Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Avui destaquem que.

-Les últimes 24 hores han augmentat fins a 76 els pacients ingressats als hospitals de la regió sanitària de Girona pel coronavirus. Son 16 més que al balanç anterior i els ingressats a la UCI també han passat de 13 a 16.

-Protecció civil ha activat la fase d'alerta del pla Infocat i els accessos al parc natural del Cap de Creus i al paratge de l'Albera estan tancats pel risc d'incèndi. Els agents rurals han reforçat el dispositiu de vigilància i els parcs de bombers han augmentat la dotació de personal.

-Un informe de la interventora municipal alerta que l'ajuntament de Girona té massa treballadors temporals. Segons el document representen el  26% del empleats del consistòri, molt per sobre del 8% que la llei estableix com a límit màxim.

El govern tanca totes les activitats a partir de les 00.30 hores i limita les trobades socials a deu persones. D'aquesta manera, fa marxa enrere a la desescalada per frenar els contagis que afecten als hospitals. Salut demana que els ajuntaments evitin aglomeracions a l'espai públic de nitEl ritme de vacunació minvarà les properes setmanes perquè l'arribada de dosis serà menor.

El director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias, Fernando Simón, ha dicho sobre la alta incidencia de Cataluña que es "el efecto de concentraciones de muchas personas de sitios muy diferentes -españoles y de otros territorios- de manera irregular". “La situación en Cataluña es verdaderamente dramática", ha añadido.

Asimismo, ha señalado que la incidencia acumulada entre los "no vacunados" es "20 veces superior que la de los vacunados". Y recuerda: “La importancia de vacunarse es enorme”

Aquesta tarda s'anunciaran les noves restriccions que s'aplicaran per retallar l'escalada de contagis a Catalunya. Gairebé hi ha 1.000 malalts ingressats als hospitals que es troben en tensió mentre els indicadors continuen disparats. Els nous ministres del govern de Sánchez han pres possessió del seu càrrec aquest matí. Koeman inicia els entrenaments en la seva segona temporada amb el Barça, pendent dels canvis a la plantilla.

La Generalitat aplicarà aviat noves restriccions per retallar l'escalada de contagis a Catalunya, mentre continuen pujant els indicadors i els hospitals estan tensionats amb prop de 1.000 malalts de Covid. Els nous ministres del govern de Sánchez prenen possessió dels seus càrrecs, amb 2 membres del PSC. Ronald Koeman inicia els entrenaments en la seva segona temporada com a entrenador del Barça.

Avui destaquem que:

-El departament de salut ha comunicat que hi ha 60 pacients hospitalitzats per Covid a la regió sanitària de Girona, 6 més que al balanç anterior. 13 son a la UCI, també un més que 24 hores abans.

-Els visitants catalans i de l'estat han compensat les cancel.lacions que s'han produit el cap de setmana a la costa brava a causa de la recomanació de les autoritats franceses de no viatjar a Espanya per la Covid. La presència de francesos a l'alt empordà s'ha mantingut.

-Exempleats del centre de menors l'Estany, de Sant Gregori, han presentat una denúncia per les deficiències del servei i les condicions laborals. Han fet arribar les suposades irregularitats a la inspecció de treball i a la Generalitat. 

El govern aprovarà entre avui i demà noves mesures per contenir l'avenç descontrolat del coronavirus a Catalunya. Ahir es van sumar més de 6.000 noves infeccions, més de 40.000 en l'ultima setmana, el 60% corresponent a la variant Delta. Hi ha prop de 900 persones ingressades a l'hospital i en alguns centres es comença a desprogramar activitat no urgent. El govern reitera que el moment no és bó i que no es partidari dels macrofestivals.

En plana política, la fins ara alcaldesa de Gavà, Raquel Sánchez, prendrà avui posessió del càrrec de ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana. A Gavà avui se celebra pel per designar nova alcaldesa, serà la regidora del PSC, Gemma Badia. Sánchez s'ha acomiadat del consistori en un ple extraordinari aquest diumenge. Mentre Miquel Iceta deixarà la cartera de Política Territorial i assumirà la de Cultura i Esports.

Fins a 500 piscines catalanes s'han sumat aquest diumenge al Mulla't per l'escleròsi multiple. Enguany els fons recaptats es destinaran a programes d'atenció i suport a les persones que acaben de ser diagnosticades.

Raquel Sánchez ha renunciat formalment a l'alcaldia de Gavà. La nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha assegurat que se'n va a Madrid a intentar fer "el millor per Espanya, que serà el millor per Catalunya i Gavà". La fins ara alcaldessa d'aquesta ciutat del Baix Llobregat ha dit que el seu coneixement del territori l'ajudarà en algunes decisions, però no ha volgut anunciar la seva posició sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat. Durant el ple de renúncia ha agraït la feina feta al consistori, a l'oposició, als seus companys i al seu entorn, i a Pedro Sánchez per elegir-la.

La futura ministra, que prendrà possessió aquest dilluns, ha dit que Espanya viu ara un moment de transició després d'un any i mig de pandèmia, i creu que la feina que li tocarà serà un "repte" que espera portar amb responsabilitat, rigor, determinació, honradesa i humilitat. "És el moment d'abordar els grans canvis del país", ha dit. També ha afegit que intentarà aportar la seva feina "per millorar les coses a Catalunya, un repte molt important".

La nova alcaldessa de la Gavà serà Gemma Badia, actual tercera tinent d'alcaldia, que serà escollida aquest dilluns a la tarda en un nou ple.

La Generalitat prendrà entre avui i demà noves mesures per frenar la pandèmia, en una nova jornada amb indicadors molt preocupants: Més de 5.500 contagis i 88 persones més ingressades. El conseller de Salut Josep Maria Argimon ha insistit que cal fer correctament les quarantenes per reduir els contagis.

El nou govern de Pedro Sánchez prendrà possessió demà. Un dels dos ministres catalans serà Raquel Sánchez, que aquest matí s'ha acomiadat com a alcaldessa de Gavà. L'altre és Miquel Iceta que canviarà la cartera de Política Territorial per la de Cultura i Esports.

Avui ens fixem en les dificultats dels joves per trobar feina i emancipar-se. A Catalunya l'atur entre els menors de 25 anys supera el 33% i els que treballen sovint denuncien les condicions i els sous precaris.

Leo Messi ja té un gran títol amb la selecció argentina. "L'albiceleste" ha guanyat a Maracaná la final de la Copa Amèrica al Brasil per 0-1, amb gol de Di María. Aquesta nit a Londres, Anglaterra i Itàlia es disputaran la final de l'Eurocopa. Si guanyen els anglesos seria la primera de la seva història.

A Catalunya s'han registrat 8.600 contagis a les últimes hores,  més de 30.000 en els últims set dies. Sitges és el municipi de Catalunya amb la incidència de Covid-19 més alta, 1.600 casos per cada 100.000 habitants. El risc de rebrot és de més de 6.000 punts. L'ajuntament de Sitges ho atribueix a l'augment de la mobilitat. El sector de l'oci nocturn pacta amb la Generalitat reobrir amb testos d'antígens.