Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La greu situació que travessa Espanya és l'eix de les trobades, aquesta tarda, de Mariano Rajoy amb Josep Antoni Duran Lleida i Alfredo Pérez Rubalcaba. Rajoy demana el suport del PSOE i de CiU de cara a l'exigència d'una política de creixement que portarà a la cimera europea del juny. De la seva banda, el líder de CiU insisteix a Rajoy que la situació és d'emergència i que cal un pacte d'estat en materia econòmica.

Suspenen la cotitzacio de Bankia a la borsa fins que se sapiguen els balanços reals de l'entitat i quant diner necessitarà per sanejar-se. Aquesta tarda s'ha reunit el consell d'Administració del banc.

Els mossos d'esquadra detenen una dona de Mataró en relació a la mort violenta de dues àvies a la localtiat. La detinguda era la propietària d'una fleca i tenia les claus de la casa d'una de les ancianes mortes.

Clausuren un club de fumadors del barri de Gràcia de Barcelona per tràfic de drogues. La policia, que ha fet dues detencions, hi ha trobat marihuana per vendre i diverses quantitats d'haixix

Barça i Athletic Club es juguen d'aquí a dues hores l'últim títol de la temporada: La Copa del Rei. Els blaugrana volen acomiadar a Guardiola aixecant una altra Copa, mentre que els bascos volen acabar amb una sequera de 28 anys.

Suspesa la cotització a Borsa de BANKIA per evitar especulacions a l'espera de saber, aquesta tarda, quines quin finançament públic exacte necessiten per sanejar l'entitat. La última previsió del govern era d'uns 9mil milions d'euros però fonts financeres, que citen el Banc d'Espanya i l'empresa auditora, eleven la xifra a 15mil milions. El Govern no descarta crear un gran banc públic amb totes les entitats amb problemes. Seria el cas de Catalunya Caixa, si no troba comprador.

Avui, és dia de final! El Barça i l'Athletic de Bilbao es juguen, aquest vespre al Vicente Calderón, l'últim títol de la temporada: la Copa del Rei. Els blaugrana volen tancar l'era Guardiola amb un somriure mentre que els bascos volen trencar una sequera de 28 anys.

Milers d'aficionats del Barça són de camí a Madrid per donar suport al seu equip... 3.400 han sortit en autocar desde diferents punts de Catalunya. 1.300 hi van en tren i la resta, uns 11mil, es desplacen en avió i en cotxes particulars.

Els serveis socials dels hospitals atenen cada cop més famílies que tenen fills malalts i que s'han quedat a l'atur. Molts no havien necessitat ajuda abans... Una situació que agreuja encara més l'angoixa dels pares. Només a l'Hospital Sant Joan de Déu els serveis socials atenen cada anys 1.200 noves famílies.

Una estudiant catalana de 17 anys guanya el tercer premi a la competició de "genis de secundària" més important del món. És la Intel-UIsef, la fira de treballs d'investigació pre-universitària que se celebra a Pittsbburg, als Estats Units. Ella i un altre company, també català, són els primers de l'estat que hi han participat.

És la primera torre de l'Estat que mesurarà els efectes del canvi climàtic... Està al Delta de l'Ebre. Altres 8 s'instal.laran a la resta d'Españña. Permetran disposar de les primeres dades d'un espai geogràfic relativament reduït.

Suspesa la cotització a Borsa a l'espera dels comptes definitius. PENDENTS DE BANKIA.

Milers d'aficionats blaugrana seran a Madrid per donar suport a l'equip. A PUNT PER LA FINAL.

Serveis socials als hospitals. CADA COP ATENEN MÉS PARES A L'ATUR.

Concurs de genis. DOS CATALANS, ELS PRIMERS EN PARTICIPAR-HI.

Mesuradors del canvi climàtic. S'INSTAL.LEN DOS AL DELTA DE L'EBRE.

Esta tarde, el ministro de Educación se ha reunido con las comunidades autónomas para explicarles los cambios que va introducir en la asignatura Educación para la Ciudadanía. También, los requisitos académicos para obtener una beca a partir del próximo curso. Una reunión en la que los consejeros del PP han cerrado filas en torno a José Ignacio Wert. En el Ministerio de Educación.

La cita s'apropa; dimecres que ve cimera pel pacte fiscal. Mentrestant Artur Mas parla amb cada una de les forces del Parlament, intentant aconseguir unir-les sota una reivindicació unitaria. La tasca, però, no és fàcil. Per sorpresa, aquest migdia, el PSC i el PP de Catalunya s'han trobat i han llençat un missage: pot haver-hi un acord sobre el nou finançament, però ha de ser un acord de tots i no necesàriament el que proposa el President Mas.

Un de cada 4 nens catalans viu sota el llindar de la pobresa. Ho alerta un informe de la Unicef que explica que aquesta situació es dona en un 45% de les llars d'estrangers i en un 18% de famílies autòctones.

La policia s'especialitza cada vegada més per lluitar contra els grans grups de delinqüents internacionals. A Catalunya operen els agents del grup de delinqüència organitzada, experts en tècniques informàtiques i d'escolta.

Récord de visitants a l'exposició sobre indianes que es fa al museu d'Història de Barcelona. Aquestes teles estampades originàries de l'Asia van revolucionar la industria manufacturera de Barcelona i van transformar la ciutat.

Només falta un dia per la final de la Copa del Rei i al Vicente Calderón ja ho tenen tot a punt. L'Athlètic Club s'entrena d'aquí a uns minuts a l'escenari de la final mentre el Barça s'exercita a hores d'ara al Camp Nou.

Reunió sorpresa dels líders del PSC i el PP per acostar posicions sobre el nou model finançament de Catalunya. Navarro i Camacho reconeixen que hi ha diferències entre tots dos però estan disposat a parlar-ne. El president Mas tanca les converes prèvies a la cimera de dimecres vinent sobre el pacte fiscal amb els tres representants del grup mixt.

A Catalunya, 325mil nens viuen per sota el llindar de la pobresa, segons Unicef... Això vol dir que 1 de cada 4 menors no tenen les necessitats mínimes d'alimentació i salut cobertes. El nombre de families d'origen català per sota d'aquest llindar s'eleva al 18% i entre les d'origen estranger no comunitari arriba al 45% .

Els instituts catalans tenen fins l'1 de juny per demanar fer jornada intensiva el curs vinent. Molts ja ho han fet perquè creuen que augmentarà el rendiment dels alumnes. La federacio d'associacions de pares assaguren però que la mesura fomentarà les desigualtats socials. Des d'ensenyament diuen que serà reversible si els resultats són negatius.

La policia va detectar 662 grups de crim organitzat l'any passat a Espanya i en van desarticular més de la meitat. Es dediquen, sobretot, al tràfic de drogues, el blanqueig de capitals i els robatoris amb força. Entrem a la sala que emmagatzema - per ordre judicial - les converses dels sospitosos.

El Barça i l'Athletic de Bilbao es juguen demà a Madrid l'últim títol de la temporada: la Copa del Rei. Tots dos equips faran, aquesta tarda, els últims entrenaments... Els de Guardiola els faran al Camp Nou i els de Bielsa, al Calderón.

PSC i PPC parlen del nou model de finançament per a Catalunya. REUNIÓ SORPRESA.

Pobresa a Catalunya. AFECTA 1 DE CADA 4 NENS.

Jornada intensiva als instituts. TENEN FINS L'1 DE JUNY PER DEMANAR-LA.

Lluita contra el crim organitzat. DETECTATS 662 GRUPS A ESPANYA EL 2010.

Tot a punt per a la final. BARÇA I ATHLETIC ES JUGUEN DEMÀ LA COPA.

A Brussel.les, aquesta tarda-nit, cimera europea important per intentar definir estratègies contra la crisi. És una reunió que, per influència del nou president francés, François Holande, s'ha batejat com "del creixement". I a migdia, a París, previa a la cimera, trobada d'Hollande amb Mariano Rajoy. Ambdos mandataris han coincidit en la necessitat d'aturar els atacs sobre els deutes sobirans i Rajoy ha assegurat que el sistema bancari espanyol no necessita un rescat europeu.

El ministre d'economia afirma que l'Estat aportarà el diner necessari per sanejar Bankia i poder vendre l'entitat. El PSOE demana a de Luis de Guindos que es depurin responsabilitats contra els gestors del banc.

La fàbrica de Nissan a Barcelona fabricarà la primera furgoneta eléctrica de la companyia. Aquest nou model suposarà una inverssió de 100 milios d'euros i la creacio de 700 llocs de treball.

Neguit a Mataró per l'aparició, en només cinc dies, de dues ancianes mortes amb signes de violència als seus domicilis. Els mossos d'Esquadra investiguen el cas i no confirmen ni desmenteixen si hi ha relació entre les dues morts.

Iniesta diu que volen guanyar la Copa del Rei per tancar l'era Guardiola amb una alegria però que una derrota no deslluiria aquests 4 anys plens d'èxits. El manxec també lamenta la baixa de Villa per l'Eurocopa i elogia l'actitud del Guaje d'autodescartar-se.

És la NV200, la nova furgoneta 100% elèctrica que Nissan fabricarà integrament a la planta de Barcelona, a partir de l'any vinent. La companyia farà una inversió de 100 milions d'euros per aquest projecte amb el que preveu crear 700 llocs de treball.

Artur Mas assegura al Parlament que el Pacte Fiscal ha de representar un canvi de model que impliqui sortir del sistema de finançament comú a totes les comunitats i , també, una relació bilateral entre la Generalitat i el Govern espanyol. Esquerra l'avisa que no val aigualir el pacte per sumar consensos i el PP li demana que no el vengui com la única sortida a la crisi.

L'atur entre les persones discapacitades gairebé s'ha duplicat en els últims 3 anys segons un informe de CCOO. Unes xifres que, pel sindicat, podrien empitjorar si s'aplica la retallada del 56% prevista en la partida destinada a polítiques actives d'ocupació.

Andrés Iniesta diu que l'equip vol guanyar la Copa del Rei per tancar amb una victòria el cercle de 4 anys de l'era Guardiola. David Villa no jugarà la final ni tampoc l'Eurocopa. Ahir va trucar al seleccionador Vicente del Bosque per autodescartar-se, ja que no estarà al 100%.

El portavoz de CiU en el Congreso de los Diputados, Josep Antoni Duran i Lleida, dice que Esperanza Aguirre es una "fábrica de independentistas" después de que la presidenta de la Comunidad de Madrid pidiera la suspensión de la final de la Copa del Rey entre el Barcelona y el Athletic "si hay ultrajes a la bandera, al himno o al Jefe de Estado". Además, Duran pide no politizar el partido de fútbol y centrarse en lo deportivo, aunque deja claro que "no hay que poner un esparadrapo en la boca al que quiera pitar". "Yo no pienso pitar porque yo respeto a las instituciones y no me gusta que me piten a mi", añade (23/05/12).