Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El MWC'21 preveu atraure uns 35.000 visitants virtuals i presencials fins dijous 1 de juliol. Són xifres molt inferiors als anys prepandèmia, però, tant els organitzadors com els assistents, destaquen com un èxit que es pugui tornar a fer negocis cara a cara. Per poder assistir-hi és obligatori haver passat un test d'antígens amb 72 hores com a màxim de vigència. Les aplicacions i l'impacte de la tecnologia 5G són les grans protagonistes d'aquesta edició de 2021, sense grans presentacions de nous dispositius i algunes de les principals multinacionals participant només de manera virtual.

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, ha defendido este lunes en una entrevista en la SER el paso dado con los indultos a los presos del procès. "No vamos a arreglar de la noche a la mañana lo que hemos estropeado en los últimos 10 años, pero estamos dando los primeros pasos para la resolución de esta crisis".

Sánchez ha vuelto a apelar a la "convivencia". "La discordia política y territorial puede lastrar las posibilidades de recuperación y modernización de nuestra economía. Estamos ante una enorme posibilidad que tanto Cataluña como el resto del país se merecen".

Avui destaquem que:

-La velocitat de propagació del coronavirus a la regió sanitària de Girona s'ha tornat a situar per sobre de l'1. Les últimes 24 hores ha pujat cinc dècimes i ara és d'1,05.

-Un intern ha mort aquest diumenge al centre penitenciari del puig de les basses, a Figueres, a causa d'un foc provocat per la mateixa víctima. L'incèndi també va provocar la intoxicació per inhalació de fum de dos reclusos més i dos funcionàris.

-Un motorista de 18 anys ha mort a causa d'un accident de trànsit que es va produir la matinada passada a l'AP7, al terme  de Maçanet de la selva. El va envestir una furgoneta conduida per un home que va donar positiu al test d'alcoholèmia i va ser detingut.

Arrenca el Mobile World Congress, dos anys i mig després de l'ultima edició i després d'haver-se cancel.lat el que s'havia de fer el 2020. Torna la tecnologia a Barcelona, en un format més reduït, amb absències importants, però amb ganes segons diuen els seus organitzadors. El Rei Felip sisè, el president del govern central Pedro Sánchez i el president de la Generalitat, Pere Aragonès coincideixen avui en l'obertura del Mobile després d'haver compartit taula en el sopar inaugural.

El Govern i el Parlament es preparen per rebre els nou líders independentistes indultats pel Consell de Ministres.

Pel que fa a la pandèmia repunten els casos de COVID i empitjoren els indicadors.

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, ha hecho un llamamiento en Cataluña a actuar con unidad entre todas las instituciones públicas al asegurar que es "el camino fértil para levantar un país" y emprender una recuperación que favorezca a los ciudadanos. Sánchez ha apelado a la unión en su discurso en la cena inaugural del Mobile World Congress (MWC) celebrada en el Recinto de Montjuic de la Fira de Barcelona junto a Felipe VI, el presidente de la Generalitat, Pere Aragonés, y la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, quienes han compartido mesa. El jefe del Ejecutivo se ha felicitado de que todas las administraciones estén presentes en la cita, "simbolizando una unión por el bien superior de todos, que es el de los ciudadanos a los que representamos y servimos". "A los que les une un mismo deseo de una recuperación económica fuerte, robusta y justa, que tiene que ser verde, digital e inclusiva. Será más fuerte aún cuando predominen los valores de cohesión y unión", ha dicho.

Foto: El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, en Barcelona durante la cena inaugural del Mobile World Congress (EFE/Toni Albir)

En 2019, a un día del inicio del MWC, era imposible encontrar una habitación libre en Barcelona. En 2021, en vísperas del congreso solo cuatro de cada diez hoteles están abiertos en la ciudad. Antes de la pandemia, el sector de las ferias en España aportaba unos 6.500 millones de euros a la economía y 123.000 empleos directos e indirectos.

Foto: Una mujer camina junto a un cartel informativo del Mobile World Congress (MWC) 2021 en Barcelona (EFE/Quique Garci)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del Govern, Pedro Sánchez, coincideixen dos dies abans de la reunió programada a la Moncloa, la primera entre els dos mandataris i que posa punt final a la setmana dels indults. Aragonès i Sánchez coincideixen en el sopar de benvinguda del Mobile World Congress que arrenca demà a Fira Gran Via. En aquest sopar també assistirà el rei Felip VI amb qui Aragonès tornarà a coincidir també després de les jornades del Cercle d'Economia

El Mobile World Congress comença oficialment aquest dilluns després d'haver cancel·lat la seva edició del 2020 a causa de la pandèmia. Serà una fira híbrida amb 1000 expositors dels quals el 70% seran presencials. S'espera que passin pel recinte de Fira Gran Via unes 35 mil persones, un terç de l'última edició del 2019. Tot i les dimensions reduïdes del format, els organitzadors valoren positivament que es pugui tornar a fer el congrés i creuen que marcarà un punt d'inflexió en la recuperació econòmica del sector. 

El rei Felip VIPedro Sánchez i Pere Aragonès soparan aquesta nit a Barcelona en la inauguració del Mobile World Congres que arrenca demà. El Mobile permet una certa reactivació econòmica, però tindrà menys impacte que en edicions anteriors. Molts hotels de Barcelona segueixen tancats i els que estan oberts tindran una ocupació per sota del 50%. Un dia més els indicadors de la pandèmia segueixen a l'alça. L'índex de rebrot ha pujat 11 punts i s'han confirmat gairebé un miler de nous casos en 24 hores. El virus es dispara entre els més joves. A Sitges cada estiu fan Més que surf, una iniciativa terapèutica gratuïta, única a tot l'Estat, per a infants i adolescents amb autisme. Cada vegada més ajuntaments assumeixen la gestió de l'aigua. Lluís Cortés ha deixat de ser l'entrenador del Barça femení.

El Mobile World Congress vuelve a celebrarse en Barcelona pero con menos público y empresas. Impacto también negativo para los hoteleros. Comparado con la anterior edición de 2019, las tarifas han bajado más de la mitad. Las previsiones hoteleras serán menores de lo normal, con las restricciones sanitarias. Tampoco se crearán los mismos puestos de trabajo. Aunque el sector ve este congreso como una oportunidad para proyectar la ciudad al mundo como una ciudad segura. Informa Alex Cabrera.

Tot a punt per donar la benvinguda a una nova edició del Mobile World Congress que arrenca demà després de dos anys a causa de la pandèmia.

Lluny dels 109.000 assistents de l'any 2019, la previsió és que només assisteixin 35.000 congressistes, un terç dels habituals. Un congrés marcat també per la baixa d'algunes empreses com Facebook, Nokia o Ericsson.

Aquest vespre, el Rei Felip 6è, Pedro Sánchez i Pere Aragonès, coincidiran al sopar de benvinguda del Mobile. Serà la primera vegada que es veuran tots tres des que Aragonès és president de la Generalitat. Aquest migdia s'ha fet ja el dinar de la GSMA, l'organitzadora del Congrés, amb les autoritats.

Després d'un any ja no és obligatori portar mascareta a l'aire lliure, tret que no es mantingui la distància de seguretat d'un metre i mig. Segueixen empitjorant els indicadors de la pandèmia. Els creuers tornen avui al Port de Barcelona, després d'un any i mig aturats per la pandèmia.

La Federació d'Entitats DINCAT denuncia que a Catalunya hi ha més de 40.000 persones amb discapacitat intel·lectual en edat de treballar, però només una de cada cinc tenen feina. Un centenar d'institucions de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'han unit al voltant de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, que lidera la Universitat Rovira i Virgili, per captar diners dels fons Next Generation de la UE. Entrevistem el coordinador del projecte, Jordi Cartanyà.

Comença el Tour de França amb Marc Soler com a únic català participant.

Esta semana salían de prisión los líderes del procés indultados. La portavoz del PP en el Congreso, Cuca Gamarra, ha confirmado que su formación recurrirá esta decisión del Gobierno "como parte perjudicada" y ha vuelto a pedir a Pedro Sánchez que dimita y adelante la convocatoria electoral, al que ha acusado de "mentir", para que la población opine sobre su actuación. Debido a esta decisión, las negociaciones para la renovación del CGPJ esta legislatura con el Gobierno podría ser muy difícil, porque la relación de su formación con el Ejecutivo es "tensa" tras esta resolución.

Sobre si sigue siendo necesaria la comisión de investigación sobre la vacunación, ha señalado que, a pesar del buen avance, sigue siendo necesaria para investigar "discriminaciones" a la hora de recibir el preparado, y pone de ejemplo al retraso en la vacunación de Policías Nacionales y Guardia Civil en Cataluña.

En referencia a la bajada del IVA de la electricidad al 10%, ha afirmado que es una "tirita" y afirma que el precio es consecuencia de las "malas políticas energéticas del Gobierno". Gamarra a propuesto otras medidas que garanticen una bajada "permanente" del precio de la luz. A pesar de ello, ha afirmado que cuando el decreto llegue al pleno, lo analizarán.

El sector dels videojocs va a l'alça a Catalunya, un dels que més ha crescut amb la pandèmia. Ja en 2019 va facturar 500 milions d'euros i dóna feina a gairebé 3.400 persones. Els videojocs es consoliden com a opció d'entreteniment i com a una sortida professional per a molts joves