Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La presidenta del Parlament catalán, Núria Gispert, ha anunciado en una entrevista en Los Desayunos de TVE que asistirá a la manifestación de la Vía Lliure que convocan varias plataformas independentistas con motivo de la Diada de Cataluña. "Por primera vez en cinco años participaré en la manifestación aunque no en la cabecera porque no creo que tenga que estar en primera línea, pero iré con mi nuevo partido Demócratas de Cataluña" ha explicado Gispert. 

El presidente de Sociedad Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, lamenta que la Diada en Cataluña se haya convertido en un acto político y subraya que en Cataluña hay un "problema sentimental" y, luego, político. "Es verdad que existe un problema en Cataluña, pero es que Cataluña no es más que una inflamación de un problema de España, es un problema de encaje, es un problema de símbolos, es un problema sentimental, no es un problema económico, y todo esto ha sido arteramente manipulado desde el separatismo en lo que ellos han visto una tormenta perfecta, que era una crisis económica, una crisis moral por la corrupción, y Artur Mas vio un tigre cabalgando en el 2012 a través de una manifestación y decidió subirse al tigre", explica (11/09/15).

 

El debat va comptar amb la presència de Nacho Martín Blanco, periodista i politòleg, Toni Aira, professor de Comunicació Política, Jordi Mercader, periodista, Joan López Alegre, professor de Comunicació, Miquel Martín Gamisans, consultor de comunicació i Sara Moreno, sociòloga.

A més, vam connectar en directe amb els actes organitzats pels partits per donar el tret de sortida a la campanya.

Entrevista al secretario de Acción Política y Ciudadana del PSOE, Patxi López. El socialista analiza el pulso soberanista que mantiene Catalula con el Gobierno central. Sobre la propuesta independentista de Junts pel Sí, Patxi López apunta que pedir la independencia es ir en contra de los tiempos.

CAMPANYA DEL 27-S

PARTITS I CANDIDATS POSEN A PUNT LA MAQUINÀRIA ELECTORAL

L'enquesta  arriba just abans que aquesta mitjanit engegui la campanya electoral. Segons els CIS, el resultat no ofereix majories clares i, més enllà del triomf de Junts pel Sí, deixa obert el repartiment dels escons al Parlament. Una situació que els candidats miraran de canviar els pròxims 15 dies.   

ELECCIONS CATALANES

GARCÍA MARGALLO DEFENSA CANVIS A LA CONSTITUCIÓ I EN EL FINANÇAMENT

Mentrestant el debat continua i la última proposta ha arribat per veu del ministre d'Exteriors.

ELECCIONS CATALANES

JUNQUERAS REPTA MARGALLO A EXPLICAR ON DIU QUE CATALUNYA SORTIRIA DE LA UE

En resposta, el president d'Esquerra ha assegurat que en cas d'una majoria independentsita, el procés tirarà endavant perquè és viable, ha dit. Oriol Junqueras ha reptat el ministre a dir quin tarcta de la UE exclouria un estat català.

LES FEDERACIONS VEÏNALS D'AMPOSTA I TORTOSA DENUNCIEN LA INOPERÀNCIA OFICIAL A LA N-340

El clamor general sobre la situació de la N-340 comença a donar fruits. Dilluns la ministra de Foment es reunira amb el govern català per trobar una solució a l'alta sinistralitat de la via a les comarques de Tarragona.

CAS TOUS

EL GENDRE ACCEPTA UNA PENA DE DOS ANYS I EVITARÀ ANAR A LA PRESÓ

Es tanca el cas Tous.

POLÈMICA PIQUÉ

EL BLAUGRANA DIU QUE ELS XIULETS NO EL FARAN CANVIAR I QUE NO DEIXARÀ LA SELECCIÓ

Així de clar ho ha deixat Gerard Piqué un cop tornat a Barcelona sobre la polèmica dels xiulets.

ESPANYOL S'ENTRENA

L'EQUIP DE SERGIO GONZÁLEZ PREPARA EL PARTIT DE DISSABTE CONTRA EL REIAL MADRID

I l'Espanyol avui ha entrenat sota la pluja per preparar el partit de lliga contra el Reial Madrid, 

dissabte a Cornellà.

 

El partits independentistes aconseguirien la majoria absoluta al Parlament segons el baròmetre del CIS que s'ha fet púbilc aquest migdia. 

Junts pel si aconseguria 60-61 diputats. La segona força seria Ciutadans que aconseguiria fins a 20 diputats, i la tercera Catalunya si que es pot amb 18 o 19. El PSC es quedaria amb 16-17, el PP amb 12-13, la CUP 8 i Unió no entraria. Junts pel si necessitaria a la CUP per sumar 68 o 69 diputats, la majoria absoluta. La lectura en percentatge de vots es diferent perquè els independentistes es quedarien amb el 44 per cent.

Aquesta mitjanit arranca la campanya electoral amb aquest sondeig, una Diada que tindrà un caire diferent. Aquest matí el ministre d'Exteriors ha plantejat una reforma de la Constitució que cediria gairebé tot l'IRPF a les autonomies i canviaria el model d'ensenyament lingüístic per acostar-lo al de Suissa .També ha insistit en que una Catalunya independent quedaria fora de les institucions internacionals, extrem que avui ha negat Oriol Junqueras que ha dit que, si guanyen, no esperaran a les eleccions general per començar el procés cap a la independencia.

Es tanca el cas Tous, el gendre dels joiers ha acceptat una pena de  dos anys de presó acordada amb la fiscalia que no l'obligarà a entrar a cap centre penintenciari. D'aquesta manera s'acaba un cas que va començar al 2006 quan Lluís Coromines va matar un home que intentava assaltar la residència de la familia.

Alcaldes i veins de les localitats de Tarragona que més utilitzen la N340 insisteixen en reclamar millores per tal d'aturar l'alta sinistralitat a la carretera. A més, denuncien tracte de favor a l'empresa concesesionaria de l'AP7 per on consideren que tindrien que circular gratuitament els camions que ara passen per la nacional. 

Gerard Piqué treu ferro als xiulets que va rebre amb la selecció espanyola i no pensa deixar d'anar-hi. Creu que no tenen res a veure amb la situació política sinó amb la rivalitat Barça-Madrid. No se'n penedeix de les seves paraules i no pensa canviar. 

 

 

ENQUESTA CIS. JUNTS PEL SI GUANYARIA EL 27S  I NECESSITARIA LA CUP PER LA MAJORIA ABSOLUTA.

ELECCIONS 27-S. MARGALLO MANTE QUE UNA CATALUNYA INDEPENDENT ESTARIA FORA DE LA UE I JUNQUERAS HO NEGA.

CAS TOUS TANCAT. EL GENDRE DELS JOIERS ACCEPTA UNA PENA DE 2 ANYS A CANVI DE NO ENTRAR A LA PRESÓ.

NACIONAL 340. ALCALDES I VEïNS DEMANEN MILLORES I VOLEN LA GRATUÏTAT PELS CAMIONS DE L'AP-7.

PARLA PIQUÉ. DESPRÉS DE LA POLÈMICA PELS XIULETS, DIU QUE NO PENSA DEIXAR LA SELECCIÓ.

El ministro de Exteriores ha defendido este jueves una reforma de la Constitución para encajar el hecho catalán y responder a las reivindicaciones soberanistas en materia de financiación. José Manuel García Margallo, además, ha hablado de las consecuencias si Cataluña fuera independiente (10/09/15).