Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Govern aprova els decrets per gastar 10.000 milions menys en Sanitat i Educació. MÉS ESTALVI.

Més expedients d'ocupació. 20.700 TREBALLADORS, EL PRIMER TRIMESTRE.

Més accidents a Barcelona. A MENYS COTXES, MÉS VELOCITAT.

Droga per encàrrec. ELS 4 DETINGUTS LA VENIEN A NARCOTRAFICANTS.

El Camp Nou es prepara per viure una nit màgica. ARRIBA EL CLÀSSIC.

El portaveu del govern de la Generalitat, ha deixat molt clar que a Catalunya no només es pagarà l'augment per medicaments que ha decidit Madrid, sino que, a més, a casa nostra, és manté l'euro per recepta. Però encara es pot anar a més. Fancesc Homs no descarta, que com fan a altres països, que es cobri per ingressar a l'hospital o per ser visitar l'ambulatori. Molta gent a Catalunya expressava avui la sensació que posar-se malalt comença a ser un luxe.

El govern d'Artur Mas i Esquerra Republicana apropen posicions en el camí per reclamar el pacte fiscal. Coincideixen en que és esencial per Catalunya tenir la clau de la caixa dels diners.

Tres morts en un xoc múltiple entre dos caminos i una furgoneta a Juneda, a les Garrigues. L'alcalde de la població diu que fa molt de temps que denuncien la perillositat del punt on ha passat l'accident.

Badalona reuneix en una macrofesta 500 parelles que celebren les noces d'or. 100 d'aquestes parelles porten més de 50 anys de convivència.

El Barça ha tornat a la feina per preparar el partit de dissabte contra el Madrid després de la derrota d'ahir amb el Chelsea. Un partit clau per la remuntada a la Lliga.

La Generalitat assegura que l'euro per recepta es començarà a pagar a finals de juny. Una mesura que, a Catalunya, se suma a l'augment del copagament segons la renda que s'aplicarà a tot l'estat. Associacions de pacients i personal sanitari diuen que perjudica els més vulnerables. La generalitat demana valentia al govern central per perdre més mesures perquè considera insuficients les que han pres fins ara.

Hem de parlar d'un nou accident mortal... 3 persones han perdut la vida en una col·lisió entre un camió, una furgoneta i un turisme a la N-240 a Juneda, les Garrigues... L'accident ha obligat a tallar la via en els 2 sentits de la marxa.

CAIXABANK ha guanya 48 milions d'euros el primer trimestre de l'any, un 84% menys que l'any passat. Atribueixen la davallada a la provisió de més de 2.400 milions d'euros exigida pel govern. L'entitat continurà l'expansiío a l'America llatina malgrat l'expropiació de Repsol.

L'ONG Energy Control alerta que l'any passat es van detectar 16 drogues de síntesi noves a Catalunya. La majoria són estupefaents utilitzats en la recerca farmacològica, que no s'han testat en humans i, per tant, es desconeixen els efectes secundaris. Segons l'informe, la cocaïna és la droga més adulterada.

Un equip de la Vall d'Hebron descobreix que la síndrome de l'intestí irritable, fins ara associada a l'estrès i la dieta, també té causes bilògiques. Això obre la porta a un diagnòstic més precís i al desenvolupament de nous tractaments per curar una malaltia, que pateixen el 15% dels espanyols.

El Barça haurà de remuntar, dimarts al Camp Nou, si vol ser a la final de Munic. Drogbà va marcar l'1 a 0 en l'única ocasió que va tenir el Chelsea... Els blaugrana, en canvi, van xutar a porta fins a 24 vegades, però NO hi va haver manera de que la pilota entrés.

A Catalunya s'aplicarà a més del copagament segons la renda. ES MANTÉ L'EURO PER RECEPTA.

Accident mortal de trànsit. 3 PERSONES HAN MORT A LA N-240 A JUNEDA.

Menys guanys per Caixabank. CONTINUARÀ L'AMÈRICA LLATINA.

La cocaïna, la droga més adulterada. DETECTADES 16 DROGUES DE SÍNTESI NOVES.

Intestí irritable. DESCOBREIXEN QUE HI HA CAUSES BIOLÒGIQUES.

Al Barça li tocarà remuntar. VA PERDRE PER 1-0 AL CAMP DEL CHELSEA.

Avui hem vist al Rei molt afligit a la sortida de l'Hospital. I a més l'hem sentit demanar perdó, un fet insòlit. La caiguda a Botswana va ser, avui s'ha vist clar, una caiguda molt forta. La del rei demanant perdó és sens dubte una de les notícies del dia. Però avui també tenen molta trascendència els canvis que s'anuncien a la sanitat.

El govern vol establir el copagament dels medicaments pels pensionistes que abonaràn entre 8 i 18 euros segons la pensió que cobrin. També pagaran més els treballadors; que segons la renda podran arribar a sufragar el 60% del medicament.

El conseller d'industria de la Generalitat no és partidari de mesures de represàlia contra l'Argentina i defensa anar als Tribunals d'Arbitratge. La Generalitat no amaga la preocupació per les empreses catalanes en aquell pais i diu que ara no és bon moment per invertir-hi

Alcaldes i ecologistes de l'Alt Empordà contraris a la venda d'una finca del parc dels aiguamolls que pertany a la Generalitat. L'Institut Català del sol l'ha posat a la venda per dos milions i mig d'euros.

El Barça vol fer aquest vespre un pas de gegant cap a la final de la Champions al camp del Chelsea. Els de Guardiola apostaran com sempre pel seu futbol d'atac tot i que després tindran la tornada a casa. 3 mil aficionats els donaran suport a Stamford Bridge.

El rei Joan Carles s'ha disculpat públicament pel seu viatge per caçar elefants a Botswana, en la seva primera aparició pública. Ha estat a la sortida de l'Hospital San José de Madrid on el van operar del maluc per un accident durant aquest viatge. Un episodi que ha provocat molta polèmica entre els partits de l'oposició que consideren poc oportú que el rei viatgi en un moment de crisi,i perquè ha quedat en entredit si s'havia informat a la Moncloa d'aquest viatge.

El Govern proposa que els pensionistes paguin un 10% dels medicaments i els treballadors en actiu un 50% com a mínim, en lloc del 40% actual. Són algunes de les mesures que ha posat damunt la taula a la reunió amb les Comunitats Autònomes per estalviar 3.700 milions d'euros. El Conseller de Salut Boi Ruiz ha dit ,abans d'entrar a la reunió, que Catalunya ja ha fet prou sacrificis .

Dilluns comença la recollida de signatures per presentar al congres dels diputats una Iniciativa legislativa popular per demanar la dació en pagament de l'habitatge amb caràcter retroactiu. Perquè tiri endavant calen 500mil signatures abans del 31 d'octubre. Entre 2007 i 2011 s'han produït a Espanya 350mil execucions hipotecàries.

El preu de l'habitatge cau més d'un 7% el primer trimestre de l'any, i ja acumula una caiguda de més del 25% des de l'inici de la crisi, el 2008. Llogar una oficina a Barcelona és també més barat. Fins un 40% al centre de la ciutat. Tot i això moltes empreses aposten per instal.lar-se en noves àrees de negoci com el 22-arroba amb espais més grans, eficients i econòmics.

Guardiola preveu una eliminatòria amb pocs gols i que es decidirà al Camp Nou. El Chelsea té la baixa del central brasiler David Luiz, pels dos partits, i està per veure si, al davant, juga Drogba o Fernando Torres. En qualsevol cas, l'espectacle sembla garantit.

Deixa l'hospital després de quatre dies i reconeix que s'ha equivocat. EL REI ES DISCULPA.

Retallades a la sanitat. ESTUDIEN AUGMENTAR EL COPAGAMENT.

ILP per la dació en pagament. DILLUNS COMENÇA LA RECOLLIDA DE SIGNATURES.

Cau el preu dels pisos. LLOGAR UNA OFICINA, UN 40% MÉS BARAT.

Primer pas cap a Munic. EL BARÇA OBRE LA SEMIFINAL AMB EL CHELSEA.

A la cimera econòmica mundial que es fà a Méxic, Mariano Rajoy ha titllat avui DE decisió injustificada l'expropiació de la filial YPF de Repsol. Diu el president espanyol, que és un fet que trenca les bones relacions entre Espanya i l'Argentina i crea un greu precedent. Mentrestant des d'Espanya, el president de Repsol, Antoni Brufau, diu que reclamaran 8 mil milions d'euros al govern argentí per l'expropiació i que presentaran una denuncia davant el Banc Mundial.

El govern de la Generalitat es mostra preocupat per si les empreses catalanes a l'Argentina també poden correr perill. L'executiu català demana a les autoritats espanyoles que siguin més eficaces en la defensa dels interessos d'aquestes empreses.

Mestres, associacions de pares i sindicats contra la iniciativa del govern de Madrid d'incrementar els alumnes per aula. La consellera Irene Rigau també critica que s'intenti influir en el funcionament del model educatiu que s'aplica a Catalunya.

El president de la multinacional farmacèutica Grifols demana al govern central que es torni a permetre comprar sang. Diu que seria una bona iniciativa perquè molts aturats podrien obtenir uns diners que els ajudarien.

El Barça s'entrena a Stamford Bridge per preparar el partit de demà contra el Chelsea. Guardiola creu que l'equip londinenc no jugarà per venjar-se de l'eliminació de fa 3 anys amb el gol d'Iniesta sinó per arribar a la final de la Champions.

Així de contundent ha estat la resposta del president de Repsol, Antoni Brufau, a l'expropiació del 51% de l'empresa per part del Govern argentí. I ha valorat en 18.300 milions de dòlars (prop de 14.000 milions d'euros) la compensació que pensa demanar a través d'un arbitratge internacional. El Govern anuncia mesures diplomàtiques i industrials.

Sindicats de l'ensenyament i associacions de pares criden a la participació a la manifestació convocada , dissabte a Barcelona, contra les retallades anunciades pel govern espanyol i que, inclouen, l'augment d'alumnes per aula i la no substitució de les baixes inferiors a 10 dies. Irene Rigau apel·la a les retallades que ja s'han fet a Catalunya per no aplicar-ne més...

I una proposta pels qui busqueu què regalar per Sant Jordi. Qualsevol ja pot tenir un llibre amb la història de la seva vida. Una empresa catalana escriu biografies per encàrrec .Una manera, diuen, de què els nostres orígens i arrels no quedin en l'oblit .

El Barça està concentrat des d'anit en un hotel de Londres de cara a l'anada de les semifinals de la Champions amb el Chelsea. Els blaugrana tornaran a trepitjar, aquesta tarda, la gespa d'Stamford Bridge gairebé tres anys depsrés de l'històric gol d'Iniesta.

Ràdio Nacional va entregar anit els premis Sant Jordi de Cinematografia... Van pujar a l'escenari cares tan conegudes com la de Michelle Jenner, com a millor actriu pel film 'No tengas miedo' i Julieta Serrano, premiada per la seva àmplia trajectòria. El cinema d'animació es va endur el guardó a la millor pel·lícula espanyola dirigida per Javier Mariscal i Fernando Trueba... i José Coronado, va ser premiat com a millor actor pel seu paper a 'No habrá paz para los malvados'. La Rosa de Sant Jordi a la millor película espanyola va ser per "La piel que habito" de Pedro Almodovar

Brufau la considera ilegítima i injustificable. La valora en 18.300 milions de dòlars. EXPROPIACIÓ DE REPSOL.

La Borsa aguanta. LES ACCIONS DE REPSOL BAIXEN UN 6%.

Nova retallada en educació. CONVOCADA UNA MANIFESTACIÓ EN CONTRA.

El llibre de la teva vida. UNA EMPRESA FA BIOGRAFIES PER ENCÀRREC.

Concentrats a Londres. EL BARÇA NOMÉS PENSA EN EL CHELSEA.

Aragón, Cataluña y Baleares están en alerta por riesgo debido a los fuertes vientos.

Sus efectos en Girona. Rachas de hasta 130 kilómetros por hora. El viento vuelca autocaravanas y han tenido que desviar a los vehículos pesados en la N-260. Consecuencias también en la playa de llançà. Cuatro provincias están en alerta por riesgo importante de viento y oleaje. Hoy superaban los dos metros y medio. Los bomberos de la capital aragonesa han recibido más de 120 llamadas de incidencias, la mayoría por caída de ramas o mobiliario urbano.

La Generalitat considera que el govern central torna a envaïr algunes competències. En aquest cas són les d'Ensenyament. El ministre José Ignacio Wert aplicarà una retallada addicional de 3.000 milions d'euros. Avui ha explicat que ho farà ampliant un 20% el nombre d'alumnes per classe i incrementant fins a 25 les hores lectives per als professors. Aviat, doncs, podriem veure aules amb prop d'una quarantena d'alumnes.

El net gran dels reis, Froilà abandona l'hospital el mateix dia que el princep Felip assumeix l'agenda del rei. Mentrestant, els partits polítics aviven la polèmica sobre la transparència de les activitats de la casa reial.

L'Argentina expropia YPF, la filial de Repsol. Ho ha anunciat la presidenta Cristina Fernández de Kirchner després de tres mesos de tensió i malgrat la pressió d'Espanya. L'estat passaria a controlar la majoria de les accions expropiades, el 51%.

Ràdio Nacional d'Espanya entrega a aquesta hora els premis Sant Jordi de Cinematografia. En aquesta cinquanta-sisena edició hi ha una desena de premiats que a aquesta hora comencen a desfilar per la catifa vermella.

El Barça ha marxat aquesta tarda cap a Londres per enfrontar-se dimecres al Chelsea a l'anada de les semifinals de la Champions. Afellay i Keita són les novetats en la convocatòria. En el record de l'expedició està el gol d'Iniesta que fa tres anys els va donar el pas a la final.

En Barcelona, ha comenzado el juicio contra 23 personas acusadas de robar en elpuerto un contenedor con más de 400 kilos de cocaína. Entre los procesados hay siete guardias civiles y dos policías nacionales. Un arrepentido ha explicado cómo actuaba la banda y ha involucrado a los agentes.