Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els contractes temporals de setmana santa han donat un respir a les llistes d'aturats dels serveis d'ocupació. A catalunya, a l'abril, l'atur ha baixat de més de 2.500 persones, una xifra quatre vegades inferior a la del mateix mes de l'any passat. És el segon mes consecutiu de descens... mentre que al conjunt de l'estat baixa per primer vegada en 8 mesos.

El Consell Assessor per a la reactivació econòmica i el creixement condiciona el Pacte Fiscal a que Catalunya surti de la LOFCA, el règim de finançament comú de les autonomies... Així li han fet saber, aquest migdia, al president de la Generalitat a qui li han entregat el seu informe al respecte.

Declara als jutjats de Terrassa l'imam acusat d'incitar a la violència contra les dones en dos dels seus sermons.. Abdeslam LA-O-USI ha rebutjat qualsevol incitació a la violència i ha dit que les seves paraules s'han tret de context. És la primera vegada que dona explicacions perquè abans s'havia negat a fer-ho davant els mossos

Hisenda tomba els plans d'ajust d'alguns ajuntaments catalans entre els quals el de Cunit, al Baix Penedès, i el d'Anglès, a la Selva... Els demana fer "més sacrificis" per poder accedir al crèdit que necessiten per pagar als proveïdors. Els alcaldes dels dos municipis anuncien ajustaments dràstics i diuen que el cost social serà alt.

El Barça i l'Espanyol s'enfronten demà en un derbi en què cap dels 2 s'hi juga res... Els blaugrana, però, volen que Guardiola tingui un gran comiat del Camp Nou i ajudar a Messi en la lluita pel pitxitxi. Els blanc-i-blaus, donar una alegria a l'afició després d'haver dit adéu a Europa.

A Catalunya baixa per segon mes consecutiu per l'efecte de la Setmana Santa. L'ATUR DÓNA UN RESPIR.

Nova proposta de finançament. CATALUNYA HAURIA DE TENIR UN SISTEMA PROPI.

Declara l'imam de Terrassa. DIU QUE L'HAN MALINTERPRETAT.

Tombats els plans d'ajust. CUNIT I ANGLÈS, AMB L'AIGUA AL COLL.

Derbi descafeïnat. GUARDIOLA S'ACOMIADARÀ DEL CAMP NOU.

Nos vamos al Salón de Comic de Barcelona, donde dos de sus protagonistas están de cumpleaños: uno es japonés y cumple 40, Mazinger Z y el otro llega de una galaxia muy lejana, cumple 35 y atiende a las siglas R2D2.

El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, ha elogiat avui les mesures econòmiques adoptades pel Govern de Mariano Rajoy, però considera que encara són necessàries més reformes estructurals. La reunió del Banc Central Europeu que s'ha fet a Barcelona tenia per objectiu formal fixar els tipus d'interés, però en un sentit més ampli s'ha volgut interpretar com una anàlisi de la situació econòmica espanyola.

El President Mas farà una crida a la societat catalana per reivindicar el pacte fiscal. El ministre Luis de Guindos diu que el problema no és de blances fiascals sino de contenció del deute.

La Generalitat proposa al govern Rajoy cobrar cinc euros per día d'estada a l'hospital. Ho ha dit el conseller Mas-Colell que creu insufients les retallades del Govern de l'Estat.

Milers d'universitaris marxen contra la pujada de les taxes universitaries. La manifestació, que ha estat molt vigilada per la policia, ha transcorregut sense que es produis cap incident.

Des de les 7 de la tarda el Reial Madrid celebra amb la seva afició el títol de Lliga aconseguit ahir a Bilbao. Milers de seguidors madridistes gaudeixen de la festa al llarg del recorregut que ha dut l'equip blanc en un autocar descapotable des del Santiago Bernabéu fins a la Cibeles,

El conseller de economía de Cataluña ha pedido al Gobierno que permita a la Generalitat aplicar nuevas medidas de copago sanitario que vayan más allá de las que ya se han planteado. Mas Colell propone pagar por cada noche que se pase en un hospital.

En Barcelona, en la reunión del Banco Central Europeo, se ha tomado como primera decisión mantener los tipos de interés. Una estrategia que persigue, Iliana Viera, estimular la actividad económica para salir de la recesión.

El Consell de Govern del Banc Central Europeu es reuneix per primera vegada a Barcelona. Les 23 màximes autoritats de la política monetària europea fixen les linies d'actuació per aquest mes. Anit, el President de la Generalitat els va oferir un sopar, en el que va demanar que les políitiques d'austeritat s'acompanyin de mesures de reactivació... Un objectiu que està damunt la taula a la reunió d'avui.

El Conseller d'Economia proposa cobrar 5 euros per dia d'ingrés hospitalari i que els ciutadans amb ingressos superiors als 100mil euros anuals paguin el 100% del preu dels medicaments. Mas-Colell creu que les mesures que ha pres el govern central són insuficients i reclama que li deixin fer.

Nova jornada de vaga i manifestacions, la tercera, convocada per la Plataforma en defensa de la Universitat Pública contra l'augment del preu de les matrícules i les retallades. Al matí, grups d'estudiants han tallat l'autopista AP 7 a Bellaterra i l'avinguda diagonal de Barcelona. La Generalitat assegura que l'activitat a els aules és l'habitual.

De Frankenstein a Mazinger Z, que celebra 40 anys, passant pels androides de La guerra de les galàxies. Els robots són els protagonistes de la nova edició del Saló del Còmic que obre portes avui a Barcelona. Una edició que ret homenatge als 50 anys de Cavall Fort i a la història del còmic xinès.

El Reial Madrid guanya a San Mamés el seu trenta-dosè títol de lliga després de superar l'Athletic de Bilbao per 3 a 0. La victòria blanca va fer inútil la golejada del Barça al Màlaga amb un hat trick de Messi, que ja té el rècord de gols en una temporada amb 68.

La política monetària de la zona euro pel maig es decideix Barcelona. REUNIÓ BANC CENTRAL EUROPEU.

Mas-Colell vol més mesures. PROPOSA COBRAR 5 EUROS PER DIA D'INGRÉS.

Nova protesta universitària. CONTRA L'AUGMENT DE LES MATRÍCULES.

30è Saló del Còmic de Barcelona. ELS ROBOTS S'APODEREN DE LA MOSTRA.

El Madrid, campió. MESSI BAT EL RÈCORD DE GOLS DE MÜLLER.

El consejo de Gobierno del Banco Central Europeo se reúne hoy en Barcelona en medio de un amplio dispositivo de seguridad. Las previsiones apuntan a que mantendrá los tipos de interés al 1%. El BCE debatirá también sobre si hay que apostar por el crecimiento junto a las políticas de ajuste.

El Banco Central Europeo celebrará este jueves en Barcelona su Consejo de gobierno. Agentes de Vigilancia Marítima controlan estos dias todo el litoral en Barcelona.

Potser ja n'hi ha prou de retallades i ara cal estimular l'economia. Aquesta és una de les idees que avui ha defensat el president del Parlament europeu, el socialista Martin Schulz. Aquest polític alemany, que és de visita a Barcelona, defensa també que les transaccions financeres de les grans empreses paguin taxes. Aquesta mesura, pensa el president del Parlament europeu, permetria recaptar uns diners molt necessaris per lluitar contra la crisi.

8 mil agents de tots els cossos blinden ja Barcelona per la reunió del Banc Central Europeu. Les forces de seguretat escorcollen tots els edificis relacionats amb la reunió i fins i tot la guardia civil controla els accesos per mar.

La Generalitat estudia aplicar a Catalunya la proposta del Govern central i que els funcionaris no cobrin la totalitat del salari durant els tres primers mesos de baixa. Ho ha dit avui la vicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega.

Tècnics de l'Ajuntament de Barcelona treballen per esbrinar les causes de l'avaria que ahir va atrapar sis persones al monument de Colom. Alguns turistes han intentat avui pujar-hi, però no se sap quan es tornarà a reobrir l'accés.

El Barça juga hores d'ara contra el Màlaga en el primer partit al Camp Nou des que Guardiola va anunciar que no seguirà. Si els blaugrana perden, el Reial Madrid serà matematicament campió de lliga. De totes maneres, l'equip de Mourinho depèn de si mateix i amb una victòria a San Mamés celebraria el títol.

La policia extrema la vigilància a l'aeroport del Prat i les fronteres davant la inniment reunió de Banc Central Europeu sota la presidencia de Mario Draghi i l'assistència dels governadors de 17 paisos. Desde divendres, la policia ha detingut 17 persones a les fronteres i ha denegat l'entrada a altres 43. La vigilància a la ciutat de Barcelona també s'ha reforçat amb la presència de 200 antidisturbis de la Guàrdia Civil. 8mil agents de tots els cosos vetllen per la seguretat.

El Ministre d'Economia assegura que el govern Bolivià compensarà Red Elèctrica per la seva nacionalització. De Guindos descarta que hagi un risc generalitzat d'expropiacions a llatino amèrica i diu que aquest cas no té res a veure amb l'expropiació per part del govern argentí de la filial de Repsol.

Des d'avui, per presentar una demanda o un recurs en l'àmbit civil i en el contenciós administratiu s'han de pagar entre 60 i 120 euros si la quanitat reclamada supera els 3mil euros. A la tardor, s'hi sumarà la nova taxa anunciada pel govern central. L'advocacia catalana ha alertat de la doble imposició a Catalunya

3 de cada 10 dones d'entre 18 i 25 anys tenen el virus del papil.loma humà. I el 80% poden desenvolupar una lesió, o fins i tot un càncer d'úter o d'anus. Són dades del primer estudi epidemiològic a gran escala fet a Espanya. Els investigadors recomanen vacunar les dones d'aquesta franja d'edat com a mesura de prevenció.

El Barça rep aquesta nit el Màlaga en el primer partit al Camp Nou des que Guardiola va anunciar que no seguirà. S'espera un primer homenatge de comiat de l'afició al tècnic blaugrana en un partit on el màxim interès serà veure si Messi marca, per aspirar al pitxitxi i la Bota d'Or.

8 mil agents vetllen per la seguretat, 17 detinguts a les fronteres des de divendres. REUNIÓ BANC CENTRAL EUROPEU.

Nacionalització de Red Elèctrica. DE GUINDOS:NO HI HA RISC DE GENERALITZACIÓ.

Entren en vigor les taxes judicials. PODEN ARRIBAR ALS 120 EUROS PER SERVEI.

Virus del papil.loma humà. 3 DE CADA 10 DONES MENOR DE 25 ANYS EL TÉ.

Primer homenatge. EL BARÇA REP AVUI EL MÀLAGA AL CAMP NOU.

El puente ha terminado con sobresalto para seis turistas que han pasado 7 horas atrapados en el mirador de la torre de Colón en Barcelona. Se había averiado el ascensor que cubre los 60 metros del monumento. Eran cuatro españoles y dos japoneses y los han rescatado los bomberos con una grúa.

Seis turistas permanecen atrapados desde las 10.00 horas de la mañana del martes en el mirador del monumento a Colón, al estropearse el ascensor de acceso, ante lo que los Bomberos han intentado primero acceder en helicóptero para poder proceder a su rescate y ahora lo intentan con una grúa.

Según han informado a Efe fuentes municipales, los seis turistas, algunos de ellos japoneses y otros españoles, llevan desde las 10.00 horas atrapados en el mirador, tras subir con el ascensor, si bien el aviso no se ha producido hasta las 10.47 horas.