Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Fa uns minuts Pep Guardiola que NO seguirà com a entrenador del Barça, i Sandro Rosell que el substituïrà Tito Vilanova. Guardiola ho ha volgut comunicar primer als seus jugadors i després ho ha fet públic.

Catalunya va perdre quasi 67 mil llocs de treball durant el primer trimestre d'aquest any, segons l'enquesta de la població activa. El nombre de desocupats s'enfila als 837 mil. Al conjunt de l'estat la xifra supera ja els 5 milions 600 aturats, un 24% de la població activa.

L'associació catalana de famílies monoparentals s'ofereix gratuïtament per atendre els fills durant unes hores al dia. La majoria dels pares estan a l'atur o cobren la renda mínima. Actualment tenen cura de 90 nens però la llista d'espera és de 180. L'ajuntament demana que adequin l'espai o el clausuraran.

A partir d'aquesta mitjanit se suspèn de forma temporal l'espai Schengen, que permet la lliure circulació entre fronteres. El Banc Central Europeu es reuneix la propera setmana a Barcelona i ja hi ha controls als passos fronterers amb França, als aeroports i a les estacions de tren. Es desplegaran més de 6000 policies.

Marxa desprès de donar els 4 anys i Tito Vilanova serà el nou entrenador. GUARDIOLA SE'N VA.

L'atur torna a crèixer durant el primer trimestre. A ESPANYA HI HA 1.700.000 FAMÍLIES ON CAP DELS MEMBRES TÉ FEINA.

L'atur no para de créixer. CATALUNYA PERD 66.900 LLOCS DE TREBALL.

Tenen 90 nens i en espera 180. ESCOLA BRESSOL IMPROVISADA.

Suspensió temporal de Schengen. BARCELONA BLINDADA PER LA REUNIÓ DEL BCE.

Mestres i ensenyament tornen a topar. La titular del Departament ha explicat avui als sindicats com afecta el reial decret del govern espanyol a l'organització de la feina. I els detalls no agraden als mestres: Hauran de fer una hora més de classe, no hi haurà substituts pels mestres que estiguin de baixa menys de dues setmanes i el número d'alumnes per aula es podrà incrementar. Els sindicats s'han manifestat indignats, acusen la consellera d'excusar-se en el govern central i creuen que es poden perdre més de 600 llocs de treball.

La companyia concessionària d'autopistes Abertis anuncia mesures contra els qui es declaren insubmissos als peatges. L'empressa assegura que denunciarà i endegarà accions judicials contra els conductors que no paguin.

Mossos d'esquadra, policia nacional i guardia civil intensifiquen la vigilància i el control a fronteres, estacions de tren, autobus, i aeroports. És la primera fase de seguretat en vistes a la cimera del Banc Central Europeu que començarà a Barcelona el 2 de maig.

Prostitutes i asociacions cíviques es manifesten a Barcelona contra la prohibició d'excercir al carrer. Denuncien una política d'assetjament, persecució i criminalització de la prostitució.

Al Barça tothom està pendent d'un Guardiola que ja ha pres la decisió sobre la seva continuïtat. El tècnic no ho farà saber fins demà, un cop ho hagi comunicat a la plantilla.

La Generalitat condicionarà l'augment d'alumnes per classe que contempla el decret del govern central a les condicions de les aules. Ho acaba de dir la Consellera d'Ensenyament desprès de trobar-se amb representants sindicals i directors dels centres. Sí que augmentaran en una hora setmanal la jornada lectiva dels professors de primària i secundària.

I el Ministre José Ignacio Wert s'ha compromés avui amb el Conseller de Cultura a completar el retorn dels anomenats papers de Salamanca abans del 30 de juny.

Augmenten les sancions als conductors per no tenir la documentació en regla. L'any passat es van posar 11.000 sancions més que l'any anterior per no passar la ITV o tenir el carnet de conduir caducat. Un dels motius: la crisi econòmica. Les sancions per aquest tipus d'infraccions van dels 80 als 900 eurus

A Catalunya es llençen cada any 262 mil tones de menjar. Ara el banc dels aliments recull directament als supermercats els productes que no poden vendre perquè estan a punt de caducar o tenen l'envàs malmès per donar-los a les entitats benèfiques. Aquest any esperen repartir 700 tones d'aquests aliments.

10 euros per temporada. És el que hauràn de pagar els boletaires que cullin al bosc de Poblet. Una mesura diuen per evitar massificacions i ajudar a mantenir la zona. Amb aquest objectiu, la Generalitat estudia també com regular els accessos a paratges naturals fent pagar per alguns serveis.

El Reial Madrid tampoc jugarà la final de la Lliga de Campions després de caure eliminat contra el Bayern de Munic a la tanda de penals. Els blancs s'havien avançat amb dos gols de Cristiano Ronaldo però Robben va igualar l'eliminatòria. Als penals Cristiano, Kaká i Sergio Ramos van fallar i el Bayern jugarà la final contra contra el Chelsea.

Ensenyament explica a sindicats i directors com s'aplicaran a Catalunya. RETALLADES EN ENSENYAMENT.

Augmenten les sancions. PER NO PORTAR LA DOCUMENTACIÓ EN REGLA.

Recollida de les minves del super. ESPEREN REPARTIR 700 TONES DE MENJAR.

Els boletaires pagaran a Poblet. ES REGULARÀ L'ACCÉS A PARATGES NATURALS.

El Madrid, tampoc. EL BAYERN A LA FINAL GRÀCIES ALS PENALS.

El periodista y crítico de televisión, Víctor Amela, ha creado 99 canales para contarnos sus vivencias y los reune en el libro Casi todos mis secretos. Siguiendo su máxima de no aburrir, Amela relata sus experiencias en un género que ha bautizado como biozapping. Si queréis saber de que se trata, no dejéis de ver el reportaje.

Alguna cosa podria haver-se esquerdat avui entre alicia Sanchez Camacho i Artur Mas, o, per ser més precisos, en la col·laboració que fins ara haviem vist al Parlament català entre PP i Convergència. I és que sembla que l'oblit de Catalunya en els pressupostos de l'Estat i les acusacions que les autonomies son les culpables del dèficit han disgustat moltíssim Artur Mas.

El partit popular fa valer la seva majoria absoluta al Congrés i tomba totes les esmenes a la totalitat presentades als pressupostos de l'Estat. L'oposició acusa el govern de manca de diàleg i supèrbia.

Prop de 2 mil aspirants opten a les proves per ocupar 150 llocs de venedors a les botigues de la Roca Village. Les proves es fan avui i demà, i a banda de l'experiència i l'angles i el francés es valoren molt els coneixements d'idiomes com el rus i el xinés.

Científics catalans identifiquen la molècula que propaga el virus de la sida pel cos humà. El repte ara serà trobar un medicament que atuiri aquesta molecula i freni la infecció.

A Can Barça miren de refer-se de l'eliminació de la Champions contra el Chelsea mentre esperen la decisió de Guardiola sobre la seva renovació. El tècnic blaugrana va reconèixer ahir que analitzarà la situació amb el president Rosell i que en els pròxims dies prendrà una decisió.

Un importante avance en la lucha contra el SIDA. Un grupo de científicos catalanes ha descubierto la molécula responsable de que el virus se extienda por el organismo. Su objetivo ahora es trabajar en la creación de nuevos fármacos que sean capaces de atacar esa molécula.

La possible intervenció de Catalunya CENTRA la sessió del control al Parlament. Una sessió en la que Artur Mas ha lamentat que el Govern espanyol culpi a les autonomies de tots els mals i no pagui els deutes amb Catalunya però sí que inteveixi a altres llocs. La presidenta del PP li demana que no jugui a la confrontació. El President ha aclarit perquè parla d'eleccions anticipades.

El Congrès tomba les 10 esmenes a la totalitat als pressupostos de l'estat. Els comptes tiraran endavant gràcies a la majoria absoluta del PP, i als vots dels 2 diputats d'UPN i de Foro Astúries. Convergència i Unió se suma a les acusacions contra el govern de manca de dialeg i Rajoy diu que la majoria aboluta és un valor postiu per a l'estabilitat.

Investigadors catalans, troben la molècula que fa servir el virus de la sida per entrar a les cèl·lules sanes i propagar-se pel cos. La troballa suposa un pas endavant per curar la malaltia però poden passar més de 10 anys.

Unes 2000 persones aspiren a cobrir les 150 vacants per treballar de dependents a les botigues de la Roca Village. Imprescindible experiència i parlar anglès o francès i també rus, xinès i àrab. El procès de selecció es fa entre avui i demà.

El Camp Nou viu la segona decepció en 4 dies amb l'eliminació del Barça de la Lliga de Campions. Els blaugrana ho van intentar tot per superar el mur defensiu del Chelsea. Un gol de Ramires i un altre de Torres, combinats amb un penal fallat per Messi, van deixar el Barça sense final.

La possiblilitat d'intervenció i d'eleccions anticipades centren el debat. CONTROL AL GOVERN CATALÀ.

Rebutjades totes les esmenes. ACUSEN EL PP DE MANCA DE DIÀLEG.

Avenç esperançador. TROBEN LA MOLÈCULA QUE PROPAGA LA SIDA.

Es busquen venedors. 2000 CANDIDATS PER COBRIR 150 PLACES.

Una altra decepció. EL BARÇA NO POT AMB EL MUR DEL CHELSEA.

El sicario que reconoció haber matado de un tiro en la nuca al director del Centro de Convenciones Internacionales de Barcelona (CCIB), Félix Martínez Touriño, ha asegurado este martes a la juez que el empleado del centro y presunto inductor, Manuel M., le amenazó si no mataba a su jefe, y que fue él quien le entregó el arma y una foto de la víctima para hacerlo.

De esta manera, ha cambiado la versión que había dado en sede policial y había confirmado dos veces en los juzgados de instrucción, de que había sido el también imputado Sahid S., cuñado de Manuel M., quien le había dado el arma y la foto para matar a Martínez el 9 de febrero de 2009 a las puertas de su domicilio de la calle Santaló de Barcelona.

El portavoz de CiU en el Congreso, Josep Antoni Durán i Lleida, afirma que el Gobierno "no ha movido ni un solo dedo" para negociar con su grupo y buscar su apoyo para los Presupuestos Generales del Estado de 2012, por lo que ha reiterado que van a votar en contra en el Pleno y a favor de su enmienda a la totalidad. Añade que el ministro de Hacienda, Cristóbal Montoro, no ha tenido ningún contacto con él, aunque sí ha reconocido que se ha hablado con el conseller de Economía de la Generalitat (25/04/12).

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha acusat aquest dimarts l'executiu del PP d'enganyar amb l'ajust de 10.000 milions d'euros que ha anunciat en Salut i Ensenyament. Diu el portaveu del govern que aquestes mesures només permeten que Catalunya estalviï uns 118 milions d'euros, molt lluny dels 1.200 que l'executiu central assegurava es podrien retallar. Francesc Homs tem que això sigui una estrategia premeditada per culpar les autònomies del déficit.

Duran i Lleida ratifica que no votaran els pressupostos perquè ignoren Catalunya. Montoro diu que el govern està aconseguint controlar el déficit i Perez Rubalcaba els acusa de xenòfobs per deixar sense sanitat els immigrants.

Els usuaris de la sanitat hauran de contribuir a pagar prótesis i el transport en ambulància quan no sigui urgent. Així s'estableix en el decret per garantir el sistema nacional de Salut que publica avui el Butlletí Oficial de l'Estat.

El departament d'Interior presenta la pàgina web que posa a disposició dels ciutadans per a que puguin identificar els autors d'actes de violència urbana. A la página hi ha les fotos de 68 sospitosos.

El Barça buscarà aquest vespre al Camp Nou el pas a la tercera final de la Lliga de Campions en els últims quatre anys. Els blaugrana necessiten remuntar l'un a zero que va encaixar al camp del Chelsea i Guardiola recupera Piqué i Cesc per l'equip titular, però deixa Alves a la banqueta.