Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern català haurà de refer els pressupostos. Tots els partits de l'oposició s'han posat avui d'acord i obliguen l'executiu de Mas a recalcular els grans números de Catalunya perquè consideren que ja no son vàlids, després que des de Madrid no hagin arribat tots els ingressos que s'esperaven. Això sí, no caldrà tornar a fer el tràmit parlamentari perquè Esquerra Republicana ha votat al costat de Convergència per evitar-ho.

Convergència i Unió vota a favor de la llei d'estabilitat pressupostària després que el PP accepti donar més temps a les autonomies per reduir el déficit. El PSOE es manifesta contrariat perquè diu que la llei trenca el consens necessari entre els dos grans partits d'Espanya.

Més de 800 persones dormen al carrer a Barcelona, en crèixer el nombre de persones que han perdut tots els recursos. En els últims 3 anys els sense sostre han augmentat d'un 27%.

Un grup d'empresaris i treballadors autònoms decideixen ignorar l'agencia tributaria espanyola i ingressar els seus impostos a l'Agencia Catalana. Ho fan perquè diuen que Espanya expolia Catalunya.

El Madrid torna a tenir 4 punts d'avantatge al capdavant de la Lliga després de golejar l'Atlètic, però al Barça no perden l'esperança. Els de Guardiola insisteixen que l'únic que poden fer és guanyar els seus partits i esperar que el Madrid punxi.

El nombre de persones sense casa augmenta a Barcelona un 27% en 3 anys, segons la xarxa s'atenció a Persones sense llar. Ara dormen als carrers de la ciutat més de 800 persones. També s'ha doblat la xifra dels que viuen en assentamets. La situació económica també fa canviar el perfil dels qui es veuen abocats a la indegència.

La primera imputada pel cas dels nens robats, Sor Maria, s'ha negat a declarar. El jutge l'havia citat després que una dona la denunciés assegurant que li va robar la filla fa 30 anys en una clínica de Madrid. La monja hauria argumentat que el marit no era el pare i que el nadó havia mort durant el part. A Catalunya hi ha 60 casos denunciats.

Les execucions hipotecàries i els desnonaments disparen la demanda d'advocats del torn d'ofici des de l'inici de la crisi. Els procediments d'aquest tipus han crescut un 75%. També creixen els procediments laborals. En canvi baixa per primera vegada, en la resta d'àmbits.

I així es va registrar a l'Institut Geològic de Catalunya el terratrèmol de 2'9 graus en l'escala de Richter que anit va sacsejar el Maresme. L'epicentre es va localitzar al mar però alguns veïns van notar la tremolor. És el segon d'aquesta intensitat en una setmana. El Maresme és la zona de més activitat sísmica a Catalunya junt amb els Pirineus.

El Reial Madrid manté els 4 punts d'avantatge sobre el Barça després de guanyar per 4 a 1 al camp de l'Atlètic. Cristiano Ronaldo va liderar un altre triomf blanc al derbi madrileny amb un hat-trick... Amb 40 gols torna a superar Messi en la lluita pel pitxitxi.

Augmenta un 27% el nombre de persones que viuen al carrer i hi ha més espanyols. MÉS SENSE SOSTRE.

Imputada pels "nens robats". SOR MARIA ES NEGA A DECLARAR.

Torn d'ofici. MÉS PROCEDIMENTS CIVILS I LABORALS.

Terratrèmol al Maresme. ALGUNS VEÏNS DE LA ZONA NOTEN LA TREMOLOR.

Cristiano tomba l'Atlètic. EL MADRID MANTÉ L'AVANTATGE AMB EL BARÇA.

El ministre d'economia, Luis de Guindos, ha afirmat avui a Barcelona, molt taxatiu, que no hi ha més camí que les retallades i que s'ha de posar ordre a la casa. En referència als que parlen d'un possible rescat d'Espanya, el ministre ha dit que si venen altres a fer els pressupostos, aleshores sí que es veurà què és ajustar els comptes.

El president del govern assegura que el seu executiu te clar el rumb que cal seguir per sortir de la crisi. Mariano Rajoy anuncia que el pla de lluita contra el frau contempla controlar els pagaments en efectiu de més de 2500 euros.

Artur Mas diu que si el govern de la Generalitat no hagues fet les retallades, Catalunya hauria naufragat com el Concordia. En el ple sobre la reactivació econòmica Mas insisteix en la necessitat del pacte fiscal.

L'Alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, anuncia que dimitirà del seu càrrec, però no concreta la data. L'anunci es produeix després que el referèndum de la plantació de cànnabis NO hagi obtingut el 75% dels vots afirmatius. El conseller d'interior adverteix que si la plantació tira endavant, no aturarà l'actuació dels mossos.

El barcelonisme tindrà avui un ull pendent del derbi entre l'Atlètic i el Reial Madrid que pot suposar una passa més en la remuntada blaugrana a la Lliga. Els de Guardiola van fer la feina ahir guanyant al Getafe i dedicant-li la victòria a Éric Abidal, sotmès a un transplantament de fetge.

El Govern limitarà a 2.500 euros la quantitat que es podrà pagar en efectiu en una transacció comercial. Mariano Rajoy ho ha anunciat al congrès dels diputats i el consell de Ministres ho aprovarà divendres. La mesura serà excepcional amb vigència, només, per aquest any. També al Congrès, la vicepresidenta Sáenz de Santamaria ha anunciat que recorreran la llei de consultes que prepara el Parlament de Catalunya si vulnera la constitució.

A Rasquera, l'alcalde descarta dimitir, com a mínim de moment, malgrat no haver aconseguit que el 75% dels veïns donessin suport a la plantació de marihuana... Un objectiu que s'havia marcat ell mateix i, ahir, el SÍ va aconseguir el 56% dels vots... Avui és dia de reflexions i reaccions.

Ensenyament estudia reduir l'aportació a les escoles bressol municipals un 38% per al proper curs. El govern passaria d'aportar 1600 euros per cada plaça a 1000. La Federació de municipis de Catalunya denuncia que la retallada farà insostenibles moltes llars d'infants que es financien amb l'aportació de la Generalitat, ajuntaments i famílies.

1 de cada 5 malalts de parkinson té menys de 50 anys. Segons els metges, l'aparició de la malaltia s'avança cada cop més, i apunten que el futur són les teràpies personalitzades. Associacions de malalts i investigadors demanen que es continui invertint malgrat la retallada en I+D.

El Barça guanya el Getafe per 4 a 0 amb una exhibició de joc i se situa, de manera provisional, a un punt del Madrid. Alexis, per partida doble, Messi i Pedro van ser els golejadors d'un triomf dedicat a Abidal, a qui ahir li van trasplantar el fetge.

El Govern limitarà els pagaments en efectiu a 2.500 euros. MÉS MESURES ANTIFRAU.

Rasquera diu sí a la plantació. INTERIOR DIU QUE SI ES FA, ACTUARÀ.

Nova tisorada a les llars d'infants. ENSENYAMENT ESTUDIA RETALLAR L'APORTACIÓ.

Dia Mundial del Parkinson. UN DE CADA CINC MALALTS TÉ MENYS DE 50 ANYS.

Corren per atrapar el Madrid. EL BARÇA SUPERA EL GETAFE PER 4 A 0.

Ha ganado el sí al plan anticrisis que han votado hoy los vecinos de Rasquera, en la provincia de Tarragona. Un plan que pasa por plantar varias hectáreas de marihuana, para el consumo propio de una asociación de Barcelona, y que podrían generar un millón trescientos mil euros. No está claro que ocurrirá ahora, si el plan saldrá finalmente adelante, porque no ha alcanzado el 75% que se requería, pero de momento ha causado un gran revuelo en el pueblo.

Entre las muchas novedades que nos deja esta larga crisis económica, está el fenómeno de los "iaioflautas". Así se han autodenominado ellos mismos. Personas mayores, muchos jubilados, que han salido a la calle en manifestaciones, concentraciones, que se han encerrado en organismos públicos para defender derechos o reivindicar políticas.

Artur Mas ha dit aquesta tarda al Parlament, que no descarta que s'hagin de fer noves retallades. Serà l'única via, segons Mas, per poder complir amb el que exigeix la Unió Europea. El president de la Generalitat, en sessió de control, s'ha queixat i ha criticat els pressupostos de Madrid, fet que li ha valgut una bona enganxada amb la líder del PP, Alicia Sanchez Camacho. Artur Mas també ha tingut una referència a Esperanza Aguirre. La presidenta de la comunitat de Madrid proposa que les autonomies tornin competències a l'Estat.

Els mercats continuen caient, segons els experts, en resposta a la incerta situació econòmica espanyola. La prima de risc continua disparada i avui s'ha situat en 433 punts.

El Web d'Hisenda s'ha col·lapsat en el primer dia en què es pot sol·licitar l'esborrany de la declaració de la renda. A la campanya d'enguany es recuperen deduccions per lloguer, per compra de primera vivenda, i per obres de rehabilitació.

Els habitants de Rasquera decideixen avui en referèndum si volen que es planti cannabis al seu poble. La votació oposa els que veuen en la plantació una solució a les finances de l'ajuntament i els que creuen que pot ser il.legal.

El Barça buscarà a partir de les 9 una victòria sobre el Getafe que el col·locaria a només un punt del Madrid. Guardiola té la baixa Cesc sancionat, i el dubte de Piqué i Alves. Els blaugrana volen dedicar-li la victòria a Abidal, que avui s'ha sotmès al transplantament de fetge.