per presentar els avals per cobrir les fiances.