Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Unió Democràtica de Catalunya obre a Sitges el 25 congrés del partit amb questions pendents com ara la relació amb el Partit Popular, amb el que es poden plantejar la ruptura, i amb el debat obert sobre l'autogovern català. Duran i l Lleida torna a presentarse encapçalant una candidatura que rebutja l'independentisme i aposta per l'estat confederal. I té per primer cop una candidatura alternativa, la de Josep maria Vila d'Abadal que defensa l'estat propi.

El president de la Generalitat demana comprensió als ciutadans davant les retallades i assegura que per preservar l'Estat del Benestar cal avançar sense pressa i prescindint del que no és necessari. Artur Mas ha estrenat a Port Aventura la Muntanya Russa més alta d'Europa, Shambala que ha costat 25 milions d'euros.

Unes 25.000 persones a Catalunya pateixen fàtiga crónica, una malaltia que no té cura, incapacitant i difícil de diagnosticar. En el dia mundial de la fatiga crònica els experts remarquen la necesitat que es destinen més recursos a la recerca i alerten de la incomprensió que suvint envolta aquests malalts tan a l'àmbit familiar com a la feina.

El moviment dels Indignats es reactiva... i a tres dies del primer aniversari del 15M preparen noves movilitzacions entre les quals la manifestació que recorrerà aquesta tarda el centre de Barcelona. Centren la protesta a que es destinin diners públics per rescatar bancs i contra la reforma laboral i defensen,entre altres punts, una educació i una sanitat pública de qualitat

El Barça de bàsquet va perdre amb l'Olympiacós per 68 a 64 a les semifinals de l'Eurolliga. L'equip de Xavi Pascual no va estar a l'alçada d'una "Final Four" i va anar sempre a remolc dels grecs, dirigits per un gran ESPANULIS, autor de 21 punts. L'Olympiacós lluitarà pel títol amb el Cska de Moscou.

Arran la greu situació de Bankia i els dubtes generats sobre el sistema financer espanyol, el govern ha presentat avui una segona bateria de mesures de xoc. Entre d'altres punts, s'exigeix als bancs que facin una provisió de fons de 30 mil milions d'euros. Això representa triplicar els diners que, fins ara, estaven obligats a tenir per garantir la solvència. Les entitats que no puguin assolir aquestes xifres tindran ajudes monetaries, pero hauran de retornar-les a un interés del 10%. I, obligatoriament, els anomenats actius immobiliaris tòxics hauran de passar a societats fora del banc per ser venuts.

El sector immobiliari tem que la sortida al mercat dels habitatges de la banca faci caure encara més el preu de l'Habitatge. El passat més de març la venda de pisos va continuar a la baixa amb una caiguda del 22%.

Els preus es van apujar d'un 1'5% el passat més d'abril, l'increment més alt dels cinc últims anys. La greu situació econòmica està incidint ens els habits de compra i cada vegada es consumeix més pasta i arros.

En l'aniversari del 15 M, poc més de mig centenar de persones han acudit a la convocatoria per commemorar l'ocupació de la plaça de Catalunya. Durant el cap de setmana i fins dimarts, els indignats han fet una crida per convertir la plaça en una àgora del poble.

El CSKA de Moscou és el primer finalista de la Final Four de l'Eurolliga de bàsquet després d'imposar-se al Panathinaikós per un ajustat 66 a 64. El Barça Regal vol ser el rival dels russos... Però per aconseguir-ho haurà de guanyar l'Olimpiakós.

La Comissió Europea preveu que Espanya no aconseguirà rebaixar el dèficit d'aquest any fins 5,3% compromès i que el 2013 tampoc assolirà el 3% previst. De fet, preveu que en els dos casos, ses superi el 6%. El responsable dels afers econòmics de la Unió decidirà a finals de mes si demanen més mesures d'estalvi al govern de Mariano Rajoy.

Els preus es disparen un 1'4% a l'abril, el major increment registrat en 5 anys. Hi han contribuit l'encariment de la llum i de la roba i calçat pel final de les rebaixes. La pujada dels preus en un context de crisi té els seus efectes en el cistell de la compra. En 4 anys ha augmentat la venda de productes més econòmics com arròs, pasta , llegums i plats preparats.

Normalitat en la segona jornada de vaga dels treballadors dels Ferrocarrils de la Generalitat. Els serveis mínims s'han complert a diferència d'ahir quan els piquets van bloquejar alguns combois. Al matí, els treballadors han traslladat la protesta al carrer. Han tallat la Via Augusta de Barcelona durant 20 minuts.

Aquesta mena de casc és ple de neuroconnectors. Durant 15 dies serviran per escanejar el cervell de 160 estudiants i saber quines àrees s'activen en cada persona quan prenen decisions en equip. L'objectiu és saber les qualitats que configuren un líder.

Aquesta tarda arrenca a Istambul la final a quatre de l'Eurolliga de bàsquet. Obriran el foc el Cska de Moscou i el Panathinaikós i a les vuit el Barça s'enfrontarà a l'Olympiacós. Navarro i N'Dong jugaran, però ho faran minvats de facultats.

La UE diu que Espanya no el podrà reduir més enllà del 6,3%. OBJECTIU DE DÈFICIT.

Els preus. ÉS LA PUJADA MÉS ALTA EN CINC ANYS.

Segon dia de vaga a FGC. ELS SERVEIS MÍNIMS ES COMPLEIXEN.

Fusta de líders. LA NEUROCIÈNCIA EN BUSCA LES QUALITATS.

Pendents de Navarro. EL BARÇA OBRE LA FINAL4 AMB L'OLYMPIACOS.

Si el Guggenheim decidió abrir sedes por medio mundo, por qué no hacerlo con un museo dedicado a la marihuana. Algo así debió de pensar Ben Dronkers, impulsor del primer museo, el de Amsterdam, dedicado a la cultura de cannabis. Mañana abre su primera delegación en Barcelona, en un antiguo palacio del siglo XVI.

L'acció dels piquets a primera hora del matí impedeix que es compleixin els serveis mínims a la línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat davant la vaga convocada avui i demà. Els treballadors protesten contra la nova retallada salarial i l'estancament de la negociació del conveni col·lectiu. Els piquets han impedit la sortida dels combois de plaça Catalunya, i els que ho han fet anaven amb retard.

El Parlament aprova la llei que limita el dèficit de la Generalitat amb els vots de CIU i PP. La llei avança fins el 2018, dos anys menys del que obliga l'estat, el compromis de tenir dèficit zero, és a dir de no gastar més del que s'ingressa. La resta de l'oposició acusa CiU i PP de dogmatisme i d'escanyar l'economia.

Un de cada 10 adolescents catalans pateix depressió i un 10% dels nenors de 12 anys pot tenir dèficit d'atenció o hipercativitat. Són dades de l'associó espanyola de psiquiatria que insisteix en que el principal problema per tractar aquestes malalties és el diagnòstic. Denuncien que Espanya és l'unic país d'Europa on la psiquiatria infantil no és una especialitat acadèmica

Els vins D.O Empordà superen per primera vegada els quatre milions d'ampolles venudes en un any. En els ultims 4, han augmentat un 18% les vendes. Per això els viticultors empordanesos es plantegen introduir el producte en nous mercats, com el barceloní i potenciar l'enoturisme.

L'Atlètic de Madrid guanya l'Europa League en superar a la final l'Athletic de Bilbao per tres a zero. El colombià Falcao, amb dos gols, va ser l'heroi dels matalassers, que sumen dos títols en tres anys. Els bascos van quedar tocats, però volen refer-se a la final de Copa contra el Barça.

Els piquets impedeixen el compliment dels serveis mínims. VAGA DE 48 HORES A FGC.

Dèficit zero pel 2018. LLUM VERDA A LA LLEI D'ESTABILITAT.

Joves i malaties mentals. 1 DE CADA 10 ADOLESCENTS TÉ DEPRESSIÓ.

Augmenten les vendes d'un 18%. LA D.O EMPORDÀ TREU SUC A LES SEVES VINYES.

Falcao fa campió als matalassers. L'AT. DE MADRID GUANYA L'EUROPA LEAGUE.

Artur Mas ha assegurat avui al Parlament que Catalunya tindrà Hisenda pròpia. El president de la Generalitat diu que això s'aconseguirà per la via del pacte o per la via de la pròpia decisió. La presa de postura de Mas ha estat criticada per la líder del PP català i, per contra, avivada per Esquerra Republicana.

Davant la tempesta per la situació de Bankia, Mariano Rajoy crida a la calma i diu que el govern pendrà de forma immediata mesures per solucionar els problemes financers de la banca. Creixen els rumors sobre una imminent nacionalització.

Els Mossos d'Esquadra desallotgen un bloc de pisos de luxe a la Ronda Sant Pau de Barcelona ocupat des de 2010. En el decurs de l'operació, la policia ha detingut una persona i n'ha imputat altres 14 per usurpaciò de bens immobles.

La moda dels vestits de nuvia s'exposa aquests dies a la pasarela Gaudí de Barcelona. Aquest sector mou prop de 5 mil milions d'euros l'any i s'ha vist poc afectat per la crisi.

Carles Puyol afronta amb bon estat d'ànim l'operació al genoll a què se sotmetrà dissabte. Li sap greu perdre's la final de Copa i l'Eurocopa, però només pensa en recuperar-se. A més, ha afegit que de moment no té intenció de deixar la selecció.

Andrej Péjic escuchaba música tranquilo instantes antes de su primer desfile en España, ajeno al revuelo que se estaba montando acerca de su aspecto. fue el primero en salir a escena. No era la primera vez que el modelo bosnio se vestía de novia, pero ha sorprendido la naturalidad con la que encajó en una pasarela repleta de mujeres vestidas de blanco.

El Parlament vota la proposta de CiU, PSC, Iniciativa i Esquerra per demanar al govern central la creació d'un fons que permeti rescatar alguns peatges, és a dir suprimir-los o abaratir-los. Els fons es finançaria amb els impostos que paguen les concessionàries. El PP ja ha dit que hi votarà a favor, però alerta que el moment és inoportú. La proposició s'haurà de debatre al Congrés dels Diputats.

Més d'un milió 200mil persones a Espanya pateixen fatiga crònica, una malaltia incapacitatnt que provoca fatiga extrema i dolor. La majoria són dones però comença a detectar-se en nens i adolescents i cada cop afecta més homes.

Els Mossos d'Esquadra desallotgen un bloc de pisos de luxe a la Ronda Sant Pau de Barcelona ocupat des de 2010. L'edifici estava buit des de feia 15 anys i els okupes hi havien instal.lat l'històric centre cultural La Rimaia. Un grup de persones s'ha concentrat al voltant de l'edifici per rebutjar el desallotjament.

Carles Puyol s'ha mostrat animat avui per explicar davant de la premsa l'operació a què se sotmetrà dissabte. Ha dit que només pensa en recuperar-se i que creu que li queden 5 o 6 anys de futbol. Li sap greu perdre's la final de Copa i l'Eurocopa i, de moment, no pensa deixar la selecció.

Barcelona es vesteix de blanc fins divendres amb la Passarel.la Gaudí Núvies on un total de disset dissenyadors mostren les últimes tendències en moda nupcial. Avui és el torn de Jesus Peiró. I així preparaven la desfilada.

El Parlament vota una proposta per crear un fons de rescat dels peatges. RESCAT DELS PEATGES.

Artur Mas sobre Bankia. A MADRID TAMBÉ ES FAN COSES MALAMENT.

Fatiga Crònica. CADA COP AFECTA MÉS HOMES I FINS I TOT NENS.

Desallotgen La Rimaia. ELS PISOS DE LUXE PORTAVEN BUITS 15 ANYS.

Puyol no es retira de la selecció. DIU QUE HO FARÀ AL CAMP, NO AL QUIRÒFAN.

Los versos de Barcelona Poesía 2012 convierten la Ciudad Condal estos días en la capital europea del género poético.

Charlamos con Eduard Escoffet, coodirector del festival sobre una cita que con los años se consolida como una de las fundamentales en lo que a poesía se refiere (09/05/12)

"Legítima defensa". Sota aquest concepte el govern d'Artur Mas ha decidit un seguit de mesures polítiques i judicials per fer front a la que, segons l'executiu català, és una ofensiva recentralitzadora del govern de Mariano Rajoy. En aquest sentit, la Generalitat estudia la possibilitat de portar al Tribunal Constitucional els decrets del govern espanyol sobre educació i sanitat que, al seu parer, envaeixen competències de Catalunya.

El govern del PP nega que BANKIA hagi estat intervinguda mentre que Perez Rubalcaba reclama explicacions.... I la Comissió Europea adverteix que Bankia haurà de presentar un pla de viabilitat abans de rebre cap ajuda pública.

Avui ha començat una vaga de 3 dies a les escoles bressol de Barcelona. Els convocants denuncien que s'està canviant el model pedagògic i que implicarà l'agument del nombre d'alumnes per classe, la reducció del nombre d'educadors i la gestió externa d'algunes escoles.

La primatòloga experta en Ximpazés, Jane Goodall, denuncia a Barcelona les masacres humanes i les destrosses ecològiques a l'Africa degut a les mines de Coltan. Aquest mineral és un dels components bàsics als telèfons mòbils.

Carles Puyol es perdrà la final de la Copa del Rei i l'Eurocopa d'Ucraïna i Polònia per culpa d'una lesió al genoll dret. El defensa blaugrana va acabar amb molèsties el partit contra l'Espanyol i dissabte se sotmetrà a una artroscòpia que el tindrà 6 setmanes de baixa.

Els treballadors de les 92 escoles bressol municipals de Barcelona fan vaga des d'avui i fins dijous. Protesten per la reducció de l'aportació de la Generalitat que suposarà un augment d'alumens per aula, la reducció del nombre d'educadors i l'externalització de la gestió d'alguns centres.

Incertesa entre els pares i mares que aquest dies han de fer la preinscripció a les escoles bressol municipals perquè encara no saben el preu final que tindrà cada plaça. I és que la Generalitat no ha concretat en quant reduirà l'ajuda a aquestes escoles. Una retallada que repercutirà en el preu de la quota.

El Govern alerta contra el que qualifiquen "d'ofensiva recentralitzadora" de l'executiu de Rajoy. Vol blindar les seves competències i per això estudia recursos contra els decrets que modifiquen la jornada laboral dels mestres i les substitucions de primària i secundària i contra la llei orgànica d'universitats.

El PP perd 4 punts en intenció de vot respecte a les eleccions del 20 de novembre i el PSOE, en guanya 1. Amb tot, els populars obtindrien més del 40% dels vots si les eleccions es fessin avui i mantindrien una avantage d'11 punts sobre els socialistes. Segons l'última enquesta del CIS, Izquierda Unida passaria a ser a tercera força, puja un punt i mig, i CiU la cinquena per darrera de UPYD.

Carles Puyol s'operarà el proper dissabte del genoll dret i es perdrà la final de la Copa del Rei i possiblement també l'Eurocopa d'Ucraïna i Polònia. El defensa blaugrana va acabar amb molèsties el partit contra l'Espanyol i se sotmetrà a una artroscòpia que el tindrà 6 setmanes de baixa.