Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • L'Rt supera el 3 i el risc de rebrot es dispara fins als 303 punts
  • L'edat mitjana dels contagiats se situa en els 26 anys i el perfil del pacient a les UCI ha canviat radicalment

La mortalitat continua sent de les més baixes en tota l'epidèmia amb 9 morts en els últims set dies[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

Avui destaquem que:

-El departament de salut ha comunicat 291 nous contagis per Covid les últimes 24 hores a la regió sanitària de Girona i l'augment del risc de rebrot fins als 642 punts. Als hospitals la situació continua practicament estable, amb un ingressat per Covid menys que ahir.

-L'ajuntament de Girona vol aprovar abans de final d'any un pla de transició ecosocial per ampliar el compromís de la ciutat en la lluita contra el canvi climàtic. La redacció començarà formalment aquest dijous amb una audiència pública en que es presentarà la feina feta fins ara en aquest àmbit.

-L'ajuntament de Figueres preveu estalviar 171 mil euros anuals gràcies a la municipalització del servei de neteja viària, aprovada aquest dilluns pel ple del consistòri. El canvi de gestió comportarà la compra de material nou per valor de 2 milions d'euros i l'increment de la plantilla.

El govern ha anunciat que prepara noves restriccions per l'augment de contagis per Covid-19 que ha començat a tensionar els centres sanitaris. Més d'un centenar de pensionistes han protestat avui davant la seu de CCOO a Barcelona en contra de la reforma de les pensions que aquest sindicat i la UGT van signar la setmana passada amb la patronal i el govern. Els sindicats de funcionaris de presons denuncien una creixent sensació d'inseguretat als centres penitenciaris catalans, després de la tercera mort en quinze dies.

L'Informatiu ha tingut accés a imatges de l'interior de l'empresa tèxtil de Cornellà de Llobregat sancionada per greus infraccions en matèria de seguretat laboral. Un jutjat investiga la mort d'un jove treballador de 19 anys, ara fa dos mesos en aquesta empresa. Segons les imatges, la manipulació de les màquines on va morir el noi es feia sense cap mecanisme de seguretat. L'interior de la fàbrica està ple de màquines velles i en mal estat. La direcció diu que ha fet millores i que recorrerà la sanció d'Inspecció de Treball.

Els sindicats de funcionaris de presons denuncien una creixent sensació d'inseguretat als centres penitenciaris. Aquest cap de setmana s'ha suïcidat una jove de 19 anys a la presó de Brians i ja és la tercera mort en només 15 dies. La mitjana de suïcidis a presons és de 10 l'any segons els sindicats. Afirmen que la situació és fruit d'una política disciplinària laxa amb els presos conflictius i demanen canvis a la cúpula de presons. També lamenten la falta d’efectius.

  • Es declaren 3.339 nous contagis i l'Rt frega ja els 3 punts
  • Salut implanta un protocol per descarregar l'atenció primària davant l'allau de contagis
  • El 40% de la població catalana ja ha completat la pauta d'immunització després d'una setmana rècord d'injeccions

Cataluña ha sancionado con más de 300.000 euros a una empresa de Cornellà de Llobregat, en Barcelona, por graves infracciones en materia de seguridad laboral. Hace dos meses murió en esa fábrica un joven de 19 años. TVE ha tenido acceso a algunas imágenes que muestran el interior de esta industria.

La vicepresidenta tercera del Gobierno y ministra de Trabajo y Seguridad Social, Yolanda Díaz, defiende la necesidad de subir el Salario Mínimo Interprofesional. Asegura que presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, se lo va a pensar: “La misma valentía que tuvimos con los indultos debemos tenerla con quien lo pasa mal. En el 2023 nos juzgarán por la gente que está sufriendo. Están perdiendo poder adquisitivo”. Añade que el debate en torno a este asunto no se debe vincular al crecimiento del empleo. “Se ha demostrado justo lo contrario. Tenemos una política de rentas inadecuadas”. Sobre los datos de paro, anuncia que siguen dando signo de recuperación pero que son preocupantes en términos estructurales. Sobre los ERTE, está convencida de que a finales de septiembre volverá a ser necesario renovar el acuerdo y ante las críticas que ha recibido de la patronal por su propuesta de reforma laboral dice que está en línea con lo que han defendido personalidades como el papa Francisco o el presidente Biden. Ante el debate abierto en torno a las pensiones tras las declaraciones del ministro Escrivá sobre los ‘baby boomers’ dice que es él quien debe dar explicaciones y añade que el problema de nuestro sistema no es de gasto, sino de ingresos. Confía en que la negociación de los Presupuestos sea fructífera y mira también con esperanza el resultado de la Mesa de Diálogo con Cataluña: “Lo fundamental es generar canales de confianza. No puede haber diálogo si no hay confianza. Debemos reconocernos como interlocutores válidos. Llevamos muchos años fracturados y necesitamos a Cataluña dentro”. En esa Mesa dice que hay que hablar de política y no de nombres propios, en referencia a Carles Puigdemont. La entrevista en RNE ha concluido con una defensa al silencio que ha decidido guardar tras su marcha Pablo Iglesias y con la confirmación de que, en lo inmediato, no tiene previsto decidir si será o no la candidata de Unidas Podemos a la presidencia del Gobierno.

Avui destaquem que:

-El departament de salut ha certificat 275 nous contagis per Covid les últimes 24 hores a la regió sanitària de Girona. El risc de rebrot ha pujat fins a 416 punts i la velocitat de propagació del virus ja és de 2,51.

-Els firaires gironins confien que aquest estiu podran fer una bona temporada després de més d'un any de paralització d'activitat a causa de la pandèmia. Diuen que la resposta del públic a les primeres fires on han tornat a muntar les atraccions i les parades ha estat molt bona.

-La policia municipal de Girona inicia avui una campanya per controlar les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal als diferents barris de la ciutat. La iniciativa està coordinada amb el servei català de trànsit.

La celebración de un reférendum en Cataluña enfrenta a los independentistas, al Gobierno y al PP. El president del Gobierno catalán defiende el diálogo con el Ejecutivo central, pero mantiene sus reivindicaciones políticas.

En la imagen, Pere Aragonés en la localidad gerundense de Castell-Platja d´Aro. EFE / David Borrat.

25.000 contagis per coronavirus en només una setmana. Això vol dir 5 vegades més que l'anterior. Els indicadors de la pandèmia a Catalunya estan disparats amb un risc de rebrot que arriba als 679 punts i amb 49 hospitalitzats en les darreres 24 hores.

Test d'antígens i mascaretes per les 21.000 persones que ahir es van reunir al Canet Rock. Les proves van detectar 152 positius i més de 700 persones no hi van assistir, malgrat tenir entrada, per haver estat positius o contactes estrets. El certamen és una prova pilot del projecte Festivals per la Cultura Segura.

Agressió múltiple a Terrassa durant la seva festa major. Els mossos investiguen aquesta pallissa que ha acabat amb un ferit que ja està fora de perill. En un primer moment, amb les imatges circulant per les xarxes socials, s'ha parlat d'una motivació homòfoba, però finalment ha quedat descartat.

L'Argentina de Leo Messi ja és a semifinals de la Copa Amèrica de futbol en guanyar 3 a 0 a l'Equador. El seu rival ara serà Colòmbia. A l'Eurocopa, una de les seleccions favorites, Anglaterra, va golejar 4 a 0 a Ucraïna i jugarà a semifinals amb Dinamarca, que va superar la República Txeca per 2 a 1.

L'augment dels contagis entre els joves està desbocat. El risc de rebrot s'ha disparat fins als 438 punts i s'han detectat gairebé 5400 noves infeccions. La majoria en menors de 30 anys que encara no han rebut cap dosi. La dada positiva és que Catalunya ja supera els 3 milions de vacunats amb la pauta completa. Tres passatgers del creuer que va sortir fa una setmana de Barcelona han donat positiu en Covid-19. Algunes discoteques fan marxa enrere en l'obertura. Des d'avui els plàstics d'un sol ús estan prohibits a la Unió Europea. La selecció espanyola s'ha classificat per jugar les semifinals de l'Eurocopa de futbol.

El aumento de las cifras de contagios por coronavirus apunta a la posibilidad del arranque de una quinta ola, y empiezan a activarse las señales de alarma. Los contagios en Cataluña están disparados: 5.700 positivos en las últimas horas. Son registros similares a los de los peores momentos de la pandemia, salvo por la vacunación de las personas mayores. Hasta ahora, el aumento de datos no satura los hospitales, pero la Atención Primaria empieza a verse comprometida. Esta situación ha obligado en algunos caso a paralizar la atención presencial de los pacientes. Desde el Sindicato de Enfermeras avisa de la falta de pruebas para detectar el virus. Informa Eloi Martinez.