Enlaces accesibilidad
Controls policials

Els Mossos aixequen 710 actes de sanció el primer cap de setmana del toc de queda

Per
Els Mossos obren 710 actes de sanció els tres primers dies de toc de queda

Els Mossos d’Esquadra han aixecat un total de 710 actes de sanció durant els tres primers dies d’aplicació del nou toc de queda nocturn. El comissari de la policia autonòmica catalana, Juan Carles Molinero, ha explicat que els 429 controls policials desplegats als 161 municipis per garantir el compliment de la restricció entre la 1 i les 6 de la matinada ha esta satisfactori.

400 actes de sanció pel toc de queda

De les 710 actes, 400 han estat per incompliment de la restricció horària i 130 per no portar mascareta. La resta han estat per no qüestions d’aforament als locals o incomplir altre mesures establertes pel Procicat.

Primera nit de toc de queda amb algunes aglomeracions i 4.357 desallotjats

Ha afegit que hi ha hagut nombroses intervencions durant aquest cap de setmana a tot Catalunya però que els desallotjaments pel toc de queda s'han fet sense incidents: "La majoria de les persones que s'advertia per abandonar el carrer ho han fet amb responsabilitat i diligència".

El comissari ha xifrat en un 60% el descens de la mobilitat nocturna a l'àrea metropolitana de Barcelona, i ha afirmat que s'han establert 429 controls durant les tres nits d'aquest cap de setmana per l'entrada en vigor del nou toc de queda.

Nova prorroga de les restriccions

El Govern ha explicat que la majoria dels desallotjats, especialment els turistes estrangers, asseguraven desconèixer el nou toc de queda però han seguit ordenadament les indicacions policials. D’altra banda, la Generalitat preveu sol·licitar aquest dimarts la prorroga del toc de queda al TSJC durant una setmana més.