Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El presunto cerebro era un empleado de la víctima, que supuestamente iba a ser despedido. Según el fiscal, él facilitó una foto y una pistola a un sicario para que matase a Félix Martínez Touriño.

Al Congrès el debat de les 10 esmenes a la totalitat dels pressupostos de l'estat. A més del PSOE, n'han presentat CiU, ERC i Iniciativa. El Ministre d'Hisenda insisteix que l'objectiu prioritari és controlar el dèficit; i alerta sobre la viabilitat financera d'algunes comunitats. La primera quizena de maig els governs autonòmics hauran d'explicar com adaptaran els seus comptes als pressupostos de l'Estat.

Només podran ser atesos d'urgència per malaltia greu o accident. També s'assistirà les embarassades durant el part i post-part i els menors de 18 anys. El decret que publica avui el BOE preveu que els usuaris de la sanitat pública paguin més per les pròtesis, els productes dietètics i el transport sanitari no urgent.

El sicari que presumptament va assassinar per encàrreg el director del Centre Internacional de Convencions de Barcelona, ha reconegut els fets. El presumpte cervell és un subordinat de la víctima, que suposadament anava a ser acomiadat. La defensa assegura que només volia espantar-lo.

La necessitat d'estalviar obliga alguns municipis de Tarragona a reduir la vigilància a la platja. A Creixell no tindran cap dels tres socorristes que contractaven cada any. Al Vendrell i Torredembarra reduiran les hores de vigilància i les adaptaran a l'afluència de banyistes i, a Tarragona, renegocien el contracte per estalviar un 6%.

El Barça ha de remuntar l'1 a 0 de l'anada en un partit que podreu seguir en directe, aquí, a la 1 de TVE... L'escenari? El Camp Nou - que espera viure una d'aquelles nit màgiques i on, aquest matí, s'hi ha entrenat el Barça.

CiU, entre els 10 grups de l'oposició que presenten esmenes a la totalitat. PRESSUPOSTOS DE L'ESTAT.

També es pagarà per les pròtesis. ELS IRREGULARS NO TINDRAN TARGETA SANITÀRIA.

Judici pel crim de Santaló. EL SICARI RECONEIX ELS FETS.

Les retallades arriben a la platja. ELS MUNICIPIS ESTALVIARAN EN SOCORRISTES.

Passaport a Munic. EL BARÇA NECESSITA GUANYAR PER 2 GOLS.

Informació emesa el dilluns 23 d'abril sobre els premis del programa Continuarà en la seva 16 edició.

Ja fa setze anys que el Continuarà aplega els seus amics i col.laboradors la vetlla de Sant Jordi. A banda d'una excusa inmillorable per trobar-se, el programa premia alguns dels representants de les arts, de les lletres i de les tendències que més s'han fet sentir al llarg de l'any.

És un premi força dolç el d'enguany: el premi "xocolata" i n'hi ha 15:

- Ferran Adrià (per Bulli foundation)

- Enric Ruiz- Geli, arquitecte

- Maika Makovski, compositora i cantant

- Cristina Blanco, actriu, Elena Serra, guionista i Oriol Sala-Patau, productor (Curtmetratge "Ahora no puedo")

- Josep Maria Pou, director i actor

- Javier Mariscal, dissenyador

- Santiago Posteguillo, escriptor. Autor de "Los asesinos del emperador"

- Javier de las Muelas, cocteler

- Nani Marquina, dissenyadora

- Kike Maíllo, director i Clàudia Vega, actriu, per la pel·lícula "Eva"

- Fundacio Miró (Rosa Maria Malet)

- Sol Picó, coreògrafa

- Cervezas Moritz

- Gabi Martinez, escriptor. Autor de "Només per a gegants"

- Salvador Sunyer, (Director Temporada Alta)

Als carrers de Catalunya, per unes hores, la crisi ha deixat d'existir. Milers de persones compren roses i llibres tot celebrant una de les diades més nostres, més nostrades i oblidant, per un dia, que avui s'ha confirmat que Espanya ha entrat en recessió, és a dir, que l'economia no creix. Els passejos plens de flors a totes les ciutats i les llibreries d'arreu han acaparat, per sobre d'altres notícies, tota l'atenció, i amb molt d'èxit. De roses, per exemple, esperen arribar a una xifra de vendes de 7 milions.

Les novetats tecnològiques contrasten amb les llibreries centenàries de Barcelona, que són cada cop més minoritàries. En queden molt poques que puguin presumir d'haver viscut més d'un segle de vida i en una data com la d'avui agafen impuls per continuar envellint amb orgull entre els nous establiments de la ciutat.

Artur Mas anuncia que la Generalitat haurà de fer noves retallades després que el govern central no ha pagat els diners compromesos amb Catalunya. El Presient de la Generalitat adverteix que convocarà eleccions anticipades si l'Estat intervé l'autonomia catalana.

El Barça es juga demà el pas a la final de la Lliga de Campions que es disputarà el 19 de maig a Munic. Els blaugrana han de remuntar l'un a zero del partit d'anada contra un Chelsea que es preveu ultradefensiu.

Optimisme entre floristes i llibreters perquè enguany és laborable. DIADA DE SANT JORDI.

Els floristes esperen vendre 7 milions de roses i els llibreters esperen facturar més de 17 milions d'euros.

El Sant Jordi més auster. MAS ANUNCIA MÉS RETALLADES.

El crim de Santaló, a judici. L'ASSASSINAT ES VA ENCARREGAR A UN SICARI

Queda la Champions. EL BARÇA VOL REMUNTAR CONTRA EL CHELSEA.

23 d'abril, els carrers s'omplen de parades de roses i llibres... El sector de la flor i els llibreters són optimistes i esperen superar les vendes de l'any passat. Cruen que el fet que caigui en dilluns els beneficia... Fins a 7 milions de roses esperen vendre els floristes.

Artur Mas presideix una celebració de Sant Jordi marcada per l'austeritat. Un centenar de personalitats, entre les quals, el cardenal aquebisbe de Barcelona i el Ministre de l'Interior, han assistit a la Missa i la benedicció de la rosa El president Mas admet, en una entrevista, que Catalunya pot ser intervinguida i que caldrà fer més retallades.

Comença el judici per l'assassinat de l'exdirector del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona, encarregat a un sicari presumptament per un empleat a qui volia acomiadar. El fiscal demana 25 anys de presó per a ell, pel seu cunyat i els dos suposats sicaris. La víctima va rebre un tret al carrer Santaló.

Després de dir adéu al títol de Lliga, el Barça centra totes les esperances a la Champions. Els blaugrana volen remuntar demà el gol que van encaixar a Stamford Bridge i jugar la tercera final d'aquesta competició en 4 anys. Necessiten fer un mínim de 2 gols contra un Chelsea que es preveu ultradefensiu.

  • Este Sant Jordi se espera vender hasta 7 millones de rosas
  • La producción en Catalunya es insuficiente y se importa de Holanda y Sudamérica
  • El clásico Barcelona-Madrid ha incrementado el número de rosas de colores azulgrana

El Gran Teatro del Liceu, en Barcelona, ha celebrado un concierto especial titulado "El alma del Liceu". Un acto de agradecimiento para los espectadores, que vieron como se tuvo que suspender una parte de la programación.

Protesta en Barcelona contra los recortes en educación, convocada por asociaciones y entidades de la comunidad educativa que agrupan sindicatos, maestros, padres y alumnos.

En Barcelona, última ronda de declaraciones ante el juez Castro por el caso Nóos. Geli confirma que firmó con el Instituto Nóos un convenio de colaboración por valor de 35.000 euros.

10 mil milions d'euros. Aquesta és la quantitat de diners que el govern espanyol espera estalviar amb els ajustos sobre la sanitat i l'educació que avui ha aprovat. Aquesta mesura ja s'esperava, i per això la sorpresa ha estat en un altre terreny, el de les televisions. L'executiu del PP ha decidit que els canals autonòmics es podran privatitzar. S'ha aprovat també un decret llei per tal de nomenar el nou president de RTVE. Diu el govern que la negociació amb el PSOE per acordar aquest càrrec era en un carreró sense sortida.

Els estudiants reben amb pessimisme l'anunci de l'augment de taxes universitàries que creuen que perjudicarà la qualitat de l'ensenyament públic. Molts d'ells temen no poder fer front a aquest encariment.

Convergència i Unió ha presentat esmena a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat. CiU acusa al govern del PP de deslleialtat cap a Catalunya però confia que el govern rectifiqui.

La guardia civil desmantella a Barcelona un laboratori de droga on es fabricava heroina i cocaina. La instal·lació treballava per diferents xarxes de narcotraficants.

El Barça rep demà el Madrid en un clàssic en què es jugaran mitja lliga. Els blaugrana s'han entrenat aquesta tarda encara amb el dubte d'Alexis Sánchez. Els de Guardiola són conscients que necessiten una victòria per posar-se a 1 punt dels blancs i continuar somniant amb ser campions.

El Consell de Ministres aprova els decrets llei que desenvolupen les mesures per estalviar 10mil milions d'euros... En els 7mil milions que es gastaran de menys en Sanitat, s'inclouen mesures com l'augment del copagament dels medicaments. L'estalvi de 3mil milions en Educació contempla un encariment de les matricules universitarias fins en un 66%.

Augmenta d'un 60% el nombre de treballadors afectats pels expedients de regulació d'ocupació durant el primer trimestre. A catalunya, en total, s'han presentat més de 1.400 expedients per prop de 21mil treballadors. La major part són a la indústria i tenen caràcter temporal.

Els accidents de trànsit a Barcelona gairebé s'han doblat en el que portem d'any. Segons la Guàrdia Urgana circulen menys vehicles però els que ho fan, corren més. Per això fins els 27 d'abril, posaran ràdars mòbils camuflats en les vies amb més sinistralitat com l'Avinguda Diagonal, la Meridiana o el carrer Aragó. També a les zones 30.

Desmantellat a Barcelona un important laboratori que preparava droga per encàrrec. Els quatre detinguts oferien el seu servei a bandes de narcotraficants que s'estalviaven així la logística necessària per fer-ho. En l'operació, la Guàrdia Civil els ha intervingut 10 quilos d'heroïna, més de 200 grams de morfina i 20 de cocaïna.

El Barça i el Madrid ultimen els detalls per al clàssic de demà al Camp Nou en què es jugaran mitja lliga. Els blaugrana s'entrenaran aquesta tarda pendents d'Alexis mentre que els blancs ja ho han fet aquest matí. Karanka ha dit que no vindran a empatar per mantenir l'avantatge de 4 punts.