Enlaces accesibilidad
Curs escolar

EducaciEducació vol treure les mascaretes el curs vinent

Per
El Departament d'Educació espera treure la mascareta el proper curs

El Departament d'Educació vol que el curs vinent l'alumnat pugui prescindir de la mascareta almenys a espais com el pati. El conseller, Josep González Cambray, admet que és una mesura que dependrà de l'evolució de la pandèmia i del Departament de Salut. Gonzàlez Cambray espera que es pugui anar relaxant a poc a poc la mesura perquè, afirma, és necessari per als estudiants des del punt de vista pedagògic.

Relaxació de mesures

El que sí que es relaxaran de cara al curs vinent són algunes mesures com la presa de la temperatura a l'entrada del centre o que les famílies puguin tornar a entrar a les escoles i instituts per assistir a reunions o participar d'activitats. En aquest sentit, aquest curs només podran participar en els actes de graduació o festes de fi de curs garantint les mesures de seguretat.

El Departament d'Educació espera treure la mascareta el curs vinent | Marga Esparza

Educació qualifica d'èxit el curs 2020-2021, ja que, segons González Cambray, s'ha pogut garantir la "presencialitat" a tot primària i secundària. També valora positivament el poc nombre de contagis perquè en els pics de la pandèmia el màxim de grups estables confinats va ser d'un 5%.

El professorat crítica la gestió

El professorat, de la seva banda, no és tan optimista. Des del sindicat USTEC asseguren que aquest curs ha estat un repte per als professors sense els recursos necessaris. Critiquen la sobrecàrrega de feina i reclamen que en el curs vinent es redueixin les ràtios i s'incrementi la plantilla.

Yolanda Segura (USTEC): "El que ha passat aquest curs no es pot tornar a repetir"