Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El viento y el frío son los protagonistas del tiempo de este lunes. Varias comunidades están en alerta por fuertes rachas de viento. Las más intensas en Aragón y norte de Cataluña.

El Ministre d'Educació explica a les Comunitats Autònomes el seu pla per estalviar 3mil milions d'euros... Damunt la taula, la proposta d'augmentar el nombre d'alumnes per classe, pujar les taxes universitaries o augmentar les hores de classe dels professors. Són mesures, però, que haurien d'aplicar les Comunitats perquè més del 80% de les competències estan transferides. Per les comunitats del PP les propostes són de màxims i no obliguen les comunitats.

La Reina Sofia visita aquest migdia el Rei Joan Carles a l'Hospital on es recupera de l'operació de maluc que li van fer dissabte. L'últim comunicat mèdic diu que l'evolució és molt positiva i la seva mobilitat garebé completa. PP i PSOE defugen polemitzar sobre les circunstamcies de l'accident, mentre que CiU qualifica d'error el viatge del Rei.

Un dels processats en el judici, que ha començat avui a Barcelona, contra la denominada "Banda del port" implica guàrdies civils i policies en el robatori de 400 quilograms de cocaïna. Nou agents s'asseuen al banc dels acusats juntament amb delinqüents habituals i confidents policials. El fiscal demana penes que van fins als 39 anys de presó.

Ràdio Nacional entrega avui els Premis Sant Jordi de Cinematografia, uns guardons que arriben a la cinquanta-sisena edició.

El Barça afronta una setmana decisiva en la què es juga gairebé totes les opcions a la Champions i la Lliga. Dimecres els de Guardiola visiten el Chelsea a l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions i, dissabte, reben al Madrid al Camp Nou en un clàssic convertit en final de la Lliga.

Ràdio Nacional entrega avui els Premis Sant Jordi de Cinematografia, uns guardons que arriben a la cinquanta-sisena edició... Els premis els entegraran en una gala aquest vespre però, a aquesta hora, Marta Ribas, els guardonats ja són a Barcelona...

El Ministre explica a les CCAA el pla per estalviar 3.000 milions d'euros. RETALLADES EN EDUCACIÓ.

La Reina visita l'hospital. EVOLUCIÓ POSITIVA DEl REI JOAN CARLES.

Judici a la "banda del Port". HI HA 9 AGENTS ACUSATS DE TRÀFIC DE DROGUES.

Premis Sant Jordi de Cinema. EDICIÓ 56 DELS PREMIS QUE LLIURA RNE.

Setmana clau. EL BARÇA VISITA EL CHELSEA I REP EL MADRID.

Después de la muerte esta semana de 4 personas en una barraca de Barcelona, nos hemos acercado a otras personas que malviven en la calle. En este caso dentro de coches, furgonetas o caravanas. El ayuntamiento calcula que en la capital catalana hay unas 350 personas viviendo así.

El rei Joan Carles evoluciona bé de l'operació al maluc que li van fer ahir i ja ha caminat en alguns moments amb total autonomia tot i que ajudant-se amb unes crosses. El monarca, que está rebent les visites dels membres de la familia reial i del president Rajoy, es va fracturar el maluc dret en tres trossos en caure, en un viatge privat a Botsuana.

Augmenta als carrers de Barcelona la presència de persones que malviuen a l'interior dels seus vehícles o de caravanes. La crisi ha fet creíxer aquest tipus d'infrahabitatge a la ciutat i les entitats socials i partits de l'oposició demanen un pacte urgent per ajudar.los.

Produir alguns dels millors olis d'oliva extra-verge i , a més, donar-li una sortida comercial directe i competitiva en el mercat internacional. És l'aposta d'éxit que han trobat alguns productors per fer front a la crisi d'un sector que desde fa anys veu caure els preus i ven per sota dels costos.

La tragèdia marítima que més ha agitat l'imaginació popular, l'enfonsament del Titanic, reviu en actes arreu del món arran del centenari del naufragi. A Barcelona unes 200 persones van participar anit en un sopar que va recrear , desde la musica al menú, els detalls de l' última nit del Titànic.

El Barça es manté viu en la lluita pel títol de Lliga després de guanyar al camp del Llevant gràcies a dos gols de Leo Messi. L'argentí es va carregar l'equip a l'esquena amb el marcador en contra, va marcar per desena jornada seguida i ja suma 41 gols a la Lliga. El Madrid també va guanyar l'Sporting i conserva els 4 punts d'avantatge abans del clàssic.

Una mujer y su hija de 2 años han muerto en Tarragona, al desplomarse, esta madrugada, el techo de la habitación en la que dormían. El marido, herido también en el derrumbe, ya ha recibido el alta. El matrimonio tenía otros 6 hijos que se encuentran bien.

Están de celebración en un establecimiento de la localidad. Hace tres años fueron noticia por una macroredada. 22 de sus miembros fueron detenidos en varias provincias españolas acusados de tráfico de drogas, de armas y extorsión.

Una mujer de 34 años ha muerto esta madrugada en Tarragona al hundirse el techo de su dormitorio, por causas que se investigan. Con ella dormía su hija de dos años, que está en estado crítico. El ayuntamiento ha solicitado el derrumbe urgente del edificio que ya se encontraba en mal estado.

Els mossos d'esquadra i els bombetrs investiguen les causes de l'esfondrament parcial d'una casa a Tarrasgona, aquesta matinada. En el sinistre ha perdut la vida una dona de 34 anys i el seu marit i una filla han quedat ferits. Els altres sis fills de la parella n'han sortit il.lesos.

Els presidents de les comunitats autònomes governades pel PP es comprometene amb el president del govern, Mariano Rajoy, a cumplir el dèficit marcat als presupostos generals de l'estat. La reunió que han fet a la seu del PP a Madrid, ha acabat amb la crida a la unitat de govern, autonomies i els ajuntaments devant les dificultats de l'economia espanyola i amb un clarsuport a les reformes de l'executiu de Rajoy.

Els experts assenyalen l'aportació dels joves empresaris innovadors en una societat necessitada d'emprenadors capaços de crear riquessa i de forjar el seu propi lloc de treball. Coneixerem alguns inovadors desde els que venen de la formació més cientifica als que es valen, sobretot, de la imaginació.

La Plaça de Catalunya, a Barcelona, s'ompla de pancartes i de crits en defensa de les llibertats individuals. La concentració l'ha convocada la federació d'asociacions de veïns de barcelona que denuncia que s'estan retallen drets fonamentals dels ciutadans.

El Barça visita aquesta tarda el Llevant amb l'obligació de guanyar per mantenir el pols amb el Madrid pel títol de Lliga. A més, en el Barça més golejador de la història, Messi té a tocar un altre rècord personal... Sumar 10 jornades seguides marcant, igualant el récord de Ronaldo l'any 97.

El pla del govern de Madrid contra el frau fiscal no és cap broma. Avui s'han detallat un seguit de mesures que, si més no, obliguen a pensar-s'ho molt bé abans d'amagar diners a hisenda. I és que, entre d'altres contundents decisions, el govern es proposa que les rendes no declarades no prescriguin mai. Negar-se o dificultar una inspecció d'hisenda podrà ser multat amb fins a 100 mil euros. I per aquells que paguin en efectiu més de 2500 euros i no ho declarin... el govern ha preparat una estrategia realment disuasoria: qualsevol dels dos, el que pagui o el que cobri, pot denunciar l'altre i aleshores hisenda perdona el denunciant i multa el denunciat.

Divisió d'opinions sobre el pla antifrau del govern: alguns ciutadans creuen que és correcte i d'altres temen que es crei un estat de delació. Els petits empresaris pensen que el control sobre el pagament en efectiu pot ralentitzar les seves activitats.

La borsa s'enfonsa i cau prop d'un 4% arran dels dubtes sobre Espanya reflectits en la premsa internacional. Les pèrdues dels ultims 15 dies ja voregen el 10% i la prima de risc es dispara en 423 punts.

Els mossos d'esquadra detenen tres lladres que robaven botigues a Barcelona encastant-hi motos. Se'ls imputen onze robatoris amb força comesos principalment al districte de Sarrià- Sant Gervasi.

Pep Guardiola continua pensant que la Lliga està molt difícil però que el Barça lluitarà per tenir opcions de guanyar-la fins al final. L'objectiu és anar pas a pas. El proper, demà al camp del Llevant, on tornen Alves i Piqué mentre que Keita és baixa per precaució.

El Govern aprova un nou paquet de mesures antifrau que inclou l'obligació d'informar dels comptes, valors o inmobles que es tinguin a l'estranger. També autoritza els ajuntaments a cobrar l'Impost sobre béns inmobles d'edificis que són patrimoni si s'hi fan activitats econòmiques, i la limitació a 2.500 euros dels pagaments en efectiu.

L'encariment dels carburants i la roba i el calçat pugen els preus 7 dècimes al març. La inflació interanual, però baixa fins el 1,9% i se situa al nivell de l'agost de 2010. A Catalunya els preus creixen 6 dècimes però la taxa interanual és manté en el 2,2%, 3 dècimes per damunt del conjunt de l'estat

El factor humà està al darrera de la majoria dels accidents de trànsit. Segons un estudi de la Universitat de Girona, la inconsciencia davant el risc i la falsa creença de què els accidents els pateixen uns altres fa que molts conductors repeteixin conductes de risc tot i saber que poden ser perilloses.

El Barça i el Madrid continuen demà el pols per la lliga. Els blaugrana visiten el Llevant amb les novetats d'Alves i Piqué a la convocatòria. En canvi, Keita n'ha quedat fora per unes molèsties a la cuixa dreta. La plantilla ha felicitat el capità Carles Puyol, que avui fa 34 anys

I parlarem amb una de les veus més encisadores del panorama musical català, Sílvia Pérez Cruz... Un equip de l'Informatiu ha estat amb ella hores abans de presentar el Liceu el seu últim treball "11 de novembre".

2.500 euros, límit pels pagaments en efectiu. NOVES MESURES ANTIFRAU.

Noves mesures antifrau. ELS EFECTES A LES PIMES.

Els preus pugen un 0'7% el març. GASOLINA, ROBA I CALÇAT, LA CAUSA.

Conductes de risc al volant. EL FACTOR HUMÀ, DARRERA MOLTS ACCIDENTS.

Tornen Alves i Piqué. EL BARÇA JUGA DEMÀ AL CAMP DEL LLEVANT.

El nou treball de Sílvia Pérez Cruz arriba avui al Gran Teatre del Liceu. "11 DE NOVEMBRE"